Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Βέροια: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
από Η Άλλη Άποψη
Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνουν οι Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το Ανθρώπινο Δυναμικό, η ΚΑΠΑ και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
Ταυτόχρονα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν όπως ( όσπρια- ζυμαρικά – αλεύρι – λάδι κλπ) θα διανεμηθούν σε οικογένειες του Δήμου που έχουν την άμεση ανάγκη στήριξης, μέσω του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας και της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
Η προσπάθεια είναι συλλογική και θα κορυφωθεί με 2ημερο εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας Παρασκευή 9/10 & Σάββατο 10/10.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των φωνών που ζητούν παύση των εχθροπραξιών στη Συρία και καταδικάζουμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που σπέρνουν πολέμους για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα.
Λέμε ΟΧΙ στη σύγχρονη αποικιοκρατία που για να γεμίσει τα Ταμεία της, εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και δημιουργεί ορδές προσφύγων.
Καλούμε τον ΟΗΕ να παρέμβει για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και την προστασία των πόλεων, ώστε να σταματήσει ένας ακόμη ξεριζωμός.
Καλούμε την Ευρώπη που «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», να ανταποκριθεί στο ανθρωπιστικό καθήκον ανακούφισης των προσφύγων, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και κυρίως στην ανθρώπινη ζωή και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Ο Ελληνικός λαός, μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον οικονομικής εξαθλίωσης, στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στο πρόβλημα, οργανώθηκαν και οργανώνονται ομάδες πρωτοβουλίας για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.
Είναι η ώρα να θυμίσουμε στην Ευρώπη των φραχτών προστασίας των συνόρων και ρίψης δακρυγόνων στους πρόσφυγες, ότι οι Έλληνες έχουμε ως υπέρτατη αξία τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Είναι η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των συνθηκών (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ) που απαγορεύουν τη μετακίνηση των προσφύγων προς τη Βόρεια Ευρώπη, προκειμένου να εγκλωβιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spots) σε Ελλάδα και Ιταλία.
Να δώσουμε ένα τέλος στην παράνομη διακίνηση με διευκόλυνση της μετακίνησης των προσφύγων με κάθε τρόπο και μεταφορικό μέσο.
Να δώσουμε ένα τέλος στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση των αναγκών τους.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την συλλογή στα σχολεία των ειδών ανάγκης και με την παράδοση τους την πρώτη μέρα (9 Οκτωβρίου) των 2ημερων εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου.
Στην μουσική συναυλία της 10ης Οκτωβρίου με νεανικά σχήματα της πόλης που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου, συμμετέχουμε με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης".
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :
Σαρημιχαηλίδης Παύλος Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Σοφιανίδης Γεώργιος Πρόεδρος ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας
Κορωνάς Θεόφιλος Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας
Κουμπουλίδης Λάζαρος Πρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας