Πέμπτη, 03 Δεκ, 2020

 • Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»
 • Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown
 • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2020)
 • Επικοινωνία Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Υγείας για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»: Συνεχίζονται οι τετράωρες στάσεις εργασίας
 • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ισάριθμες μέρες!
Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»1 Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown2 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2020)3 Επικοινωνία Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Υγείας για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας4 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»: Συνεχίζονται οι τετράωρες στάσεις εργασίας5 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ισάριθμες μέρες!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πέφτει στα 534 ευρώ η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων...

Στα 534 ευρώ μόλις καθόρισε η κυβέρνηση για τον μήνα Δεκέμβρη το ποσό της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας. Ετσι, από τα 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβρη, η κυβέρνηση μειώνει το ποσό των ειδικών αποζημιώσεων σε αυτό που ίσχυσε από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου από την περασμένη άνοιξη. Σημειώνεται ό... Περισσότερα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση (Ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ) του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας 13.4.2020

από Η Άλλη Άποψη
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση (Ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ) του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας 13.4.2020

Από την αρχή της πανδημίας οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τοποθετηθήκαν με ευθύνη. Ένωσαν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς και στήριξαν τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις τους. Αποκάλυψαν τις ευθύνες κυβερνήσεων αλλά και τις πολιτικές ευθύνες της Διοίκησης της ΠΚΜ για την κατάσταση στην οποία βρήκε η πανδημία το σύστημα Υγείας. Αξίωσαν από τη Διοίκηση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για το προσωπικό της Περιφέρειας, με ιδιαίτερη φροντίδα για όσους βρίσκονται στον ελεγκτικό μηχανισμό και για τις υπηρεσίες που έχουν στο αντικείμενο τους τη δημόσια υγεία.

Στη έκτακτη μονοθεματική (Ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετείχαν μόνον οι επικεφαλής των παρατάξεων, η Διοίκηση συνέχισε την προσπάθεια παρουσίασης μιας «μαγικής εικόνας» όσον αφορά την κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και στην περιοχή μας, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων της ΠΚΜ αλλά και όσον αφορά τις διάφορες πρωτοβουλίες δικές της και της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.

Για όλα τα παραπάνω εξασφάλισε την ουσιαστική συναίνεση των παρατάξεων του κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ)  και του κ.Παπαστεργίου (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι δεν έκαναν καμιά αναφορά στις εκκλήσεις ενώσεων και σωματείων υγειονομικών για τις ελλείψεις και τη λήψη άμεσα των αναγκαίων μέτρων, στις διαμαρτυρίες σωματείων για τους όρους εργασίας σε μια σειρά εργασιακούς χώρους της περιοχής μας, όπου δεν τηρούνται ούτε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας της υγείας και αποφυγής συγχρωτισμού. Αντίθετα υπερθεμάτισαν στα μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων τα οποία ως γνωστό θα τα πληρώσουν για ακόμα μια αφορά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και της περιοχής μας.

Βέβαια οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας έχουν τη σφραγίδα της πολιτικής συνολικά της ΕΕ, διαδοχικών κυβερνήσεων, στην οποία συμφωνούν τόσο η παράταξη του κ.Τζιτζικώστα όσο και αυτές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων και διεκδικήσεων. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η Διοίκηση θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει στα παρακάτω:

Να εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις συνθήκες. Είναι απαράδεκτο να συζητάμε, τόσες μέρες μετά το ξέσπασμα του προβλήματος και την έναρξη των έκτακτων μέτρων, αν υπάρχουν ή όχι τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι που κάνουν ελέγχους, να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Να κατοχυρώσει  την  ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του «ΥΓΡΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ Η.Α.Δ. 500 ml», που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ, σύμφωνα με την νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.

Να εντείνει τους ελέγχους μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε χώρους δουλειάς (Σούπερ-Μάρκετ, Αποθήκες Βιομηχανίες-βιοτεχνίες, εργοτάξια, κ.α) για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Για όλα τα παραπάνω να διεκδικήσει από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση. Αντίστοιχη ενίσχυση χρειάζεται να διεκδικηθεί για τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας αλλά και για έργα πολιτικής προστασίας που λείπουν από την περιοχή μας.

Να είχε δείξει μέριμνα  για την ανακατεύθυνση κονδυλίων, αυτή την περίοδο, από τον προϋπολογισμό της ΠΚΜ, έτσι ώστε να στηριχθούν οι πόροι που κατευθύνονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Για παράδειγμα με την αξιοποίηση του κονδυλίου του προγράμματος επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας, για το έτος 2020 .

Θα όφειλε να είχε απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τα ΕΛΠΕ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία. Το ίδιο να πράξει  και για την άμεση αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση αποβλήτων.

Να πάρει, στο πλαίσιο της ευθύνης της σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους Δήμους, αποτελεσματικά μέτρα ενημέρωση και υγειονομικής στήριξης για τους Ρομά. Αντίστοιχα να πράξει και με τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδείξαν την αναγκαιότητα να ασκηθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση στην κατεύθυνση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών. Να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία και σε όλες τις δομές Υγείας με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων ΠΦΥ, να δοθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας στους υγειονομικούς με ευθύνη του κράτους, να επιταχτούν ιδιωτικές κλινικές, κλίνες ΜΕΘ και εργαστήρια.

Τέλος, αναδείξαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και της περιοχής μας, αλλά και τα δίκαια αιτήματα τους για να μην πληρώσουν πάλι την κρίση.

Και σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να μείνουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί! Να διεκδικήσουμε άμεσα όλα όσα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και όσα χρειάζονται για τη σταθερή αναβάθμιση του συστήματος υγείας, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, έργα που μας θωρακίζουν απέναντι σε καταστροφές και κινδύνους.

Η Υγεία, η ζωή μας, δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος του κέρδους, στους νόμους της ασύδοτης αγοράς. Γι αυτό χρειάζεται να κοιτάξουμε μπροστά, στις ριζικές αλλαγές που είναι απαραίτητες ώστε να μπουν στο επίκεντρο πραγματικά οι μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και όχι η κερδοφορία των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με το τιμόνι της εξουσίας και τα κλειδιά της οικονομίας στους εργαζόμενους μπορούν να διασφαλιστούν ένα πανίσχυρο σύστημα Υγείας με έμφαση στην πρόληψη, η παραγωγή όλων του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, η αξιοποίηση όλου του επιστημονικού δυναμικού αλλά και όλων των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων για όλους. Πάνω σε αυτές τις βάσεις μπορεί να οικοδομείται και ένα πολύ πιο αποτελεσματικό σχέδιο απορρόφησης κραδασμών λόγω έκτακτων συνθηκών, να προλαμβάνονται ή να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις και από τις υγειονομικές κρίσεις.

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 99 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 7 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 161 επισκέπτες και 0 μέλη.