Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Δήλωση του Θανάση Γικόνογλου

από Η Άλλη Άποψη
Δήλωση του Θανάση Γικόνογλου

Είναι γνωστό σε όλους ότι προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι γνωστό οι μακροχρόνιες σχέσεις της οικογένειας μου με την οικογένειά Παπανδρέου. Δεν είμαι ούτε πολιτικά αχάριστος, ούτε πολιτικά αγνώμων. Με τίμησαν και με τιμούν με την φιλία τους πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και για αυτή τη φιλία συνεχίζω να αγωνίζομαι καθημερινά. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτος όρος για την προσωπική μου πορεία. Δεν πουλάω και δεν ξεχνάω τους φίλους μου.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εντάχτηκα διότι πολιτικά πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο, μετά την δεξιόστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την συγκυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων. Επιθυμία μου ήταν να συμβάλλω στην πολιτική και κοινωνική του διεύρυνση. Δεν αναζήτησα πολιτικό μεροκάματο και έμμισθες θέσεις όπως έπραξαν πολλοί άλλοι. Δόξα τω Θεώ και την Παναγία η επαγγελματική μου πορεία μου αποφέρει έσοδα για να πορεύεται με άνεση η οικογένειά μου.

 

Επιθυμώ έναν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα κόμμα που να μην είναι φοβικό. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συγκρουστώ με αντιλήψεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να λειτουργεί ως ιδιωτική τους επιχείρηση, ως «μαγαζάκι» ή «κλειστό κλαμπ», ως χώρος μικρός, αλλά απόλυτα ελεγχόμενος. Θα συγκρουστώ με την νοοτροπία του πολιτικού χαφιεδισμού και με τους εκφραστές της.

 

Άλλωστε, δεν δέχομαι να με εγκαλεί για την διατήρηση της προσωπικής μου φιλίας με τον κ. Παπανδρέου μια μικρή πολιτική παρέα του κ. Τόλκα, ο οποίος προσήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα την υπουργική θέση και κάνει τα πάντα για να έχει μισθό και οφίκια, ακόμη και αν χρειαστεί να χτυπήσει πισώπλατα παραδοσιακά στελέχη της παράταξης για να πετύχει τους αργόμισθους στόχους του.

 

Από την ημέρα που συμπορεύθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ακολουθώ πιστά τις πολιτικές του επιλογές. Όχι όπως μερικοί που δήθεν ανήκουν στο κόμμα και στις τοπικές εκλογές δεν στηρίζουν τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά τους απέναντι. Αυτά εύκολα τα ξεχνούν κάποιοι, αλλά δεν τα ξεχνούν όσοι πραγματικά πίστεψαν και πιστεύουν στο όραμα της Προοδευτικής Συμμαχίας.

 

Με αυτές τις προσωπικές μου επιλογές μπορώ να συνεχίσω να συνυπάρχω στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να συνεχίσω ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος την προσπάθεια να τελειώνουμε με  όποια βάρη κρατούν χαμηλά το κόμμα και τον χώρο, ενώ η ΝΔ «αλωνίζει» σε βάρος του Ελληνικού λαού. Αυτό ευαγγελίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτό το κάλεσμα ανταποκριθήκαμε εγώ και χιλιάδες πολιτών και σε αυτό παραμένουμε, χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε για το παρελθόν μας και, φυσικά, χωρίς να ασχημονούμε σε βάρος ανθρώπων που συμπορευτήκαμε. 

 

Κοιτώντας τις μικροπολιτικές και προσωπικές διεκδικήσεις μας, χάνουμε τον στόχο. Και όσοι χάνουν τον στόχο καλά θα κάνουν να πάνε σπίτι τους, να κλειστούν στο καβούκι τους και να μιλούν θεωρητικά για το τι πρέπει να γίνει, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουμε αυτό πρέπει να γίνει…

 

Ας μην ξεχνάμε: Συναίσθημα, Λογική και Ηθική χρειάζεται για να χτίσουμε την μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα φέρει ξανά το χαμόγελο και την αισιοδοξία στην χώρα μας και όχι τα αντίθετα.

 


Έχει διαβαστεί 1005 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 479 επισκέπτες και 0 μέλη.