Σάββατο, 19 Οκτ, 2019

  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Με μεγάλη συμμετοχή η διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής
  • Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές
  • Δύο μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει η Πάτρα (Ας τα βλέπουν οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες!)
  • Αλήθειες και ψέματα γύρω από τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση
  • Το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» θα παρουσιαστεί στην Βέροια τη Δευτέρα 21/10
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ1 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Με μεγάλη συμμετοχή η διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής2 Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές3 Δύο μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει η Πάτρα (Ας τα βλέπουν οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες!)4 Αλήθειες και ψέματα γύρω από τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση5 Το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» θα παρουσιαστεί στην Βέροια τη Δευτέρα 21/106

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η ΔΕΥΑΒ απαντά στα περί « Απογραφής προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η ΔΕΥΑΒ απαντά στα περί  « Απογραφής προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.»

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας, με αφορμή δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο σύμφωνα με τα οποία δεκαέξι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) δεν έχουν απογραφεί, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις, αυτοτελείς ως προς τους οικείους Δήμους που δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και λειτουργούν ανταποδοτικά, αφού έχουν ίδια έσοδα από τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες τους.

Οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, με βάση τις διατάξεις της παρ. 1 του αρ. 51 του ν. 1892/1990 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, αλλά και όπως αυτό φαίνεται  από το επικαιροποιημένο μητρώο υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 18-6-2014, λειτουργούν σύμφωνα με δικό τους θεσμικό πλαίσιο, τον ν. 1069/80 ενω διαχειρίζονται κι εκτελούν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης  ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της περιφέρειας.

Το προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. τονίζεται κι επισημαίνεται ότι είναι ιδιωτικού δικαίου, δεν μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο, αλλά από ίδια έσοδα, οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές, αφού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευση, αποχέτευση, επεξεργασία λυμάτων, άρδευση, τηλεθέρμανση) επιβαρύνονται οι χρήστες των υπηρεσιών τους και συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και την αειφόρο ανάπτυξη.

οι Δ.Ε.Υ.Α. και η ΔΕΥΑ Βέροιας έκαναν καταγραφή του προσωπικού τους και άλλων στοιχείων της λειτουργίας τους η οποία συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και της ΠΟΕ ΔΕΥΑ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, τα δε στοιχεία της καταγραφής αυτής βρίσκονται από τότε στη διάθεση του κ. Υπουργού.

Παρόλα αυτά είναι σε εξέλιξη και είναι ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής του προσωπικού της ΔΕΥΑ Βέροιας, όπως και των υπολοίπων ΔΕΥΑ,  

Δεν ζητήθηκε ποτέ η εξαίρεση των Δ.Ε.Υ.Α. από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την απογραφή, αλλά ζητούμε να ληφθεί υπόψη από τα συναρμόδια Υπουργεία ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν περιλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα, αλλά είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό τους νόμο, τον ν. 1069/80 και το Δημοτικό Κώδικα (αρ. 252 παρ.4).

 

Ο Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑΒ

ΘΩΜΑΣ ΑΧΤΣΗΣ

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 249 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 108 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά