Παρασκευή, 18 Οκτ, 2019

  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας
  • Φτώχεια...και κοροϊδία!
  • Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια
  • Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος
Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς1 Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας2 Φτώχεια...και κοροϊδία!3 Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ4 Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια5 Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

-Η συνεδρίαση (14/9)  ασχολήθηκε κυρίως με «υπηρεσιακά θέματα», δεν είχε γενικά εντάσεις, ενώ λίγος ήταν ο κόσμος που την παρακολούθησε. Εμφανής είναι η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει «αντιπολιτευτικό λόγο», καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που διεκδικούν να είναι ουσιαστικά επικεφαλής της…

- Η σημαντικότερη είδηση ήταν το γεγονός ότι η μεταφορά των απορριμμάτων στον δήμο Αλεξάνδρειας θα γίνεται πλέον με δικά του μηχανήματα (πρες κοντέϊνερ). Μέχρι τώρα την μεταφορά έκανε εργολάβος και κόστιζε περίπου 200.000 ευρώ. Όπως είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν η έκδοση άδειας κυκλοφορίας, το οποίο ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του βουλευτή Χρήστου Αντωνίου. Κάνοντας παρατήρηση γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση βουλευτή για το «αυτονόητο» ο Χ. Αλευράς, ο δήμαρχος τόνισε ότι «θέλουμε ο τοπικός βουλευτής να είναι αρωγός στις προσπάθειες της διοίκησης». Επίσης για το ίδιο θέμα σε παρέμβαση του ο Αλευράς, τόνισε ότι η διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αλλάξει, τώρα που έφυγε ο εργολάβος, και να διορθωθούν όλα τα "στραβά" που υπήρχαν. (π.χ σκέπασμα απορριμμάτων για να μην βρέχονται ,απόθεση σε ειδικό έδαφος κ.α) ο δήμαχρος υποσχέθηκε ότι «θα υπάρχει καλύτερη λειτουργία απ’ ότι με τον εργολάβο».

- Για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ζήτησε να μάθει ο Κ. Βενιόπουλος. «Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να στείλει τα παιδιά των μεταναστών στα Ελληνικά σχολεία», απάντησε ο δήμαρχος στον Κώστα Βενιόπουλο και συνέχισε: "Θα στείλει τα παιδιά το απόγευμα στα σχολεία, στην Αλεξάνδρεια το 2ο-6ο, αλλά όλα αυτά είναι σε επίπεδο προθέσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει, όπως οι ώρες λειτουργίας, η καθαριότητα, η κατάσταση της αίθουσας που θα αφήνουν, η θέρμανση. Θα υπάρχει μια επιβάρυνση στους δήμους, εύχομαι να βρεθεί μια λύση από το υπουργείο"

- Για τις επιπτώσεις από τις βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος απαντώντας στον Κ. Βενιόπουλο απάντησε: "Παρά τα πολλά χιλιοστά βροχής δεν δημιουργήθηκαν ζητήματα διότι η διοίκηση του δήμου συντήρησε τις υποδομές. Στην ενότητα Πλατέος υπήρξαν προβλήματα αλλά με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Έπεσε πολύ βροχή αλλά τα θέματα αντιμετωπίστηκαν"

-Για την κίνηση Δημοτικών αυτοκινήτων από συμβούλους και προέδρους, ο κ.Γκυρίνης απάντησε: "Τα Δημοτικά Αυτοκίνητα κινούνται. Υπάρχει ένας ζήλος και στελέχη της διοίκησης προσπαθούν να δώσουν λύσεις. Δεν με ενοχλεί όταν κάποιος προσπαθεί και δίνει λύσεις απογεύματα. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, με μικρότερο αριθμό προσωπικού. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα".

Για την κίνηση των απορριμματοφόρων τη νύχτα και την ανακύκλωση ο δήμαρχος είπε: "Τα απορριμματοφόρα θα κινούνται και το βράδυ για να κρατούν την πόλη καθαρή. Η ανακύκλωση σταμάτησε για ένα μικρό διάστημα αλλά συνεχίζεται κανονικά".

-Για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας που διερευνά η δικαιοσύνη ο δήμαρχος τόνισε: "Η υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη δεν αφορά την δική μας διοίκηση και θα περιμένουμε τις εξελίξεις και το πόρισμα των αρχών. Διευκολύνουμε το έργο της δικαιοσύνης σε ότι μας ζητηθεί".

Τέλος για ζητήματα καθαριότητας που έθεσε η Ο. Μοσχοπούλου υποστήριξε ο δήμαρχος ότι «ποτέ στο κομμάτι της καθαριότητας τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, παρά το μειωμένο προσωπικό».

 

 

 

Έχει διαβαστεί 136 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 128 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά