Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΣΕ:Κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Μάη, 11 π.μ., στην Α/θμια Εκπ/ση Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
ΑΣΕ:Κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Μάη, 11 π.μ., στην Α/θμια Εκπ/ση Ημαθίας

Γενικός ξεσηκωμός: Να μην περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

Να μην περάσει η λογική του BIG BROTHER στην εκπ/κή διαδικασία!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 11 π.μ., στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αθ/μιας Εκπ/σης Ημαθίας στη Βέροια.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, με συστάσεις για «ατομική ευθύνη» και αυτοσυγκράτηση, η Κυβέρνηση (έχοντας πάρει καλά μαθήματα από ανάλογες προηγούμενες κυβερνήσεις), αποδεικνύεται ασυγκράτητη!!! Προχωρά στη θεσμοθέτηση μέτρων για την παιδεία, που έχουν στο στόχαστρο τη δομή, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου, μέτρα που εναρμονίζονται με τις εδώ και χρόνια κατευθυντήριες επεξεργασίες της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

Ένα προς ένα τα άρθρα που διατρέχουν τις σελίδες του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, που τέθηκε σε διαβούλευση (αύξηση του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, εξεταστικός μαραθώνιος, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας σχολείου, αποκλεισμός και τιμωρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ηλικιακό όριο εγγραφής σε ΕΠΑΛ, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση), καταδεικνύουν κατάφωρα τη στρατηγική της Κυβέρνησης. Προωθεί κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, απολύσεις αναπληρωτών, χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στενό πλέγμα ελέγχου του σχολείου και του εκπαιδευτικού με την αξιολόγηση, λειτουργία των σχολικών μονάδων με ιδιωτικο–οικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, των οποίων το όποιο «παραγόμενο προϊόν» θα μετριέται με τη μεζούρα της ανταγωνιστικότητας, για να συνεχίζουν να υπάρχουν. Να αποσυρθεί!

Επιπλέον, η τροπολογία που ψηφίστηκε και προβλέπει την on-line μετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μετατρέπει τη διδασκαλία σε ριάλιτι! Να καταργηθεί τώρα! Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη), που ξεκαθαρίζουμε ότι εφαρμόζεται μόνο τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας.

Καμία ολιγωρία, από τη μεριά των εκπαιδευτικών και γονιών, καμία ανοχή, πάμε κόντρα στην παραίτηση και στη λογική του «…ό,τι κι αν κάνουμε, έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν τα πάντα». Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι! Το έχουμε κάνει κι άλλες φορές (4 φορές η αξιολόγηση έμεινε στα χαρτιά!) μπορούμε να το κάνουμε και τώρα με τη μαζική μας συμμετοχή στον αγώνα!

Ταυτόχρονα απαιτούμε να παρθούν, με ευθύνη και έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, όταν ανοίξουν τα σχολεία (συνεχής καθαριότητα με μόνιμες καθαρίστριες, απολυμαντικά-προστατευτικά μέσα για όλους…).

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων, δυναμώνουμε τη φωνή μας και τις κινητοποιήσεις μας!

Όλοι/Όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 13 Μαΐου 11π.μ., στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας στη Βέροια (με μέτρα αυτοπροστασίας μάσκα, γάντια)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 478 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 489 επισκέπτες και 0 μέλη.