Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

«Δίνει τα ρέστα του» για να αρκεστεί ο λαός στα ψίχουλα

από Η Άλλη Άποψη
«Δίνει τα ρέστα του» για να αρκεστεί ο λαός στα ψίχουλα

Πίσω από κάλπικα διλήμματα και την τακτική του «μικρότερου κακού» επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει την ταύτισή του με τη ΝΔ σε όλα όσα κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε από την Καρδίτσα τη ΝΔ πως «κρύβει το πραγματικό της πρόγραμμα» που «είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015», το οποίο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μέχρι κεραίας και το «εμπλούτισε» με νέα μέτρα στη δική του τετραετία.

Επικαλούμενος τα προεκλογικά ψίχουλα που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία έγιναν μέχρι και προεκλογικό σποτ, προσπάθησε να στηρίξει το παραμύθι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη χώρα χρεοκοπημένη και κατάφερε να τη βγάλει από τα μνημόνια «κρατώντας την κοινωνία όρθια», αν και ο λαός ήταν αυτός που όχι μόνο χρεοκόπησε, αλλά θα συνεχίσει να ματώνει για άλλο μισό αιώνα για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όσο για το δίλημμα των εκλογών, ισχυρίστηκε πως «θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες», εκ των οποίων «η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα», εννοώντας το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ στην άλλη κάλπη «υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, η στήριξη των αδύναμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια» που αντιπροσωπεύει τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βέβαια ήρθε και έδωσε τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους και τώρα τους τάζει ένα ξεροκόμματο.

Δεν παρέλειψε να εμφανίσει τάχα τον ΣΥΡΙΖΑ ως διωκόμενο από τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης και την «ελίτ», την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του παίρνει το ένα μετά το άλλο τα εύσημα από εκπροσώπους του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Το ίδιο αφήγημα προσπάθησε να ενισχύσει η κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη του Β. Μαρινάκη σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πως «όσο ο διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών κ. Μαρινάκης βλέπει ότι πόνταρε σε κουτσό άλογο μήπως και καθαρίσει τις εκκρεμότητές του, τόσο αγχώνεται και βγαίνει από την κουρτίνα για να δώσει συνεντεύξεις».

Έχει διαβαστεί 362 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 402 επισκέπτες και 0 μέλη.