Σάββατο, 27 Φεβ, 2021

  • Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης
  • Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων
  • ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών
  • ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/2
Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης1 Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων2 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών4 ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νέο ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία

Οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, παρά την πανδημία της Covid-19 και τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκάλεσε, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του βρετανικού Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και η οποία αποτυπώνει τον αυξανόμενο αν... Περισσότερα

Διευκρινήσεις σχετικά με τον πανηγυρικό στη Βέροια στις 28/10, από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και ένα δικό μας σχόλιο

από Η Άλλη Άποψη
Διευκρινήσεις σχετικά με τον πανηγυρικό στη Βέροια στις 28/10, από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και ένα δικό μας σχόλιο

Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 29η Οκτωβρίου, μαζί με τους βουλευτές της Ημαθίας και τους συναδέλφους του δημάρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας, έχοντας σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς, για το ζήτημα του Τελωνείου Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση για τα όσα, στρεβλά, γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον πανηγυρικό της  εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Βέροια, για τον εορτασμό της οποίας υπεύθυνη είναι, κατά το πρωτόκολλο, η Π.Ε Ημαθίας.
«Με θλίψη παρατηρώ αυτές τις ώρες που βρισκόμαστε στην Αθήνα σύσσωμοι, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ημαθίας, για να δώσουμε την μάχη για σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, όπως είναι η παραμονή του Τελωνείου, να περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ανακρίβειες και στρεβλώσεις αναφορικά με το θέμα της εκφώνησης του πανηγυρικού της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας από τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.  Διευκρινίζοντας το τι συνέβη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Η μόνη αρμόδια, κατά το πρωτόκολλο, του προγράμματος εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Ο ίδιος προσωπικά, ως αντιπεριφερειάρχης, από την Τρίτη 21η Οκτωβρίου με σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Οικ.418033/1564/21-10-14 απέστειλα την σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς και φυσικά και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έχοντας ορίσει ως ομιλητή τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.
Προς αποφυγή δε κάθε παρεξήγησης, η πρόσκληση προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στάλθηκε τόσο με αλληλογραφία, όσο και με φαξ, για το οποίο ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο της Π.Ε Ημαθίας, τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ώστε να μην υπάρξει παρανόηση.
Το θερμό χειροκρότημα, μετά το πέρας της ομιλίας, που δέχθηκε ο ίδιος ο κ.Πουλασουχίδης, από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, επιβεβαιώνει θετικά αυτή μου την απόφαση.
Πρόθεση μου είναι και στο μέλλον να εκφωνούν πανηγυρικούς σε αντίστοιχες εθνικές επετείους, που κατά το πρωτόκολλο την διοργάνωση τους έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καταξιωμένοι άνθρωποι, όλων των ηλικιών .
Οι  δήθεν «προοδευτικές καταγγελίες», ατόμων που αγνοούν τον εκκλησιαστικό χώρο, όπου κατά παράδοση εκφωνούνται οι πανηγυρικοί των εθνικών μας επετείων, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Όπως αφήνει αδιάφορο και το μεγαλύτερος μέρος των Ημαθιωτών, που αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις στον τόπο μας δεν εκλεχτήκαμε  από την συντριπτική τους πλειοψηφία για να «διυλίζουμε τον κώνωπα», αλλά για να κόψουμε «γόρδιους δεσμούς».
Μακριά από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς.»

ΣΧΟΛΙΟ: Καλά κάνει ο κ. αντιπεριφερεάρχης και δίνει άμεση απάντηση και σε δικό μας δημοσίευμα – σχόλιο σχετικά με το ζήτημα του πανηγυρικού στη Βέροια στις 28/10. Όμως δεν απαντά στη ουσία του σχολίου μας. Ότι:

Α) Εάν υπάρχει ή όχι απαγόρευση από την Μητρόπολη να εκφωνούνται από γυναίκες οι πανηγυρικοί και γιατί; Η απάντηση του έμμεσα δείχνει ότι ισχύει κάτι τέτοιο και αυτός ουσιαστικά το αποδέχεται.

Β) Με ποια άραγε κριτήρια γίνεται η επιλογή των ομιλητών;. Ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτός όρισε τον ομιλητή. Τι εννοεί κανείς με τον χαρακτηρισμό «καταξιωμένος»; Να θυμίσουμε απλά ότι ο συγκεκριμένος ομιλητής (χωρίς να υποτιμήσουμε καθόλου την προσωπικότητα του) ήταν υποψήφιος του στο ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές. Επομένως προς τι η παρατήρηση του για «κομματικές επιλογές»;

Γ) Όσο δε αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του ομιλητή, πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς. Το ζήτημα είναι οι εκάστοτε πανηγυρικοί να εκφράζουν την ιστορική αλήθεια και πραγματικά σε αυτές τις «κρίσιμες περιστάσεις» να στεκόμαστε μακριά  «από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς»΄.

Έχει διαβαστεί 351 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 429 επισκέπτες και 0 μέλη.