Τρίτη, 26 Μάι, 2020

  • Περί φυσικού αερίου
  • Σε θετική κατεύθυνση
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης συγχαίρει Ζαφειράκη Νάουσα και Φίλιππο Βέροιας
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερωτηματικά για τους όρους λειτουργίας των σχολείων και επικίνδυνη επίκληση της ατομικής ευθύνης των γονέων
  • Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη Ημαθία»
Περί φυσικού αερίου1 Σε θετική κατεύθυνση2 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ3 Ο Κώστας Καλαϊτζίδης συγχαίρει Ζαφειράκη Νάουσα και Φίλιππο Βέροιας4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερωτηματικά για τους όρους λειτουργίας των σχολείων και επικίνδυνη επίκληση της ατομικής ευθύνης των γονέων5 Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη Ημαθία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

-Η συνεδρίαση (14/9)  ασχολήθηκε κυρίως με «υπηρεσιακά θέματα», δεν είχε γενικά εντάσεις, ενώ λίγος ήταν ο κόσμος που την παρακολούθησε. Εμφανής είναι η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει «αντιπολιτευτικό λόγο», καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που διεκδικούν να είναι ουσιαστικά επικεφαλής της…

- Η σημαντικότερη είδηση ήταν το γεγονός ότι η μεταφορά των απορριμμάτων στον δήμο Αλεξάνδρειας θα γίνεται πλέον με δικά του μηχανήματα (πρες κοντέϊνερ). Μέχρι τώρα την μεταφορά έκανε εργολάβος και κόστιζε περίπου 200.000 ευρώ. Όπως είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν η έκδοση άδειας κυκλοφορίας, το οποίο ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του βουλευτή Χρήστου Αντωνίου. Κάνοντας παρατήρηση γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση βουλευτή για το «αυτονόητο» ο Χ. Αλευράς, ο δήμαρχος τόνισε ότι «θέλουμε ο τοπικός βουλευτής να είναι αρωγός στις προσπάθειες της διοίκησης». Επίσης για το ίδιο θέμα σε παρέμβαση του ο Αλευράς, τόνισε ότι η διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αλλάξει, τώρα που έφυγε ο εργολάβος, και να διορθωθούν όλα τα "στραβά" που υπήρχαν. (π.χ σκέπασμα απορριμμάτων για να μην βρέχονται ,απόθεση σε ειδικό έδαφος κ.α) ο δήμαχρος υποσχέθηκε ότι «θα υπάρχει καλύτερη λειτουργία απ’ ότι με τον εργολάβο».

- Για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ζήτησε να μάθει ο Κ. Βενιόπουλος. «Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να στείλει τα παιδιά των μεταναστών στα Ελληνικά σχολεία», απάντησε ο δήμαρχος στον Κώστα Βενιόπουλο και συνέχισε: "Θα στείλει τα παιδιά το απόγευμα στα σχολεία, στην Αλεξάνδρεια το 2ο-6ο, αλλά όλα αυτά είναι σε επίπεδο προθέσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει, όπως οι ώρες λειτουργίας, η καθαριότητα, η κατάσταση της αίθουσας που θα αφήνουν, η θέρμανση. Θα υπάρχει μια επιβάρυνση στους δήμους, εύχομαι να βρεθεί μια λύση από το υπουργείο"

- Για τις επιπτώσεις από τις βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος απαντώντας στον Κ. Βενιόπουλο απάντησε: "Παρά τα πολλά χιλιοστά βροχής δεν δημιουργήθηκαν ζητήματα διότι η διοίκηση του δήμου συντήρησε τις υποδομές. Στην ενότητα Πλατέος υπήρξαν προβλήματα αλλά με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Έπεσε πολύ βροχή αλλά τα θέματα αντιμετωπίστηκαν"

-Για την κίνηση Δημοτικών αυτοκινήτων από συμβούλους και προέδρους, ο κ.Γκυρίνης απάντησε: "Τα Δημοτικά Αυτοκίνητα κινούνται. Υπάρχει ένας ζήλος και στελέχη της διοίκησης προσπαθούν να δώσουν λύσεις. Δεν με ενοχλεί όταν κάποιος προσπαθεί και δίνει λύσεις απογεύματα. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, με μικρότερο αριθμό προσωπικού. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα".

Για την κίνηση των απορριμματοφόρων τη νύχτα και την ανακύκλωση ο δήμαρχος είπε: "Τα απορριμματοφόρα θα κινούνται και το βράδυ για να κρατούν την πόλη καθαρή. Η ανακύκλωση σταμάτησε για ένα μικρό διάστημα αλλά συνεχίζεται κανονικά".

-Για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας που διερευνά η δικαιοσύνη ο δήμαρχος τόνισε: "Η υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη δεν αφορά την δική μας διοίκηση και θα περιμένουμε τις εξελίξεις και το πόρισμα των αρχών. Διευκολύνουμε το έργο της δικαιοσύνης σε ότι μας ζητηθεί".

Τέλος για ζητήματα καθαριότητας που έθεσε η Ο. Μοσχοπούλου υποστήριξε ο δήμαρχος ότι «ποτέ στο κομμάτι της καθαριότητας τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, παρά το μειωμένο προσωπικό».

 

 

 

Έχει διαβαστεί 150 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 26 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά