Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη
  • ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του
  • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή
  • Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ
Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη 1 ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του2 ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή5 Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Διευκρινήσεις σχετικά με τον πανηγυρικό στη Βέροια στις 28/10, από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και ένα δικό μας σχόλιο

από Η Άλλη Άποψη
Διευκρινήσεις σχετικά με τον πανηγυρικό στη Βέροια στις 28/10, από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και ένα δικό μας σχόλιο

Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 29η Οκτωβρίου, μαζί με τους βουλευτές της Ημαθίας και τους συναδέλφους του δημάρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας, έχοντας σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς, για το ζήτημα του Τελωνείου Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση για τα όσα, στρεβλά, γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον πανηγυρικό της  εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Βέροια, για τον εορτασμό της οποίας υπεύθυνη είναι, κατά το πρωτόκολλο, η Π.Ε Ημαθίας.
«Με θλίψη παρατηρώ αυτές τις ώρες που βρισκόμαστε στην Αθήνα σύσσωμοι, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ημαθίας, για να δώσουμε την μάχη για σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, όπως είναι η παραμονή του Τελωνείου, να περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ανακρίβειες και στρεβλώσεις αναφορικά με το θέμα της εκφώνησης του πανηγυρικού της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας από τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.  Διευκρινίζοντας το τι συνέβη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Η μόνη αρμόδια, κατά το πρωτόκολλο, του προγράμματος εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Ο ίδιος προσωπικά, ως αντιπεριφερειάρχης, από την Τρίτη 21η Οκτωβρίου με σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Οικ.418033/1564/21-10-14 απέστειλα την σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς και φυσικά και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έχοντας ορίσει ως ομιλητή τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.
Προς αποφυγή δε κάθε παρεξήγησης, η πρόσκληση προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στάλθηκε τόσο με αλληλογραφία, όσο και με φαξ, για το οποίο ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο της Π.Ε Ημαθίας, τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ώστε να μην υπάρξει παρανόηση.
Το θερμό χειροκρότημα, μετά το πέρας της ομιλίας, που δέχθηκε ο ίδιος ο κ.Πουλασουχίδης, από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, επιβεβαιώνει θετικά αυτή μου την απόφαση.
Πρόθεση μου είναι και στο μέλλον να εκφωνούν πανηγυρικούς σε αντίστοιχες εθνικές επετείους, που κατά το πρωτόκολλο την διοργάνωση τους έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καταξιωμένοι άνθρωποι, όλων των ηλικιών .
Οι  δήθεν «προοδευτικές καταγγελίες», ατόμων που αγνοούν τον εκκλησιαστικό χώρο, όπου κατά παράδοση εκφωνούνται οι πανηγυρικοί των εθνικών μας επετείων, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Όπως αφήνει αδιάφορο και το μεγαλύτερος μέρος των Ημαθιωτών, που αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις στον τόπο μας δεν εκλεχτήκαμε  από την συντριπτική τους πλειοψηφία για να «διυλίζουμε τον κώνωπα», αλλά για να κόψουμε «γόρδιους δεσμούς».
Μακριά από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς.»

ΣΧΟΛΙΟ: Καλά κάνει ο κ. αντιπεριφερεάρχης και δίνει άμεση απάντηση και σε δικό μας δημοσίευμα – σχόλιο σχετικά με το ζήτημα του πανηγυρικού στη Βέροια στις 28/10. Όμως δεν απαντά στη ουσία του σχολίου μας. Ότι:

Α) Εάν υπάρχει ή όχι απαγόρευση από την Μητρόπολη να εκφωνούνται από γυναίκες οι πανηγυρικοί και γιατί; Η απάντηση του έμμεσα δείχνει ότι ισχύει κάτι τέτοιο και αυτός ουσιαστικά το αποδέχεται.

Β) Με ποια άραγε κριτήρια γίνεται η επιλογή των ομιλητών;. Ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτός όρισε τον ομιλητή. Τι εννοεί κανείς με τον χαρακτηρισμό «καταξιωμένος»; Να θυμίσουμε απλά ότι ο συγκεκριμένος ομιλητής (χωρίς να υποτιμήσουμε καθόλου την προσωπικότητα του) ήταν υποψήφιος του στο ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές. Επομένως προς τι η παρατήρηση του για «κομματικές επιλογές»;

Γ) Όσο δε αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του ομιλητή, πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς. Το ζήτημα είναι οι εκάστοτε πανηγυρικοί να εκφράζουν την ιστορική αλήθεια και πραγματικά σε αυτές τις «κρίσιμες περιστάσεις» να στεκόμαστε μακριά  «από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς»΄.

Έχει διαβαστεί 343 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 207 επισκέπτες και 0 μέλη.