Κυριακή, 18 Αύγ, 2019

• Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες
  • Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος
  •  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/8
  • ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη
  • 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 2019
Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες1 Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος2  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/83 ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη4 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς5 Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 20196

Δελτίο τύπου για περιοδεία στη Βέροια του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μιχάλη Μιχαήλ

Την Βέροια επισκέφτηκε την  Τρίτη 21 Μάη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνοδευόταν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργο Μελιόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας Ιωάννα Σοφρόνωφ και Γιάννη Τσεχελίδη.

Στην συζήτηση με τους ένστολους εργαζόμενους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο Μ. Μιχαήλ τόνισε ότι το ΚΚΕ μέσα και έξω από την Ευρωβουλή, τη Βουλή, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, καταθέτει συνεχώς προτάσεις για την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών από τα βάρη της κρίσης, αλλά και προτάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, στα Εργασιακά, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την κατοικία, τις διακοπές κ.ά.

Την ίδια ώρα, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού και των χαμηλών απαιτήσεων, ενώ στήνουν ψευτοκαυγάδες για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον εγκλωβίσουν στο γνωστό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Ειδικά στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, σημείωσε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, σε υποδομές, υλικά, συντήρηση οχημάτων, μέσα ατομικής προστασίας, ακόμα και προσωπικό. Και σημείωσε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία, αλλά απορρέει από την πολιτική της ΕΕ, την οποία υπηρετούν πιστά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θέλει για παράδειγμα την Αστυνομία, αντί να «κυνηγάει» το οργανωμένο έγκλημα να στρέφεται απέναντι στο λαό και στο κίνημα, θέλει τις υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας να εμπορευματοποιούνται.

Έτσι ο λαός μένει τελικά απροστάτευτος, έρμαιο της φύσης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού, χιονοπτώσεων, ενώ όλο και περισσότερο πληρώνει και θα πληρώνει για να έχει αυτές τις υπηρεσίες. Την ίδια ώρα αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και στα Σώματα Ασφαλείας, όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους, αυξάνονται τα ατυχήματα σε ώρα υπηρεσίας, ακόμα και τα θανατηφόρα, ενώ οι μισθοί των ένστολων παραμένουν καθηλωμένοι.

Τέλος, ο Μιχάλης Μιχαήλ κάλεσε τους εργαζόμενους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική να στηρίξουν το ΚΚΕ και στους αγώνες, αλλά και στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή, γιατί με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ θα πάρει ανάσα ο λαός, θα αποκτήσει αισιοδοξία και θα δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με συνδικαλιστές αστυνομικούς, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας που ενημέρωσαν τον Μ. Μιχαήλ για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως τις ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών, τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Πριν την έναρξη της περιοδείας ο Μ. Μιχαήλ είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους αγρότες- μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας που τους «σέρνουν» για άλλη μια φορά στα αγροτοδικεία.

Κλείνοντας την περιοδεία ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας με την Λαϊκή Συσπείρωση συναντήθηκαν με απόστρατους πυροσβέστες και παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ