Κυριακή, 31 Μάι, 2020

  • Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 1 Ιούνη στη Βέροια
  • 31 Μαΐου 1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στ. Σαράφη
  • Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)
  • Επαναλειτουργεί από Δευτέρα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
  • Ρίγος...
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 1 Ιούνη στη Βέροια1 31 Μαΐου 1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στ. Σαράφη2 Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος3 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)4 Επαναλειτουργεί από Δευτέρα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας5 Ρίγος...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ενόψει αυτών που γίνονται και αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις περί ιδιωτικοποιήσεων ή κλείσιμο, αντιτίθεται, θεωρώντας ότι η όποια απόφαση για ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις αφενός μεν στο σύνολο των εργαζομένων οι οποίες θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις, αφετέρου δε αρνητικότατες επιπτώσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, καθώς και κατακόρυφη αύξηση του τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι.

Οι Δημοτικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 1069/80.
Το προσωπικό των ΔΕΥΑ δε μισθοδοτείται από το Δημόσιο αλλά από ιδία έσοδα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευσης – αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων και επεξεργασίας λυμάτων ).

Επιπλέον οι ΔΕΥΑ θεωρούνται από τους βασικότερους και αποτελεσματικότερους φορείς εκτέλεσης έργων υποδομής.

Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα να πληγούν οι ΔΕΥΑ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ".

ΣΧΟΛΙΟ: Πρόκειται καταρχήν για μία σωστή απόφαση. Το μέτρο αυτό της κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στις δεσμεύσεις της για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο τελικός σκοπός της είναι η παράδοση των επιχειρήσεων αυτών και των υπηρεσιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Άλλωστε η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων περιλαμβανόταν και στο σχέδιο "Καλλικράτης" που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ΕΕ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Χρειάζεται οι ίδιοι οι σύμβουλοι (που στηρίχτηκαν κυρίως από τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν οι παρατάξεις τους) αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, ο λαός της περιοχής να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες", δεν χωράνε ολιγωρίες και συμβιβασμοί απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας για να αυξάνουν τα υπερκέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τώρα χρειάζεται δράση ενάντια στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης- Αποχέτευσης

Έχει διαβαστεί 357 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 20 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 138 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά