Παρασκευή, 26 Φεβ, 2021

  • Ενα χρόνο μετά
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/2
  • 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο
  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑ 01 05/03/2021
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» στα σχολεία
Ενα χρόνο μετά1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/23 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο 4 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑ 01 05/03/20215 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» στα σχολεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νέο ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία

Οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, παρά την πανδημία της Covid-19 και τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκάλεσε, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του βρετανικού Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και η οποία αποτυπώνει τον αυξανόμενο αν... Περισσότερα

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Μεταναστών

από Η Άλλη Άποψη
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Μεταναστών

Το κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου έχει ως εξής:

"Έτσι όπως εξελίσσεται η προσφυγική κρίση μετατρέπει  τη χώρα μας από θεσμικό εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρα μακροχρόνιας παραμονής μεταναστών και προσφύγων.

Ένα τόσο μεγάλο κύμα αναγκαστικής ανθρώπινης μετακίνησης είναι βέβαιο ότι εκτός από το ότι προκαλεί την διεθνή νομιμότητα , δοκιμάζει και τις αντοχές του πολιτισμένου κόσμου στην καρδιά ενός κώδικα αξιών που για πάρα πολλά χρόνια οικοδομούσαν οι τοπικές κοινωνίες μακριά από κλειστοφοβικά σύνδρομα.

Είναι λοιπόν φανερό πως για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σχετικά με την φιλοξενία των προσφύγων,δεδομένων των αυξημένων αναγκών για την στέγαση αυτών, η κυβέρνηση θα αναζητούσε κατάλληλους χώρους, οι οποίοι θα ανήκαν στην Κεντρική Διοίκηση και συνεπώς για την χρησιμοποίησή τους ΔΕΝ θα χρειάζονταν καμία εμπλοκή κανενός τοπικού φορέα.

Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένη την ανθρωπιστική κρίση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στην συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου, και συζητώντας προ Ημερήσιας Διάταξης, αποφάσισε την συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής για συντονισμό απαραίτητων προκαταρκτικών  δράσεων για την αντιμετώπιση μέσα στην οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος οποιασδήποτε πιθανής εξέλιξης.

Εξέλιξη που δεν άργησε να μας γνωστοποιηθεί τηλεφωνικά, έκτακτα και στεγνά από τον αρμόδιο υπουργό κ. Βίτσα στις 16 Μαρτίου, πως <<επιλέχτηκε το στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΟΥ για  κέντρο ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ>>.

Άμεσα συγκαλούνται η διαπαραταξιακή  Επιτροπή του Δήμου, το συντονιστικό όργανο δράσης, η πυροσβεστική, οι κοινωνικοί φορείς , ο εμπορικός σύλλογος και η Αστυνομία.

Κατά την ανάλυση της κατάστασης επισημάνθηκαν εγγενείς αδυναμίες οι οποίες αφορούν την καταλληλότητα του χώρου, ζητήματα ασφάλειας γειτνιαζόντων επιχειρήσεων, ζητήματα αστυνόμευσης.

Η αναγνώριση εκ μέρους του υπουργού των προβλημάτων, η ανάληψη κάθε ευθύνης για την διαμόρφωση του χώρου από το στρατό, η ανάληψη της ευθύνης της επιμελητείας από την κεντρική διοίκηση και η έκτακτη μετάβαση του Δημάρχου στην Αθήνα, μεταφέρουν την ευθύνη της λειτουργίας  του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ των μεταναστών στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Όμως επειδή ούτε το στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΟΥ είναι κατάλληλος χώρος, αλλά ούτε άλλο κατάλληλο στρατόπεδο υπάρχει στα όρια του Δήμου μας, επειδή η ευθύνη της καθαριότητας και της λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας ανήκουν και στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ο δήμος ΑΠΑΙΤΕΙ να επιλυθούν τα ζητήματα ασφάλειας, αστυνόμευσης και Δημόσιας υγείας όσο θα διαρκεί η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.

Το δε κέντρο να λειτουργήσει προσωρινά, όπως δηλώνεται και στο από 16 Μαρτίου έγγραφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, γιατί ΔΕΝ θα επιτραπεί ο τόπος μας να γίνει διαρκές καταφύγιο ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ."

 

Έχει διαβαστεί 197 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 300 επισκέπτες και 0 μέλη.