Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Στο πλαίσιο της προβολής της προεκλογικής δράσης και των θέσεων των πολιτικών κομμάτων, παρουσιάζουμε σήμερα αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Λαπαβίτσα που υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία το προηγούμενο διάστημα και είναι ξανά υποψήφιος αυτή τη φορά με την «Λαϊκή Ενότητα»

 

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική εκστρατεία. Ποιες οι εντυπώσεις από τις περιοδείες ανά την Ελλάδα;

-Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στο εκλογικό σώμα, ανησυχία και σύγχυση. Υπάρχει μεγάλη με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά που έλεγε να κάνει και δεν τα έκανε και ο κόσμος ψάχνει κάπου να ακουμπήσει, ελπίδα και νέα προοπτική. Αλλά είναι και πολύ αυστηρός πολύ σκληρός αλλά θέλει να ακούσει με προσοχή και μεγάλη λεπτομέρεια την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση υπάρχει. Όταν του τις δώσεις σ’ακούει προσεκτικά, ρωτά, συμφωνεί, κρίνει κτλ

 

Παρ’ όλα αυτά οι δημοσκοπήσεις-όσο μπορεί κανείς να τις έχει εμπιστοσύνη- σας δίνουν πολύ χαμηλά, 4-6%. -Που οφείλεται είναι «στημένες», δεν έχει προλάβει να σας γνωρίσει ο κόσμος ;

-Καλά περιμένετε, έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Να βγουν λίστες, να πάρει μορφή η προγραμματική μας πρόταση, να αρχίσει να καταλαβαίνει ο κόσμος με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιο είναι το εκλογικό διακύβευμα.Οι εκλογές αυτές γίνονται με ρυθμό εξπρές. Εξάλλου αν κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις που λέτε υπάρχει ένα ποσοστό τεράστιο αναποφάσιστων .

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαμορφωθεί το «μέτωπο του ΟΧΙ». Τελικά ποιες δυνάμεις θα το απαρτίσουν;

-Κοιτάξτε, έχει αρχίσει να παίρνει μια συγκεκριμένη μορφή. Τα μεγάλα κόμματα φυσικά είναι το «μέτωπο του ΝΑΙ», υπάρχει το ΚΚΕ που είναι ένα μέτωπο μόνο του, υπάρχει η Χρυσή Αυγή που είναι εκτός των υπολοίπων. Εμείς βλέπουμε σημαντικές προσχωρήσεις από χώρους πολύ πέρα της αριστεράς. Τα πράγματα πηγαίνουν θα έχουμε και άλλες κινήσεις το επόμενο διάστημα. Υπάρχει δηλαδή προοπτική για το σχηματισμό πραγματικού μετώπου.

 

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, δήλωσε ότι βασικός του στόχος είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις. Ένα επιχείρημα που ακούγαμε παλιότερα και ήταν «ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να μην έρθει η Δεξιά».

-Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να συνεργαστεί με άλλες μνημονικές δυνάμεις. Δεν το καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Οι διαφορές αυτές είναι τελείως τεχνητές. Τις οποίες τονίζουν και παρουσιάζουν τελείως τεχνητές. Επομένως μπορεί μετά τις εκλογές να έχουμε κάποιες μορφής συνεργασίας των κομμάτων αυτών. Αν σ’αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πραγματικά τερατούργημα , ένας Φρανκεστάιν στην πολιτική ζωή, αλλά όχι παράξενο δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα έλεγε και τελικά υπόγραψε ένα μνημόνιο.

 

Σας κατηγορούν ότι φιλοδοξείτε να παίξετε το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2.

-Ποιοι μας κατηγορούν; Οι πλευρές αυτές είναι συγκεκριμένες. Αυτοί οι πλευρές θα πρέπει να σκεφτούν τη δική τους πορεία γιατί έχουν μετατραπεί στον ερημίτη της πολιτικής ζωής. Η Ελλάδα περνά μια τεράστια κρίση εδώ και πέντε χρόνια . Θα ήταν καλό οι δυνάμεις που έχουν μία προσήλωση και στοχεύουν στο καλό των λαϊκών και εργατικών στρωμάτων να είναι λίγο πιο ανοικτές σε προγραμματικές συνεργασίες και να λένε πράγματα, πραγματικά, για τις ανάγκες του κόσμου. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ Νο2 ή οτιδήποτε απ’ αυτό. Εμείς θέλουμε να είμαστε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο με εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα.

 

Ποιο είναι επιγραμματικό το στίγμα σας για τις εκλογές Γιατί να ψηφίσει κάποιος «Λαϊκή Ενότητα»;

-Πάρα πολύ απλά. Διότι εμείς είμαστε η συνεπής αντιμνημονιακή φωνή. Έχουμε πρόγραμμα που ο Ελληνικός λαός το θέλει σε αδρές γραμμές. Πρόγραμμα απομείωσης του χρέους με βαθειά διαγραφή και ανάταξης της οικονομίας με μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και τόνωσης της απασχόλησης και καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν υλοποιείται εάν δεν έχουμε επίσης πρόγραμμα μετάβασης σε εθνικό νόμισμα. Αυτό είναι το μάθημα από την προηγούμενη περίοδο. Εμείς έχουμε και πρόγραμμα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και γι’αυτό το λόγο το ευρύτερο πρόγραμμα μας για τη χώρα είναι υλοποιήσιμο.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

 

Έχει διαβαστεί 515 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 819 επισκέπτες και 0 μέλη.