Πέμπτη, 09 Ιούλ, 2020

  • Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αντίθετη με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
  • Δήμος Νάουσας: Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (Τμήμα 1) στο πλαίσιο εργασιών που ξεκινούν για την ανάπλασή της
  • Πλειοψηφία και μειοψηφία
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  • «Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση
  • Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για στήριξη του ΕΛΓΑ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αντίθετη με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις1 Δήμος Νάουσας: Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (Τμήμα 1) στο πλαίσιο εργασιών που ξεκινούν για την ανάπλασή της2 Πλειοψηφία και μειοψηφία3 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας4 «Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση5 Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για στήριξη του ΕΛΓΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Ηλία Ιακωβίδη υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας με την ΛΑΣ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αποκλειστική συνέντευξη με τον Ηλία Ιακωβίδη υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας με την ΛΑΣ

Συνεχίζοντας την παρουσίαση υποψηφίων για τις τοπικές εκλογές, φιλοξενούμε αποκλειστική συνέντευξη με τον Ηλία Ιακωβίδη (34χρονών- βιομηχανικός εργάτης). Σ’αυτήν κάνει αναφορά στην πολιτική συγκυρία και το νόημα των εκλογών, παρουσιάζει την μέχρι τώρα δράση της ΛΑΣ, ενώ καταθέτει τον βασικό άξονα των προτάσεων-θέσεων της

1. Ποια η πολιτική σημασία των τοπικών εκλογών; Τελικά ψηφίζουμε πρόσωπα ή πολιτικές;
Ξεκινώντας να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και τους αναγνώστες σας. Όπως όλες οι εκλογικές διαδικασίες, έτσι και οι τοπικές σαφώς έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Μπορεί ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου να θεωρεί ή και να έχει ως κύριο κριτήριο ψήφου τα πρόσωπα, που είναι επικεφαλής και στελεχώνουν έναν συνδυασμό, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι προθέσεις τους, ποιες πολιτικές στήριξαν αλλά και συνεχίζουν να στηρίζουν. Στον Δήμο Αλεξάνδρειας αν και  κάποιοι δηλώνουν ανεξάρτητοι έχουν πολιτικό παρελθόν και κομματική ταυτότητα.
Απαντώντας λοιπόν στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, από τα λεγόμενα μου υποθέτω πως διαφαίνεται ότι οι τοπικές εκλογές έχουν εξίσου έντονο πολιτικό χαρακτήρα όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν οι άλλες δυνάμεις περί προσωποκεντρικών επιλογών. Εκ των πραγμάτων κατά την εκλογική αντιπαράθεση θα βρεθούν μεγάλα πολιτικά ζητήματα στο επίκεντρο, όπως είναι οι εξελίξεις και η πορεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για την οποία όταν μιλούν δεν αναφέρουν τις ελλείψεις σε υποδομές και έργα για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των δημοτών, αλλά για την κερδοφορία επιχειρήσεων καθώς και επιχειρηματιών.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, γεωγραφικά, είναι στην στρατηγική θέση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έχοντας ως βάση αυτό και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις βρισκόμαστε στο επίκεντρο των ευρωατλαντικών επιλογών της αστικής τάξης που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για τον  λαό της περιοχής μας και γι’ αυτό κλείνοντας να σημειωθεί κι η πρόσφατη αναβάθμιση της στρατιωτικής σχολής Αεροπορίας που εδρεύει στον Δήμο, με ότι συνεπάγεται αυτό.
2. Ποια η κυβερνητική πολιτική στην Τοπική Διοίκηση; Ο “Κλεισθένης” φέρνει την “άνοιξη” σ’ αυτήν;
Στην τοπική διοίκηση έρχεται  ο Κλεισθένης να μας ξεκαθαρίσει την άμεση σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία του κράτους και σαφώς της πιο άμεσης διασύνδεσης τους με τους θεσμούς της ΕΕ και τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Από αυτό εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει πως η πολιτική που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτη συμμόρφωση στο αντιλαϊκό πλαίσιο με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και αποφάσεις που είναι κόντρα στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Είναι συνεχιστής των προκατόχων του στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, νυν Κίνημα Αλλαγής. Πέρα από αντιπαραθέσεις, υπαρκτές και ανύπαρκτες, με την ΝΔ και την αντιπολίτευση με τα άλλα αστικά κόμματα, επιδιώκεται από τη μεριά της κυβέρνησης προσπάθεια ευρύτατων συναινέσεων για να υπηρετηθεί πιο στέρεα η αντιλαϊκή ρότα. Το σύνολο των αστικών κομμάτων - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ - και τα στελέχη τους σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ διαγκωνίζονται για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά τη σημαία «της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας».
Αυτό που στρατηγικά επιδιώκεται είναι οι πόροι της Τοπικής Διοίκησης να έχουν ως κύρια πηγή τους την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα και η κρατική χρηματοδότηση να έχει “χαρακτήρα εξισορρόπησης”. Η κρατική χρηματοδότηση να συνεπικουρεί την επιχειρηματικότητα και την φοροεισπρακτική δεινότητα των δήμων.
3. Ποια η γνώμη για την νυν δημοτική αρχή;
Η Σημερινή δημοτική αρχή ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων διοικήσεων. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις υποδείξεις της κεντρική εξουσίας με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και την αντιλαϊκή πολιτική. Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε και στον δήμο Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την περιφέρεια, να διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα 8μηνων συμβάσεων εργασίας, την ανεπάρκεια σε υποδομές αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής προστασίας, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός και σε τοπικό επίπεδο. Υπήρξε υποβάθμιση της βιομηχανικής περιοχής του  Πλατέος με την πλήρη απαξίωση της ΕΒΖ με την Δημοτική αρχή απούσα στις διεκδικήσεις και των εργαζομένων αλλά και των τευτλοπαραγωγών.
Συνεχίζοντας να πούμε για τα προβλήματα με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα στο τμήμα της καθαριότητας, που αποτελεί πάγια και διαρκή ανάγκη του Δήμου, να εξυπηρετεί με ανεπάρκεια σε εργατικό δυναμικό αλλά και εξοπλισμό. Συνοψίζοντας στον Δήμο μας συνεχίζουν να καταγράφονται εκτεταμένη φτώχεια κι ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μεγάλες ελλείψεις σε έργα, υποδομές, υπηρεσίες, που είναι βέβαια η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια που διαφημίζουν να μην ξεχνάμε πως προέρχονται από τη βαριά φορολογία των εργατικών και ευρύτερα λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνονται επιδοτήσεις, υποδομές, διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.
4. Ποια η δράση της ΛΑΣ – επιγραμματικά - μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην Αλεξάνδρεια, με εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τον Χρήστο Αλευρά, προσπαθήσαμε να  αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του δήμου, να δώσουμε ώθηση σε αγώνες και διεκδικήσεις που συνθλίβουν εργασιακά δικαιώματα, με σημαντικό παράδειγμα τον δίκαιο αγώνα που έδωσαν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας το 2017 ενώ παράλληλα τονίζεται το παιχνίδι που στήθηκε στις πλάτες τους από την κεντρική εξουσία αλλά και από την μη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής προς αυτούς.
 Παρά την μειοψηφία μας στο δημοτικό συμβούλιο προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε λύσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και γι’ αυτά της προστασίας της υγείας των Δημοτών, με παράδειγμα τα τελευταία γεγονότα με τις φωτιές στον ΣΜΑ και τα ζητήματα της καθαριότητας κλπ. Έχουμε προσπαθήσει να αναδείξουμε την αναγκαιότητα  αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας υγείας, με τη στελέχωση του κέντρου υγείας καθώς και την διάθεση απαραίτητων κονδυλίων για την κάλυψη αναγκών στις υποδομές υγείας. Επίσης την περίοδο που ξεκίνησε η προσφυγική εγκατάσταση στο πρώην στρατόπεδο 722 ΤΜΧ αναδείξαμε την ουσία του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος και ζητήσαμε λύσεις για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες, που κατέφθασαν κι εγκαταστάθηκαν.
 5. Ποιες οι βασικές θέσεις της παράταξής σας για τα προβλήματα της Αλεξάνδρειας και των κατοίκων της.
Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Για εμάς το σημαντικότερο όλων είναι, για να υπάρξει μια όμορφη πόλη, η πόλη αυτή να μην έχει ανασφάλιστους, ανέργους, φτώχεια και νέους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος. Τον αγώνα μας τον επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται.  Θα συγκρουστούμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οποιουδήποτε λέει, «συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση», «συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν από το μεγάλο φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας». Θα συγκρουστούμε με τα αποτελέσματα της, μίζερης για το λαό, καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Βασικό μέλημά μας, ως παράταξη, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στην Αλεξάνδρεια, είναι να δώσουμε βάση σε βασικούς τομείς υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Αναφορικά θα πω τους τομείς που επικεντρώνουμε:
Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι  
Απαίτηση σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες.
Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία  
Καταγραφή ελλείψεων - Ασφαλή σχολικά κτίρια με βιβλιοθήκες, εργαστηριακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για μορφωτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Ύδρευση/Αποχέτευση
Μελέτη κι αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου. Η θέση μας για το κοινωνικό αγαθό του νερού είναι ξεκάθαρη. Πόσιμο νερό και δωρεάν για όλους.
Καθαριότητα
Πλήρης οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας & γραφείου Κίνησης - Οχήματα και εργαζόμενους που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών - Προγραμματισμός & Συντηρήσεις.
Αντισεισμική - Αντιπλημμυρική - Αντιπυρική Θωράκιση   της πόλης.
Συντήρηση Αστικής - Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.
Στήριξη των Αγροτών, των επαγγελματιών κι εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Ζητήματα  των  συγκοινωνιών μεταξύ του Δήμου και των Δημοτικών ενοτήτων, καθώς και των Συνοικισμών από τους οποίους αποτελούνται.
Πολιτισμός/Βιβλιοθήκη/Προγράμματα για Παιδιά & Ενήλικες
Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των Πολιτών. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και τον κινητήριο μοχλό ενός Δήμου, να είναι σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση ως προϋπόθεση την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττει ο λαός της Αλεξάνδρειας.
6. Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΛΑΣ;
Σαν ΛΑΣ δίνουμε βαρύτητα στους ανθρώπους της πόλης μας, βλέπουμε τις ανάγκες τους στην ζωή, την κατοικία, την εργασία, την κοινωνία και απευθύνουμε κάλεσμα στους νέους και τις νέες, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ το οποίο χωρίς παλινωδίες και υποχωρήσεις όλα τα χρόνια της ύπαρξής του δίνει αγώνες. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του, ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης, μέσα από την οποία θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Τον καλούμε λοιπόν να συσπειρωθεί και συστρατευτεί μαζί μας για να εκφραστεί στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία, η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής. Να καταδικάσει, με την ψήφο του, την αντιλαϊκή καταιγίδα της Ε.Ε και της κυβέρνησης. Η Λαϊκή Συσπείρωση, με το κόκκινο γαρύφαλλο, είναι ο συνδυασμός που θα δώσει ώθηση στο λαϊκό κίνημα και η φωνή των πολιτών θα είναι ισχυρή στο Δήμο.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" της Ημαθίας)

Έχει διαβαστεί 315 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 09 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 116 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά