Τετάρτη, 22 Σεπ, 2021

  • Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο
  • Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου
  • Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/9
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο2 Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου3 Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/95 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα

Κοντά στο 1 εκατομμύριο καταγράφονται οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Αύγουστο 2021. Συγκεκριμένα συνολικά οι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) ανέρχονται σε 996.733 (977.325 αναζητούντες εργασία και 19.408 μη αναζητούντες εργασία).Πιο α... Περισσότερα

Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες" : Για την πλατεία Ωρολογίου

από Η Άλλη Άποψη
Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες"   : Για την πλατεία Ωρολογίου

Με αφορμή την επιφανειακή παρέμβαση του Δήμου στην πλατεία Ωρολογίου που ασχολείται με τον καθαρισμό του σιντριβανιού και μόνο,  θα ήθελα να επαναφέρω την πρόταση της παράταξής μας  για τον χώρο. Πρόταση που ζητήσαμε στην αρχή της παρούσας Δημαρχιακής Περιόδου μετ΄επιτάσεως να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έτυχε αποδοχής.

Αρχικά το λογικό είναι να ετοιμάσουμε τον επανασχεδιασμό ολόκληρης εκείνης της περιοχής, που εκτείνεται από τα "παπάκια", συμπεριλαμβάνει το "Βήμα του Αποστόλου Παύλου" , την πλατεία Ωρολογίου και την αξιοποίηση της κοίτης του Τριποτάμου. Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβει τις απόψεις των συμπολιτών μας που διαβιούν στην περιοχή, των επιχειρηματιών που γνωρίζουν την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου και των επιστημόνων του τόπου μας, που είναι σχετικοί με το θέμα. Το σύνολο των απόψεων θα αποτελέσει το υλικό σύνθεσης και τον οδηγό του Δημοτικού μας Συμβουλίου, στην αποτύπωση της τελικής μας πρότασης. Αυτός ο σχεδιασμός θα αποτελεί και τη δεσμευτική πορεία για την όποια Δημοτική Αρχή προκύψει και στο μέλλον.

Ειδικότερα για την πλατεία Ωρολογίου, η άποψή μας και την οποία καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο, κοντά στις πολλές άλλες που έχουν ήδη γραφεί από ενεργούς πολίτες και φορείς, είναι ότι θα πρέπει:

α. Να σχεδιαστεί εκ νέου η όψη της, αφαιρώντας  τα στοιχεία εκείνα που αποκλείουν την "επικοινωνία" του χώρου της πλατείας με την υπόλοιπη περιοχή. Η νέα πλατεία θα πρέπει να είναι "ανοιχτή" προς όλες τις κατευθύνσεις.

β. Να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της περιοχής να αποκτήσουν επαγγελματική "πρόσβαση" στην πλατεία, επ΄ωφελεία και των ιδίων, κύρια όμως των πολιτών της πόλης και των επισκεπτών, που πλέον θα έχουν έναν ακόμη όμορφο χώρο συνεύρεσης. Η κινητικότητα και η πρόσβαση είναι τα δυο  απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποκτήσει «ζωή» και κίνηση η περιοχή.

γ. Να επαναφέρουμε το αίτημα απόκτησης του κτιρίου των Παλιών Δικαστηρίων, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας, συνδεδεμένο με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και να ζητήσουμε την συνδρομή των  πολλών και ικανών πολιτικών παραγόντων του τόπου μας και ιδιαίτερα του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου για την θετική κατάληξη της διεκδίκησης.

δ. Να προχωρήσουμε επιτέλους στην κατασκευή του Ωρολογίου, πιστό αντίγραφο του αρχικού. Είναι αναγκαίο, για να θυμούνται οι νεότεροι και να αποκτήσει ταυτότητα η περιοχή.

ε. Να προχωρήσει ταυτόχρονα η συζήτηση  "ανταλλαγών" μεταξύ Μητρόπολης και Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μετατραπεί η πλατεία, βοηθούντων των αλλαγών, σε χώρο με υψηλή επισκεψιμότητα. Κι έτσι μαζί με την λειτουργικότητα του Παλαιού Δικαστηρίου, να γίνει η πλατεία ένας χώρος με πνοή και κίνηση, επισκέψιμη και λειτουργική, που θα υποδέχεται όλους όσους επισκέπτονται την περιοχή για εργασία ή ψυχαγωγία.  

Οι μικρές σημερινές παρεμβάσεις καθαρισμού του σιντριβανιού, βεβαίως και είναι σε θετική κατεύθυνση, όμως είναι θνησιγενείς. Σε λίγο καιρό, γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας,  η εικόνα θα είναι η ίδια. Δεν αντιμετωπίζεται με  παρεμβάσεις τέτοιου τύπου η ουσία του θέματος. Είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνο... Πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε λύσεις οριστικές και με βάθος  στα προβλήματα. Όχι αποσπασματικές. 

Καλούμε την σημερινή Διοίκηση του Δήμου να συνεργαστεί, ώστε να αφήσουμε στην πόλη κάτι που θα χαιρόμαστε ότι έγινε επί θητείας μας. Ας αφήσει  τους μικρούς εγωισμούς και τις φωτογραφίες. Δεν έχουν νόημα οι ανακοινώσεις για δήθεν  εκατομμύρια  έργα που σχεδιάζονται. Το χαλί γέμισε, δεν μπορείτε πλέον να κρύψετε άλλα...

Παύλος Παυλίδης 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

"Συνδημότες"

 


Έχει διαβαστεί 366 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 349 επισκέπτες και 0 μέλη.