Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Διαχρονικά τα αγροτικά προβλήματα...
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Μπορεί οι κυβερνήσεις ν' αλλάζουν αλλά τα αγροτικά προβλήματα παραμένουν. Αυτό αναδείχθηκε και στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη (ΦΩΤΟ) που έγινε στη Νίκαια την Κυριακή 9/1.
Ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου εκ μέρους του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας ανέδειξε ότι τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων ούτε προσωρινά είναι, ούτε συγκυριακά, ούτε εισαγόμενα, αλλά αποτελούν μόνιμο βραχνά για τους αγρότες με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή τους. Διάβασε χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα άρθρου από το 1981 όπου σημειωνόταν ανάμεσα σε άλλα: «Μπήκε το 1981 και παρόλο που με κόπους και θυσίες αυξήσαμε την παραγωγή μας την περασμένη χρονιά, για άλλη μια χρονιά οι τιμές που μας έδωσε η κυβέρνηση δεν κάλυψαν το κόστος που ανεβαίνει, ούτε τον τιμάριθμο που καλπάζει στα ύψη. Οι τεράστιες θεομηνίες εξαφανίζουν το λιγοστό εισόδημά μας. Ο,τι γλιτώσει από αυτές, μας το παίρνουν οι μεσάζοντες, βιομήχανοι και εξαγωγείς σε τιμές εξευτελιστικές για να θησαυρίζουν σε βάρος μας, σε βάρος του εργαζόμενου καταναλωτικού κοινού. Τα δάνεια λιγοστεύουν, οι επενδύσεις στη γεωργία κόβονται, έργα υποδομής δεν γίνονται και όλα αυτά για να δοθούν με τη σέσουλα νέα προνόμια και κίνητρα στους βιομήχανους και στα μονοπώλια. Αυτά είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης. Νιώθουμε καθαρά στο πετσί μας τι θα πει ΕΟΚ: Κόψιμο στις επιδοτήσεις και μεγάλωμα του κόστους. Αυξήσεις στις τιμές ενώ ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% - 15%. Μεγάλες εισαγωγές από τις χώρες της ΕΟΚ ενώ τα προϊόντα μας μένουν απούλητα, θάβονται ή καταστρέφονται από τις θεομηνίες».