Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη
  • ΕΕ: Προτείνει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού
Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery1 Καλύφθηκαν οι θέσεις2 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας3 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.4 Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη5 ΕΕ: Προτείνει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30 ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30 ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Το   συνδικάτο  γάλακτος τροφίμων  και ποτών  Ημαθίας- Πέλλας, το   σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας,  η  επιτροπή  αγώνα  ιδιωτικών υπαλλήλων Βέροιας και  δυνάμεις του  ΠΑΜΕ  στο  δημόσιο  απευθύνουν  κάλεσμα   στους  εργαζόμενους  , στους  συνταξιούχους  , στους  βιοπαλαιστές  αγροτοκτηνοτρόφους, στους  αυτοαπασχολούμενους ,στις νέες και  τους νέους  της περιοχής  μας  να  συμμετέχουν  στη  συγκέντρωση συλλαλητήριο  που  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 του Οκτώβρη , στις  6:30 μμ  στην Πλατεία Δημαρχείου  στη  Βέροια. Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση μέσα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαίωσε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντάς τους επιπλέον ζεστό χρήμα από τη λαϊκή φοροληστεία ενώ λίγες μέρες πριν πέρασε νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου των Χριστουγέννων.

Αξιοποιώντας το πόρισμα “Πισσαρίδη”, ετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Με μειώσεις στις συντάξεις  και πιθανά αδυναμία στο μέλλον παροχής της επικουρικής ασφάλισης που θα συνεχιστεί και στην κύρια. Με την κατάργηση της όποιας προστασίας είχε απομείνει για την πρώτη κατοικία, παραπέρα εμπορευματοποίηση στις παροχές υγείας, πρόνοιας, παιδείας, στο νερό και στο ρεύμα. Και όλα αυτά όταν για χιλιάδες εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους και στον δικό μας, η βαρβαρότητα έχει γίνει «κανονικότητα» πριν την πανδημία με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Με περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση της πληρωμής υπερωριών και  διευκόλυνση των απολύσεων, γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας μέσα στο έτος ή το εξάμηνο που μαζί με όλες τις μορφές ευέλικτης εργασίας,  την κατάργηση  του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την τηλεργασία, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να είναι στη διάθεση του εργοδότη 24 ώρες το 24ωρο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση.  

Επιτίθενται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.  Με αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου για την ενίσχυση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, του συνδικαλισμού δηλαδή που υπηρετεί η πλειοψηφία στη ΓΣΣΕ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Με τους εργαζόμενους στη γωνία, εμποδίζοντάς τους να αντιστέκονται στην ολοένα και πιο σφοδρή επίθεση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα θα επιχειρήσουν να βάλουν νέα εμπόδια στη δράση των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.

Τις προτεραιότητές της η κυβέρνηση τις έδειξε και στη διαχείριση της πανδημίας! Δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ την ίδια στιγμή έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των επιχειρηματιών στον τουρισμό, των εφοπλιστών και των ομίλων στις αερομεταφορές. Το ίδιο και με τα σχολεία, που άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ούτε λόγος για μέτρα προστασίας των εργαζομένων ή ελέγχους στους χώρους δουλειάς, όπου βασιλεύει ο νόμος του εργοδότη. Τραγική είναι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου η άρνηση για προσλήψεις εργαζομένων και ενίσχυση με νέα οχήματα εκθέτει τους επιβάτες σε μεγάλο κίνδυνο.

Επιπλέον μέσα στην κρίση οι ιμπεριαλιστές συμπεριφέρονται ως λύκοι πάνω από την λεία. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται και το έδαφος για επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών.

Να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα, συνολικά στην εργατική τάξη. Να μην δεχτούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να γίνουμε σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή ή για ελπίδες πως μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς τη δική μας αποφασιστική παρέμβαση.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης – όχι τις φιλανθρωπίες των φαρμακευτικών και των άλλων επιχειρήσεων – με κατάργηση στις επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων του φαρμάκου. Απαιτεί η οικονομία και η παραγωγή να οργανώνεται στη βάση του επιστημονικού, κεντρικού σχεδιασμού, με κριτήριο και οδηγό την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Παίρνουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων, με το ΠΑΜΕ,  δίνουμε την δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία του. Αγωνιστικά χτίζουμε το δικό μας μέτωπο. Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη  του κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Υπαγωγή όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες εργαζόμενους.

Μέτρα προστασίας των ανέργων, καμιά περικοπή στα συνταξιοδοτικά και όλα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας.

Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.

Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 

Έχει διαβαστεί 347 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 521 επισκέπτες και 0 μέλη.