Κυριακή, 18 Αύγ, 2019

• ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία για την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών ενάντια στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας
  • Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες
  • Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος
  •  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/8
  • ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη
  • 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς
ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία για την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών ενάντια στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας1 Με τον Έμπολα και η επιδημία ιλαράς που έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες2 Ισλανδία: «Τιμή» στον πρώτο παγετώνα της που χάθηκε λόγω κλίματος3  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 21/84 ΚΚΕ: Σχόλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Σαμοθράκη5 17/8/1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Την Ημαθία επισκέφθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Πρώτη στάση των δύο υποψηφίων ήταν στο camp των προσφύγων στην Αλεξάνδρεια, όπου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις διαμονής των προσφύγων καθώς και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης όπου συνομίλησαν με πολίτες.

Στο δημαρχείο της Βέροιας το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκαν στη σημασία των ευρωεκλογών, στην ανάγκη να κτυπηθεί η άνοδος της ακροδεξιάς, δημιουργώντας μια Ευρώπη δημοκρατική, μια Ευρώπη των λαών.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης  αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να βγει από τα μνημόνια και την κρίση,  ασκώντας μια φιλολαϊκή πολιτική, κρατώντας τον λαό όρθιο. Επίσης τόνισε ότι με την πολιτική της λιτότητας που άσκησε η Ε.Ε, οι λαοί της γύρισαν την πλάτη με αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά. Επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο φάντασμα της ακροδεξιάς και ιδιαίτερα η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επιλογή στις εκλογές στηρίζοντας τις δυνάμεις της  προοδευτικής συμμαχίας, δημιουργώντας ένα πλατύ ευρωπαϊκό ρεύμα.

Ο Κώστας Αρβανίτης  τόνισε ότι ``"Αυτοί που δημιούργησαν με την ατζέντα τους το πρόβλημα, αυτοί φωνάζουν τώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς". Πρόσθεσε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται και στο γεγονός ότι η Αριστερά στην Ευρώπη έχασε την πολιτική της ταυτότητα. Σχολιάζοντας εύστοχα τόνισε ότι , "Η νομεκλατούρα της ΕΕ δεν φοβήθηκε το μαύρο τρένο. Αντίθετα συμμάχησε με αυτό. Το κόκκινο τρένο φοβάται"..

Αναφερόμενος στην Ημαθίας  τόνισε ότι την εποχή των παχιών αγελάδων και του ``εκσυγχρονισμού΄΄ η επιχειρηματικότητα στην περιοχή κτυπήθηκε από την επιδοτούμενη μεταφορά των επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος επεσήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση των δυνάμεών του ώστε να είναι πρώτο κόμμα.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο πρόληψης ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ``ΠΡΟΣΒΑΣΗ΄΄ στην περιοχή της Μπαρμπούτας. Εκεί τους υποδέχθηκαν τα επιστημονικά στελέχη κ. Μπασιούρη Φανή (ψυχολόγος), κα Γεωργιάδου Σέβη (κοινωνική λειτουργός) και η κα Γεώργου Σοφία (κοινωνιολόγος) και το μέλος του Δ.Σ κα Αραμπατζή Στέλλα (εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας).

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το έργο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στον τομέα της ενημέρωσης, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων . Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργούν, το οποίο δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος  για το έργο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ αφού είναι και μέλος του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ.

Στο τέλος της επίσκεψής τους στο νομό, οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές ξεναγήθηκαν στην εβραϊκή συναγωγή, όπου τους έγινε μια σύντομη ενημέρωση από  την ξεναγό κα Εύη Μέσκα.

Τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές κατά  τη διάρκεια της επίσκεψης τους συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ  Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γιώργος και Αντωνίου Χρήστος, καθώς και ο συντονιστής της Ν.Ε Κωστόπουλος Τάσος και στελέχη της Ν.Ε., υποψήφιου περιφερειακοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Χρήστου Γιαννούλη και υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Αντώνη Μαρκούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ