Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για τη μεταφορά των μαθητών

από Η Άλλη Άποψη
Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για τη μεταφορά των μαθητών

Το πρώτο μου μέλημα, με την ανάληψη των καθηκόντων μου την 1η Σεπτεμβρίου, ήταν η εξεύρεση λύσης για το χρονίζον πρόβλημα της μαθητικής μεταφοράς, που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Δυστυχώς τα όρια που θέτει η ΚΥΑ/24001/2013 για την ελάχιστη χιλιομετρική διαδρομή, για την οποία δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς οι μαθητές ( 1.200 μέτρα για μαθητές δημοτικού, 3.000 μέτρα για μαθητές γυμνασίου και 5.000 μέτρα για μαθητές λυκείου) είναι απαράδεκτα υψηλά για τις συνθήκες που επικρατούν στις κοινότητες της περιφερειακής Ελλάδας, αφού οι μαθητές υποχρεώνονται να διανύσουν, πολλές φορές πεζοί, επικίνδυνες διαδρομές, μέσα από επαρχιακές ή και εθνικές οδούς, που δεν έχουν ούτε καν πεζοδρόμια.

Οφείλουν οι συναρμόδιοι υπουργοί να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση τους  με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου υπάρχει  τακτική συγκοινωνία ,με πολύ φθηνά κοστολόγια και με άριστες οδικές συνθήκες ασφαλείας.

Οφείλουν επίσης να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ημαθία η υποχρεωτική αναμονή των 90 λεπτών, μεταξύ δυο μαθητικών δρομολογίων, όπως επιτάσσει η ΚΥΑ, αφού οι συνθήκες, ειδικά τον χειμώνα, είναι δύσκολες και οι μαθητές, είτε αναγκάζονται να παραμένουν στα σχολεία τους, χωρίς επίβλεψη εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, είτε αναγκάζονται να μεταβούν πεζοί στις οικίες τους, διασχίζοντας ιδιαίτερα επικίνδυνες διαδρομές (έλλειψη φωτισμού, έλλειψη ασφάλειας κ.α).

Για τον λόγο αυτό έδωσα εντολή στην νομική υπηρεσία της Π.Ε Ημαθίας να ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να μην θρηνήσουμε δυστυχή περιστατικά.

Καλώ τους βουλευτές της Ημαθίας, τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν στις δέουσες ενέργειες αλλαγής της ΚΥΑ, στα ανωτέρω σημεία, θέτοντας  διαφορετικούς όρους, τόσο στην χιλιομετρική απόσταση, όσο και στον χρόνο αναμονής των σχολικών δρομολογίων, μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων, και της υπόλοιπης χώρας.

Ευελπιστώ ότι σύντομα θα υπάρξουν οι δικές τους προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να επιτύχουμε τα αυτονόητα.

Να έχουν δωρεάν  μεταφορά και πρόσβαση ΟΛΟΙ  οι μαθητές  στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Ημαθίας, αλλά και ΟΛΗΣ της περιφερειακής Ελλάδας.

 

 

Έχει διαβαστεί 464 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 799 επισκέπτες και 0 μέλη.