Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Βέροια: Εκατοντάδες στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

από Η Άλλη Άποψη

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν οι: Γ. Κουτσιούκης πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας. Κ. Χατζηθεοδωρίδου πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ, Ο. Ζωγράφου εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, Σ. Κοτσαμπασόπουλος από την ΠΑΣΥ καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών.Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σ. Ανδρεόπουλος από την γραμματεία του ΠΑΜΕ που σημείωσε χαρακτηριστικά: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας.  Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου κυβερνητικού και  εργοδοτικού συνδικαλισμού,κα.  όλοι αυτοί συναίνεσαν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνέργησαν σε κάθε προηγούμενη φάση του “διαρκούς” αντιασφαλιστικού εγκλήματος.Προώθησαν και προωθούν την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της Κοινωνικής Ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων.Είναι αναγκαίο να προβάλλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε εμείς οι εργάτες, αλλά και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατούν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών -επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών.

Αντίστοιχα ο εργαζόμενος να γυρίσει την πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.

Μπορούμε με τη συμμαχία μας, τον κοινό μας αγώνα, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ του κεφαλαίου και να περάσουμε εμείς οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στην αντεπίθεση και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να κάνουμε εμείς κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, να κάνουμε εμείς κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο που ζούμε και να οργανώσουμε την οικονομία μας με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών».

 Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και οι καθαρίστριες των σχολείων της Βέροιας. Να σημειωθεί πως το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Βέροιας. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Θέλουν συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω».

 

Έχει διαβαστεί 622 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1363 επισκέπτες και 0 μέλη.