Τετάρτη, 23 Οκτ, 2019

  • Ο Τ. Μπαρτζώκας μετέφερε στην υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη αιτήματα της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • «Τα ιστορικά γεγονότα δεν κρίνονται από τα δικαστήρια, αλλά από τους ιστορικούς και τη συλλογική μνήμη»
  • Βίκυ Παπατζίκου : «Το κοινό σήμερα μπαίνει στη γκαλερί και έχει χτίσει πάνω σ' αυτήν»
  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • «Τέλος εποχής» στην προστασία της α' κατοικίας
  • Μια μικρή μειοψηφία ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο!
Ο Τ. Μπαρτζώκας μετέφερε στην υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη αιτήματα της ΕΛΜΕ Ημαθίας1 «Τα ιστορικά γεγονότα δεν κρίνονται από τα δικαστήρια, αλλά από τους ιστορικούς και τη συλλογική μνήμη»2 Βίκυ Παπατζίκου : «Το κοινό σήμερα μπαίνει στη γκαλερί και έχει χτίσει πάνω σ' αυτήν»3 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ4 «Τέλος εποχής» στην προστασία της α' κατοικίας5 Μια μικρή μειοψηφία ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ενόψει αυτών που γίνονται και αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις περί ιδιωτικοποιήσεων ή κλείσιμο, αντιτίθεται, θεωρώντας ότι η όποια απόφαση για ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις αφενός μεν στο σύνολο των εργαζομένων οι οποίες θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις, αφετέρου δε αρνητικότατες επιπτώσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, καθώς και κατακόρυφη αύξηση του τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι.

Οι Δημοτικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 1069/80.
Το προσωπικό των ΔΕΥΑ δε μισθοδοτείται από το Δημόσιο αλλά από ιδία έσοδα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευσης – αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων και επεξεργασίας λυμάτων ).

Επιπλέον οι ΔΕΥΑ θεωρούνται από τους βασικότερους και αποτελεσματικότερους φορείς εκτέλεσης έργων υποδομής.

Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα να πληγούν οι ΔΕΥΑ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ".

ΣΧΟΛΙΟ: Πρόκειται καταρχήν για μία σωστή απόφαση. Το μέτρο αυτό της κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στις δεσμεύσεις της για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο τελικός σκοπός της είναι η παράδοση των επιχειρήσεων αυτών και των υπηρεσιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Άλλωστε η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων περιλαμβανόταν και στο σχέδιο "Καλλικράτης" που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ΕΕ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Χρειάζεται οι ίδιοι οι σύμβουλοι (που στηρίχτηκαν κυρίως από τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν οι παρατάξεις τους) αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, ο λαός της περιοχής να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες", δεν χωράνε ολιγωρίες και συμβιβασμοί απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας για να αυξάνουν τα υπερκέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τώρα χρειάζεται δράση ενάντια στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης- Αποχέτευσης

Έχει διαβαστεί 344 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 122 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά