Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

 • ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας: Γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς της ιστορίας του στην Volleyleague
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/10
 • «Εθνικό καθήκον» η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ
 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ iEidiseis ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ
 • Ηλίας Τσέχος: ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'' Φεγγίτης 2020
 • Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας: Γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς της ιστορίας του στην Volleyleague1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/102 «Εθνικό καθήκον» η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ iEidiseis ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ4 Ηλίας Τσέχος: ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'' Φεγγίτης 20205 Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ενόψει αυτών που γίνονται και αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις περί ιδιωτικοποιήσεων ή κλείσιμο, αντιτίθεται, θεωρώντας ότι η όποια απόφαση για ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις αφενός μεν στο σύνολο των εργαζομένων οι οποίες θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις, αφετέρου δε αρνητικότατες επιπτώσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, καθώς και κατακόρυφη αύξηση του τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι.

Οι Δημοτικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 1069/80.
Το προσωπικό των ΔΕΥΑ δε μισθοδοτείται από το Δημόσιο αλλά από ιδία έσοδα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευσης – αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων και επεξεργασίας λυμάτων ).

Επιπλέον οι ΔΕΥΑ θεωρούνται από τους βασικότερους και αποτελεσματικότερους φορείς εκτέλεσης έργων υποδομής.

Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα να πληγούν οι ΔΕΥΑ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ".

ΣΧΟΛΙΟ: Πρόκειται καταρχήν για μία σωστή απόφαση. Το μέτρο αυτό της κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στις δεσμεύσεις της για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο τελικός σκοπός της είναι η παράδοση των επιχειρήσεων αυτών και των υπηρεσιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Άλλωστε η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων περιλαμβανόταν και στο σχέδιο "Καλλικράτης" που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ΕΕ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Χρειάζεται οι ίδιοι οι σύμβουλοι (που στηρίχτηκαν κυρίως από τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν οι παρατάξεις τους) αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, ο λαός της περιοχής να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες", δεν χωράνε ολιγωρίες και συμβιβασμοί απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας για να αυξάνουν τα υπερκέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τώρα χρειάζεται δράση ενάντια στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης- Αποχέτευσης

Έχει διαβαστεί 373 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 931 επισκέπτες και 0 μέλη.