Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Δεν αποδέχεται η δήμαρχος Βέροιας την παραίτηση Ν. Μωϋσιάδη (Και ένα γενικότερο σχόλιο μας)

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Δεν αποδέχεται η δήμαρχος Βέροιας την παραίτηση Ν. Μωϋσιάδη (Και ένα γενικότερο σχόλιο μας)

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, με αφορμή τα όσα «τραγελαφικά» συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη γέφυρα των Α/φών Κούσιου, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Μωϋσιάδης, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση -το είπε και το έκανε-υπέβαλε την παραίτηση του. Με αφορμή αυτό το γεγονός η δήμαρχος Βέροιας έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή την επιστολή παραίτησης που δημοσιοποίησε ο εκλεκτός συνεργάτης και πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Μωυσιάδης, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

Τον συγχαίρω για την ξεκάθαρη στάση που πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο στηλιτεύοντας την πρακτική όσων τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με «πικάντικα»  παραπολιτικά σχόλια καφετέριας σαν πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, σε μια εποχή που οι προτεραιότητες είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην κοινωνική κρίση τα παραπολιτικά κουτσομπολιά τείνουν να καλύψουν κάθε ξεκάθαρη πολιτική θέση και ο οπορτουνισμός δυστυχώς αναγορεύεται σε κυρίαρχη πολιτική πρακτική στα δημοτικά δρώμενα εξ αιτίας ιδιοτελειών.

Απόψεις ξεκάθαρες, όπως αυτή που διατυπώνει ο Νίκος, είναι φυσικό και να ενοχλούν και να παρερμηνεύονται κατά το δοκούν. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανάγκη από τέτοιες παρουσίες και γι αυτό προσωπικά δεν αποδέχομαι το αίτημα παραίτησης του.

Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε μέσα από συμφωνίες και διαφωνίες με κοινό σκοπό την προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών στον τόπο μας και έτσι επιθυμώ να συνεχίσουμε μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας τον Αύγουστο.

Η Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη»

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ και με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της γέφυρας των Α/φων Κούσιου, συνέβησαν πράγματι «τραγελαφικά» πράγματα που σίγουρα δεν τιμούν ένα πολιτικό όργανο, όπως θέλουν να αποκαλούν το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έφτανε δηλαδή το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πολλές απουσίες, φτάσαμε στο σημείο  το συγκεκριμένο θέμα να ψηφιστεί με μόνο 11 ψήφους (!) σε σύνολο 41 συνολικά Δημοτικών Συμβούλων που έχει το Δ.Σ Βέροιας. Αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να απέχουν (για διάφορους λόγους), είτε τονίζοντας το στις ομιλίες τους, είτε όχι. Υπάρχουν σίγουρα σοβαρές ευθύνες στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής για το όλο ζήτημα και μάλιστα από την αρχή του. Ήμασταν από αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για την πρακτική σημασία-σκοπιμότητα του έργου. Ήμασταν από αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις ότι από τη στιγμή που το έργο τελικά ξεκίνησε θα ολοκληρώνονταν κιόλας. Γνωρίζουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο πραγματοποίησης των έργων λειτουργούσε και λειτουργεί (και μ’ αυτό το ζήτημα λίγοι ασχολούνται…) υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων. Θεωρούμε ότι το έργο εφόσον ξεκίνησε θα πρέπει και να ολοκληρωθεί χωρίς «ζημιά» φυσικά σε βάρος των χρημάτων του δωρητή αλλά και κατ’ επέκταση των Δημοτών. Θεωρούμε ως απαράδεκτο φαινόμενο πάνω από τα κεφάλια των αιρετών να κρέμεται η περίφημη ιστορία των «καταλογισμών», με αποτέλεσμα να τους εμποδίζουν να παίρνουν αποφάσεις στα συλλογικά όργανα που συμμετέχουν. Και εδώ θα πρέπει να παλέψουν για να αλλάξει το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος μακριά από εμάς η «κριτική» περί «ικανών και ανίκανων» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κρύβει π.χ την πολιτική συμφωνία με την κυβερνητική πολιτική και τον «Καλλικράτη», που προβάλλει τις δευτερεύουσες διαφορές (μεταξύ των παρατάξεων που συγκυβερνούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο) σε κύριες. Δυστυχώς προβλέπουμε ότι στην επόμενη εκλογική μάχη αντί να ασχολούμαστε με πολιτικές, προγράμματα, στάση απέναντι στα λαϊκά προβλήματα κ.α θα ασχολούμαστε με την γέφυρα Α/φων Κούσιου ή την αστική ανάπλαση του κέντρου της Βέροιας και των «ικανών» ή «ανίκανων» για την κατασκευή τους…

 

 

Έχει διαβαστεί 495 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 304 επισκέπτες και 0 μέλη.