Σκανδαλολογία, ψεύτικα δίπολα, αγωνία για το κράτος και τους θεσμούς του - για να μην ξεφτιλιστούν τελείως στα μάτια του λαού - και ένας ...«μουντζούρης» που πάει κι έρχεται, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη «σταθερότητα» και τους «εθνικούς στόχους» και ποιος τα υπονομεύει... Τέτοια μορφή παίρνουν σε αυτή τη φάση οι διεργασίε... Περισσότερα
Ο διαχρονικός έλεγχος των πολιτικών φρονημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων
από Η Άλλη Άποψη
Αξιοποιώντας το πλούσιο υλικό των ΓΑΚ. Ν. Ημαθίας παρουσιάζουμε σήμερα ένα ντοκουμέντο που αφορά τον έλεγχο της ιδεολογίας αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς των Δημοσίων Υπαλλήλων (και στο νομό μας)
«ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ
Εν Βεροία 3.9.1958
Προς τους κ.κ Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών του Νομού
Κατά την τελεσθείσαν την 31.8 ε.ε εορτήν επί τη επετείω της συντριβής του συμμορισμού εις Γράμμον-Βίτσι διεπιστώσαμεν ότι δεν παρέστησαν πλείστοι εξ υμών μετά των υπαλλήλων παραβάντες ούτω την ιεράν υποχρέωσιν , όπως αποτίσωσι φόρον τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους Σωτήρας της Πατρίδος μας Ηρωϊκούς Νεκρούς και ζώντας μαχητάς. Το γεγονός αυτό προκαλέσαν απογοητευτικήν απήχησιν , μαρτυρί ότι, παρά τας επιταγάς της Κυβερνήσεως , δεν έχει κατανοηθή πλήρως το Εθνικόν Καθήκον και η υποχρέωσις παρ’ ενίων Δημοσίων Υπαλλήλων , ότι δέον να ώσι πρωτοπόροι εις τας πάσης Εθνικής φύσεως εκδηλώσεις, συνατελούσας εις την τόνωσιν και εξύψωισιν του Εθνικού φρονήματος του Λαού.
Παρακαλούμεν, όπως του λοιπού παρίστασθε άπαντες μετά των υφ’ υμάς υπαλλήλων εις τας τελουμένας Εθνικάς Εορτάς , έχοντας υπ’ όψιν, ότι εν η περιπτώση ήθελε σημειωθή παρόμοιον οικτρόν αντιπειθαρχικόν και αντεθνικόν κρούσμα , μετά την εξάντλησιν του νομίμου παρ’ ημών ελέγχου , θα προκαλέσωμεν και την παρά των αρμοδίων Υπουργείων επιβολήν παραδειγματικών κυρώσεων , επί παραβάσει υπηρεσιακού και Εθνικού καθήκοντος.
Επίσης διεπιστώσαμεν ότι ένιοι των προϊσταμένων και των υπαλλήλων, κατά παράβασιν των νομίμων υποχρεώσεων των , δεν τηρούσιν επακριβώς ωράριον εργασίας , προσερχόμενοι βραδέως εις το Γραφείον ή αποχωρούν ενωρίτερον , γεγονός προκαλούν την εξάρθρωσιν των υπηρεσιών των υπηρεσιών και τα εύλογα παράπονα των πολιτών.
Του λοιπού θα ελέγξωμεν πειθαρχικώς πάσαν τοιαύτην παράβασιν , προωθούντες , μετά την εξάντλησιν της δικαιοδοσίας ημών ,την μείζονα πειθαρχική δίωξιν παρά του αρμοδίου Υπουργείου. «