Παρασκευή, 19 Απρ, 2019

  • Περιοδεία στην Μελίκη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης
  • Το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ Ημαθίας θα λειτουργήσει και φέτος
  • Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ
  • Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε κλιμάκιο της ομάδας γυναικών της “Ώρας Ευθύνης”
  •  Οι θέσεις του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» για κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη
  •  «Ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε γωνιά του δήμου»: Το μήνυμα του κ. Βοργιαζίδη από τους Γεωργιανούς, τη Ράχη και τον Τριπόταμο
Περιοδεία στην Μελίκη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης1 Το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ Ημαθίας θα λειτουργήσει και φέτος2 Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ3 Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε κλιμάκιο της ομάδας γυναικών της “Ώρας Ευθύνης”4  Οι θέσεις του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» για κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη5  «Ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε γωνιά του δήμου»: Το μήνυμα του κ. Βοργιαζίδη από τους Γεωργιανούς, τη Ράχη και τον Τριπόταμο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυναμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Δυναμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε μαχητικό συλλαλητήριο των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Ημαθίας στην πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων σε όλη τη χώρα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.

Ομιλητής ήταν ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του κόμματος. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Βέροιας.

Ο Γ. Κλιγκόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τα εξής:

«Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, χτες και σήμερα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διαδηλώνουμε με χιλιάδες λαού ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις νέες βάσεις θανάτου που ετοιμάζεται να λειτουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σφίγγοντας τα δεσμά, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας.

Βροντοφωνάζουμε: "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα".

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές γιατί αυτό υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το μέλλον της νεολαίας μας.

Να σημάνει ξεσηκωμός από τον λαό και τη νεολαία.

Να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα - Καμμένου.

Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, "του καλού και του κακού χωροφύλακα".

Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό.

Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρανομαστής με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Γιατί έτσι εκτιμά η άρχουσα αστική τάξη, που είναι η "μήτρα" όλων των καθεστωτικών κομμάτων, πως μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Καμμένου στις ΗΠΑ και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής.

Ήδη αυτή υλοποιείται!

Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα "γαρνιρισμένα" με μια δήθεν "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική", για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις.

Τους προδίδουν, όμως, τα αίσχη που έχουν κάνει μέχρι τώρα.»

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, απαιτούν:

Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αντιμονοπωλιακός - αντικαπιταλιστικός αγώνας προβάλλει καθημερινά πιο έντονα.

Προβάλλει μέσα από τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα την πάλη για την κατάργηση των μνημονικών νόμων, για τις ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς, για τις συντάξεις και τα άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ τονίζει πως ο αρνητικός συσχετισμός μπορεί και πρέπει να αλλάξει με την πάλη του λαού μας, με την πάλη των άλλων λαών.

Τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες όλα τα οικονομικά εργαλεία και κάθε κοινωνική υπηρεσία μπορούν να υπηρετούν το λαό μας αν η οικονομία σταματήσει να κινείται με βάση τα κέρδη των καπιταλιστών και μπει σε λειτουργία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς.

Ο δρόμος της πάλης του λαού θα βγάλει ως εκεί. Ως την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την εργατική εξουσία, που θα εξαλείψει και τις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμή του.

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το πραγματικό "ΟΧΙ". Αυτό που είπε ο λαός μας στον ιταλογερμανικό φασισμό, πριν 78 χρόνια, γράφοντας την ηρωική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Και σήμερα μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμή του!

Αυτό μπορεί να το κάνει καθημερινά στις μάχες που δίνουμε στα συνδικάτα, στο μαζικό κίνημα, στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή.

Παίρνει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της πάλης των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων.

Στηρίζει την πάλη των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων στην ευρύτερη περιοχή και σε ένα μήνα από τώρα θα διοργανώσει στην Αθήνα την 20η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα συμπέσει με την κορυφαία εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Κόμματός μας.

Ό,τι και να κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού δεν μπορούν να αλλάξουν τη βάρβαρη φύση του συστήματος γιατί αυτό γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Η συνεπής πάλη για την ειρήνη, για τη συναδέλφωση των λαών συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τον σοσιαλισμό, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης.

Για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, στο μαζικό κίνημα.

Για να μπουν νέες δυνάμεις και να αναληφθούν νέες πολύμορφες δράσεις.

Απαιτώντας: "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα». 

 

 

Έχει διαβαστεί 116 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Απριλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Σάββατο, 20 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 122 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά