Πέμπτη, 20 Φεβ, 2020

  • Το λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο!
  • Κόλαφος για την κυβερνητική προπαγάνδα αποδεικνύεται η αναλογιστική μελέτη του ν/σ για το Ασφαλιστικό
  • Ετήσιος χορός του ΜΑΣ "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ"
  • Η επιστήμη της ευτυχίας: διάλεξη του Δρ Άγγελου Ροδαφηνού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Η πιο μεγάλη αποκατάσταση πέτρινου γεφυριού στον κόσμο ολοκληρώθηκε
  • Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Φίλων Ποταμού Τριπόταμου και κάλεσμα για βόλτα στο ποτάμι!
Το λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο!1 Κόλαφος για την κυβερνητική προπαγάνδα αποδεικνύεται η αναλογιστική μελέτη του ν/σ για το Ασφαλιστικό2 Ετήσιος χορός του ΜΑΣ "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ"3 Η επιστήμη της ευτυχίας: διάλεξη του Δρ Άγγελου Ροδαφηνού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας4 Η πιο μεγάλη αποκατάσταση πέτρινου γεφυριού στον κόσμο ολοκληρώθηκε5 Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Φίλων Ποταμού Τριπόταμου και κάλεσμα για βόλτα στο ποτάμι!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν μεταφέρεται η Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Αρκετή συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη μεταφορά ή όχι της Δημοτική Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, μετά και τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες. Μάλιστα παρουσιάστηκε σχετικό κείμενο υπογραφών, ενώ υπήρχε και ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων για το σκοπό αυτό.Στην ανακοίνωση αυτή τονιζόταν τα εξής: «Στην οδό Φιλίππου 61, βρίσκεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρεια η οποία καθημερινά γίνεται πόλος έλξης και σταυροδρόμι πνευματικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας, όλων των βαθμίδων, οι οποίοι αναζητούν βιβλιογραφία για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για προσωπική αναγνωστική τέρψη.

Μετά την πλημμύρα που έπληξε την πόλη της Αλεξάνδρειας, στις 12-11-2013, και δημιούργησε σημαντικότατα προβλήματα στη βιβλιοθήκη, απειλώντας το πολύτιμο αρχείο της, προέκυψε ζήτημα μεταφοράς του πλούσιου - βιβλιακού και μη - υλικού της σε άλλο χώρο, αντάξιο της σημαντικότητας του ρόλου μιας δημοτικής βιβλιοθήκης του 21 αιώνα, Είναι πέρα από βέβαιο, ότι ο χώρος που αρμόζει να στεγάζει αυτή την εστία πολιτισμού για την πόλη της Αλεξάνδρειας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.Ως απάντηση, λοιπόν, στην παραφιλολογία που θέλει τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης στις παρυφές της πόλης της Αλεξάνδρειας και σε κτίριο εντελώς ακατάλληλο, το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, δια του Προέδρου του, κ. Χαράλαμπου Τσολάκη, και της Γραμματέως, κα. Ελένη Σεμερτζιδου, καταθέτει υπεύθυνα την παρούσα επιστολή και στις "διαρροές" τοποθετείται κατηγορηματικά, θεωρώντας κακή επιλογή τη μεταφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης σε οποιοδήποτε άλλο χώρο και τόπο, εκτός του κέντρου της πόλης της Αλεξάνδρειας και του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου της"

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση του είναι αυτή να μεταφερθεί όταν γίνει στο Πνευματικό Κέντρο που είναι ο «φυσικός της χώρος».Καθώς και ότι  "Η μεταφορά ή η μεταφορά της Βιβλιοθήκης εξαρτάται από την πορεία εργασιών του Πολιτιστικού. Αν υπάρξει αυτή η πιθανότητα τότε προτεραιότητά μας θα είναι αυτή".

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τόσο ο Γιώργος Σπυρίδης όσο και ο Φώτης Δημητριάδης έθεσαν το ζήτημα της εξεύρεσης χώρου προς ενοικίαση στο κέντρο της πόλης για την προσωρινή της μεταφορά, ενώ σημείωσαν και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα εκεί. Ο κ. Ναλπάντης συμπλήρωσε ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο δήμος καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί άμεσα το Πολιτιστικό Κέντρο και πρόσθεσε ότι καλύτερα είναι να παραμείνει η Βιβλιοθήκη εκεί που είναι σήμερα και να μετακινηθεί μια και καλή στο Πνευματικό Κέντρο με την ολοκλήρωσή των εργασιών εκεί. Παίρνοντας το λόγο ο Χ. Τσολάκης (ΦΩΤΟ) από τη Ένωση Βιβλιοθηκονόμων τόνισε ότι είναι η μοναδική βιβλιοθήκη «τόσο χάλια στην Ελλάδα» ενώ υπογράμμισε τις δυσκολίες μεταφοράς της μιας και «δεν είναι βιβλιοπωλείο, αλλά βιβλιοθήκη». Φυσικά και η δική μας άποψη είναι η μεταφορά της όταν θα ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο εκεί (μόνο που δεν έχουμε με βάση τα όσα ακούστηκαν αισιόδοξοι πότε θα γίνει αυτό. Άλλωστε το είπε χαρακτηριστικά και ο κ. Κούγκας: «Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια και 6 δήμαρχοι και το Πνευματικό Κέντρο δεν ολοκληρώθηκε ακόμη»).

Μέχρι τότε θα πρέπει – εφόσον η βιβλιοθήκη παραμένει στο χώρο της-να παρθούν τα στοιχειώδη μέτρα για τον νυν χώρο ώστε το επόμενο διάστημα να λειτουργεί η βιβλιοθήκη με τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι των καιρικών συνθηκών!

Έχει διαβαστεί 238 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά