Σάββατο, 31 Οκτ, 2020

  • Βαγγέλης Χρόνης,Αλέκος Φασιανός. 30 χρόνια φιλία. Ζωγραφική και ποίηση
  • Η ακτινογραφία των δηλώσεων εισοδήματος στην Ημαθία: Απώλεια εισοδήματος 30% τα τελευταία 8 χρόνια
  • Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Σχόλιο για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
  •  Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: «Το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό»
  • Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοιου. Τι προβλέπεται
Βαγγέλης Χρόνης,Αλέκος Φασιανός. 30 χρόνια φιλία. Ζωγραφική και ποίηση1 Η ακτινογραφία των δηλώσεων εισοδήματος στην Ημαθία: Απώλεια εισοδήματος 30% τα τελευταία 8 χρόνια2 Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Σχόλιο για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ4  Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: «Το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό»5 Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοιου. Τι προβλέπεται 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Eνδεικτικά στοιχεία της ένδειας του δημόσιου συστήματος Υγείας

Ενδεικτικά της ένδειας του δημόσιου συστήματος Υγείας - καθώς παραμένουν κι επιδεινώνονται όλες οι προϋπάρχουσες ελλείψεις παρά τις κορόνες για «ενίσχυση κι ετοιμότητα του ΕΣΥ» - είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια του 31ου Πανελλήνιου Αιματολογικού Συνεδρίου, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη ... Περισσότερα

Η ΛΑΣ Αλεξάνδρειας παρουσίασε τους υποψηφίους της.

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η ΛΑΣ Αλεξάνδρειας παρουσίασε τους υποψηφίους της.

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Αλεξάνδρειας με τον συνδιασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλία Ιακωβίδη:

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι, συνυποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση του προεκλογικού μας αγώνα, ένα μήνα από τις κάλπες των εκλογών στις 26 Μάη.

Από αυτό εδώ το βήμα καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες του δήμου μας να κλείσουν τα αυτιά τους στις “σειρήνες” που προεκλογικά μοιράζουν κάθε λογής γνωστά ταξίματα, τακτική που την έχουν ψηλά στην προεκλογική τους ατζέντα, που μόνο στόχο έχουν να υφαρπάξουν τις ψήφους και να εγκλωβίσουν συνειδήσεις.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην τσιμπήσουν στις διάφορες μετακινήσεις διαφόρων «παραγόντων» που παρατηρούνται τελευταία, από το ένα κόμμα στο άλλο ή τη μία παράταξη στην άλλη, είτε στον δήμο είτε στην Περιφέρεια. Βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα «μεταγραφές» και με πόση ευκολία γίνονται. Αυτό τι μας δείχνει; Δείχνει την στρατηγική τους σύγκλιση και την ομοιότητα των «προγραμμάτων» όλων αυτών των δυνάμεων, ενώ σε καμία περίπτωση, αυτές οι μετακινήσεις, δεν μπορούν να επιφέρουν την «κάθαρση» από την ευθύνη που έχουν και θα την κουβαλάνε σε οποιοδήποτε συνδυασμό κι αν βρίσκονται ή θα βρεθούν (είτε ως επικεφαλής συνδυασμών είτε ως υποψήφιοι Δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι).  Είναι με λίγα λόγια αυτοί που στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συναίνεσαν σε αυτές, τις εφάρμοσαν κατά γράμμα και δεν εναντιώθηκαν, παρά μόνο σήκωναν ακόμα περισσότερο τα δύο τους χέρια στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια για να ψηφίζουν και να υλοποιούν μια σειρά μέτρα που ούτε στο ελάχιστο δεν βελτίωσαν, αλλά αντίθετα όξυναν τα καθημερινά μας προβλήματα.

Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν ασπαζόμαστε τη λανθασμένη άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ζωή μας έχει αποδείξει και συνεχίζει να μας αποδεικνύει το αντίθετο. Περιφέρειες και δήμοι έχουν στην αρμοδιότητά τους υπηρεσίες κρίσιμες για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού και είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι επίδοξοι δήθεν «ανεξάρτητοι», κατά τα άλλα, διεκδικητές του δήμου Αλεξάνδρειας, στην πράξη θα κάνουν ό,τι και οι προηγούμενοι, θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις ίδιες πολιτικές. Καλούμε τον λαό της Αλεξάνδρειας να μην πιστέψει στο δήθεν ανεξάρτητο που πουλάνε οι άλλοι τέσσερις συνδυασμοί ενώ για ακόμη μια φορά μπροστά στις εκλογές, αφού πάσχισαν να πάρουν το χρίσμα και τη στήριξη διαφόρων και προσπάθησαν να γίνουν οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, θυμήθηκαν να φορέσουν πάλι τον μανδύα των ανεξάρτητων υποψηφίων. Λένε ψέματα όσοι αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές. 

Αν μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες, οι άλλοι τέσσερις επικεφαλής έχουν σύνδεση πολιτική μεταξύ τους. Οι τρεις εκ των τεσσάρων προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και υπηρέτησαν στην τοπική διοίκηση αλλά και την κεντρική εξουσία ενώ ο τέταρτος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (!) και μέχρι πρότινος συμμετείχε στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας. Όπως σε κεντρικό επίπεδο κυβέρνησαν τα κόμματα τους μαζί, κι έφεραν τα μνημόνια, έτσι και σε τοπικό επίπεδο οι συνεργασίες τους ήταν απροκάλυπτες και ουσιαστικά τα εφάρμοσαν. Από όλα αυτά διαφαίνεται ότι γέφυρες και γεφυράκια υπήρχαν, υπάρχουν και μαζί ενώνουν όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό και τα κόμματά τους. Είναι οι γέφυρες που ένωσαν το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τα τέσσερα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το ψευδεπίγραφο δίπολο της προόδου από την μια και της συντήρησης από την άλλη που επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που το τροφοδοτούν και τα άλλα αστικά κόμματα, που  ουσιαστικά είναι προσπάθεια απόκρυψης ότι συγκλίνουν στα βασικά, στρατηγικής σημασίας, ζητήματα.

Φίλες και φίλοι

Η μόνη πραγματικά διαφορετική δύναμη απέναντι σε όλους τους άλλους είναι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Είναι επιτακτική ανάγκη για τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει και να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί όσο περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της τόσο δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση - από θέση Δημοτικής αρχής ή από θέση μειοψηφίας - απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή εξειδικεύεται σε Δήμους και Περιφέρειες. Όπως άλλωστε έχουν αποδείξει με την δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη. Δυναμώνοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης κι ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους δήμους, για έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό, για διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση

Αναδείξαμε τις συνέπειες που έχουν, για τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης, Κλεισθένης)

Απαιτήσαμε την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Προτείναμε τη μείωση των δημοτικών τελών και χαρατσιών στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου καθώς και στα τιμολόγια του νερού ενώ διεκδικούμε τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.

Σταθήκαμε δίπλα σε κινητοποιήσεις εργαζομένων όπως των συμβασιούχων στην καθαριότητα (το 2017), των σχολικών καθαριστριών, των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και εργαζομένων που απολύθηκαν από το δήμο.

Αναδείξαμε ζητήματα των εργαζομένων του δήμου που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, όπως για παράδειγμα στην Καθαριότητα (Ρούχα εργασίας, είδη προστασίας), την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αναδείξαμε και προτείναμε λύσεις για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με την κακή κατάσταση του όρχου Οχημάτων - Μηχανημάτων αλλά και το σοβαρό θέμα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε χωματερή, μια υγειονομική βόμβα, όπου συγκεντρώνονται σωροί σκουπιδιών χωρίς καμιά προηγούμενη κατεργασία, χωρίς ουσιαστικά κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας για τη διαχείρισή τους, όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδειχτεί.

Προβάλλαμε την αναγκαιότητα για αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης, των ζητημάτων προστασίας καθώς και των αναγκαίων μέτρων και έργων, στο δήμο μας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των αγροτών για τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις και τα φθηνά καύσιμα.

Απαιτήσαμε και διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων ενώ αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών όπως η εγκατάλειψη παιδικών χαρών και χώρων άθλησης στα χωριά και στην πόλη του δήμου μας.

Διεκδικούμε τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

Διεκδικούμε την προστασία του περιβάλλοντος σε ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, ελεύθερους χώρους και παράλληλα προτείνουμε λύσεις για την σωστή αντιμετώπιση της καταπολέμησης των κουνουπιών, που αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής.

Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, να βάλουμε εμπόδια και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να εφαρμοστούν ριζικές αλλαγές έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απαντούν χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι άνθρωποι που προέρχονται κι από άλλους πολιτικούς χώρους, που συμπορεύονται όμως με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα και στις εκλογές. Οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις τους είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στις κάλπες, που θα στηθούν στις 26 Μάη, ο λαός πρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά, με την ψήφο του, έτσι ώστε να ενισχύσει την αντίθεσή του στην κυρίαρχη πολιτική και να δείξει πως δε συναινεί, δεν υποκύπτει, δεν παραπλανάται, δεν ανέχεται την κοροϊδία και το ψέμα. Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του και το δίκιο του, να δυναμώσει τη λαϊκή διεκδίκηση και να βαδίσει μαζί μας σε ένα διαφορετικό δρόμο, σε αυτόν της ελπίδας, της πάλης για αξιοπρεπή ζωή, της αλήθειας, του έντιμου αγώνα, της ανατροπής, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου θα έχει την εξουσία και θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Αυτός ο δρόμος χαράζεται με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, σε Δήμο και Περιφέρεια, στο ΚΚΕ, στις Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές.

 

       Σας ευχαριστώ πολύ & καλή δύναμη στη συνέχεια του αγώνα μας.

Οι υποψήφιοι με την ΛΑΣ Αλεξάνδρειας:

Αλεξοπούλου Ολυμπία

Γαλατσίδας Χρήστος

Γέπου Στέλλα

Γερόπουλος Διονύσιος

Γεροπούλου Ευαγγελία

Δεληγιάννη Αναστασία

Ζωγράφου Όλγα

Ιακωβίδης Ιωάννης

Ιωαννίδης Γεώργιος

 Καλογριά Στεφανία

 Καραμπάση Βασιλική

 Καρατέγου Φρειδερίκη

 Κολιούκος Δημήτριος

 Κολιούκος Νικόλαος

 Κολτσίδα Ελένη

 Κούγκας Αριστοτέλης

 Κουτσαντά Ισαβέλα

 Κοτζαμπασόπουλος Σωτήριος

 Κυριμκυρίδης Χρήστος

 Κυροπούλου Αμυγδαλιά

 Μαλαθρά Γεωργία

 Μαρτασίδης Αλέξανδρος

 Μελιτζανάς Δημήτριος

 Μερτζανίδης Βασίλειος

 Μερτζανίδης Χαράλαμπος

 Μπέλλος Χρήστος

 Μπενίσκος Γρηγόριος

 Μπομπόλης Δημήτριος                                   

 Μπουκουβάλας Αντώνιος

 Μωυσίδου Χαρίκλεια

 Παπαγιαννόπουλος Πρόδρομος

 Πατρονόπουλος Διονύσιος

 Παύλου Ανθή

 Πετρίδης Ιωάννης

 Ρηγόπουλος Εμμανουήλ

 Σισμανίδου Ευτυχία

 Στυλίδου Λαμπρινή

 Τατσούδη Θεοδώρα

 Τσαρούχας Δημήτριος

 Τσαρούχας Νικόλαος

 Τσόγιας Χρήστος

 Τσολάκης Νικόλαος

 Τσολάκης Παναγιώτης

Ομιλία του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Τσεχελίδη

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην Αλεξάνδρεια , σε  μια  περιοχή όπου  εργάστηκα  για δυο χρόνια  και συγκεκριμένα στο  ΔΣ  Πλατέος .

Με τη σημερινή μας εκδήλωση, μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε ορισμένες από τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας, του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια μας αλλά και στην  περιφερειακή  ενότητα  της  Ημαθίας

Στη βάση αυτή μπορούμε και όλο το επόμενο διάστημα να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, για το πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη διεκδίκηση λύσεων για μια σειρά προβλήματα και εδώ στην περιοχή .

Γιατί είναι αλήθεια ότι όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο, ελλείψεις σε έργα, σε υποδομές, εκφράζονται σε πολλές περιπτώσεις με πιο οξυμένο τρόπο. Ταυτόχρονα εδώ, στην ύπαιθρο της Περιφέρειας, μπαίνουν περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση των νέων ανθρώπων σε υποδομές δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, αθλητισμού, πολιτισμού.

Νέα παιδιά, με όνειρα και προσδοκίες, δυσκολεύονται να πατήσουν οικονομικά στα πόδια τους, να δραστηριοποιηθούν στο αντικείμενο τους, να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά. Χρόνο με το χρόνο επίσης δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για να μείνουν στο τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν νέοι αγρότες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Είναι γνωστό ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ τόσο στο Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και στην ΠΚΜ. Αυτό αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα, τη μαχητικότητα με την οποία θα παλέψουμε για τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.

Ταυτόχρονα αποτελεί εγγύηση για το ότι έχουμε ανοιχτή μια μεγάλη αγκαλιά για τους εργάτες και υπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες για όλους όσους μας ενώνουν τα κοινά συμφέροντα και δε χωρίζουμε τον κόσμο ανάλογα με το τι ψήφισε στο παρελθόν, δε βάζουμε ταμπέλες. Μπορούμε να συναντηθούμε

στους αγώνες και στην κάλπη ακόμα και αν δε συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, να αλλάξουν τα πράγματα.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Δέσμευσή μας είναι ότι, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα έχουμε στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας, των διεκδικήσεων μας:

Τις αυξήσεις στους μισθούς και τα ανθρώπινα ωράρια ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, στις επιχειρήσεις εστίασης, στα εργοστάσια επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Αλλά και ευρύτερα για όλους όσους είτε είδαν το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια.

Και για αυτά έχει λόγο η Περιφέρεια. Γιατί δε γίνεται να κατευθύνεις επιδοτήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και ταυτόχρονα να μην λες κουβέντα για τις συνθήκες γαλέρας με τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Δε γίνεται να λες ότι προτεραιότητα σου είναι η αλληλεγγύη στον άνθρωπο και να στηρίζεις την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την επέκταση του ωραρίου με τις λεγόμενες Λευκές Νύχτες.

Ταυτόχρονα θα έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τη στήριξη των ανέργων με αξιοπρεπή κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας αλλά και διεκδικώντας όλες τις απαραίτητες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε άλλους κρίσιμους τομείς. Όπως η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας που γονατίζουν από την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στην παραγωγή των έργων, οι υγειονομικοί και περιβαλλοντικοί έλεγχοι. Τα προγράμματα ληξιπρόθεσμης εργασίας και κατάρτισης, τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια και με τα οποία επί της ουσίας στηρίζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Φίλες και φίλοι

Ζήτημα πρώτης γραμμής τόσο για το ΚΚΕ όσο και για το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η στήριξη του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αγροτών που πνίγονται από τα χρέη, τα χαράτσια, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Όσοι εξασφαλίζουν ένα καλύτερο εισόδημα συνήθως εργάζονται ώρες ατελείωτες, στερούνται πολλές φορές το δικαίωμα στην ανάπαυση και στις διακοπές, έχουν αυξημένο άγχος.

Ειδικά για τους αγρότες στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους, για αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές, για χαμηλές τιμές αγροτικών εφοδίων, για αφορολόγητο πετρέλαιο, για πραγματική κάλυψη της παραγωγής τους από τον διαρκή κίνδυνο να καταστραφεί αυτή από νεροποντές, χαλαζοπτώσεις, παγωνιές, αρρώστιες.

Αυτό το κάνουμε στην πράξη, με τη συμβολή μας στους αγώνες, με τις τοποθετήσεις μας και τις προτάσεις στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, και όχι στα λόγια όπως κάνει η παράταξη Τζιτζικώστα και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιαννούλης. Γιατί φυσικά δεν μπορείς από τη μια να είσαι με τους μεγαλεμπόρους και βιομήχανους, να στηρίζεις το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και την φορολογική τους ασυλία, να στηρίζεις την ΚΑΠ που κατευθύνει τα περισσότερα κονδύλια άμεσα ή έμμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και από την άλλη να στηρίζεις και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ειδικά για την ΚΑΠ επισημαίνουμε τα εμπόδια που βάζει στην πραγματική αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών αγροτικών δυνατοτήτων του τόπου μας με τους περιορισμούς και ποσοστώσεις σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τευτλοκαλλιέργεια, η οποία μειώνεται διαχρονικά στα όρια της εξαφάνισης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στο αδιανόητο, δηλαδή να εισάγουμε ζάχαρη ενώ ορισμένα χρόνια πριν η χώρα μας ήταν πλεονασματική.

Αναφερόμαστε στα παραπάνω γιατί η Περιφέρεια μας είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι της και το εισόδημα είναι η βάση για το επίπεδο ζωής όλων μας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και απαιτείται πραγματικός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ενώ έχουν συνυπογράψει πολιτικά όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που διεκδικούν τη ψήφο και στην ΠΚΜ.

Φίλες και φίλοι

Δέσμευση μας ακόμα είναι ότι θα έχουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και προτάσεων μας όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από την Π.Ε Ημαθίας(οπτικός  έλεγχος πάνω  από20χρόνια). Έργα και υποδομές όπως η αντισεισμική θωράκιση(οπτικός  έλεγχος πάνω  από20χρόνια) και η αντιπλημμυρική προστασία (περσινές  πλημμύρες ,δημ σχολείο στο Βρυσάκι) που είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το οποίο αποτελεί τμήμα του γνωστού ΕΣΠΑ, είτε κόβονται και ράβονται στα μέτρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας  που δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

Όσα γίνονται, συνήθως γίνονται κατόπιν εορτής, μετά από καταστροφές, καθυστερούν, τα χρυσοπληρώνουμε. Ταυτόχρονα δεν εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό με διασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση.

Για παράδειγμα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ η χρηματοδότηση για όλο τον άξονα του ΠΕΠ στον οποίο εντάσσονται αυτά τα έργα είναι της τάξης των 78 εκατ.€, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για μια Περιφερειακή Ενότητα. Εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς της περιφερειακής αρχής για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε

ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα.

Ακόμα η αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και την ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, βρίσκεται στα «αζήτητα» του ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ, των τεχνικών προγραμμάτων των Δήμων. Γιατί ως γνωστό αν ενισχύσεις αντισεισμικά ένα σχολείο μετά δεν μπορείς να του βάλεις διόδια, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Φίλες και φίλοι

Στις προτεραιότητες μας επίσης βρίσκονται απαραίτητα έργα:

Για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για το Λουδία και την Τάφρο 66 όπου καταλήγουν εκτός των άλλων και ανεπεξέργαστα λύματα από τις μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων

Ακόμα για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ζήσατε , οι κάτοικοι της  περιοχής , από  πρώτο χέρι τα  προβλήματα  που  προέκυψαν  από τις  πυρκαγιές  το καλοκαίρι και  τον  Νοέμβρη  στο  γειτονικό σταθμό μεταφοράς  απορριμμάτων. Αγκαλιά με  μια  υγειονομική βόμβα  βρίσκονται  οι κάτοικοι  της  περιοχής. Το ΚΚΕ πρόσφατα ανέδειξε  στη  Βουλή  το ζήτημα   αυτό με  επερώτηση .

Ακόμα για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ενώ είναι επιτακτική   η ανάγκη αναβάθμισης  της  παλιάς  εθνικής  οδού  Βέροιας  -Θεσσαλονίκης ,  της επαρχιακής οδού Αλεξάνδρειας –Κατερίνης που   δυστυχώς έγινε   πολύ  επικίνδυνη  και  εξαιτίας  του  μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας από μεγάλα  και βαριά οχήματα  που  τη   χρησιμοποιούν  για  να αποφύγουν τα  διόδια  Αιγινίου.

 Πρώτης προτεραιότητας είναι επίσης έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων  βελτιώσεων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Ακόμα έργα για την ανάπτυξη των υποδομών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, του εξοπλισμού των μονάδων υγείας αλλά και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης των όποιων ελεύθερων χώρων. Αυτό που επιδιώκουν να κάνουν είναι μια ελάχιστη άμβλυνση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πολιτική εμπορευματοποίησης κάθε σπιθαμής γης, η εγκατάλειψη και υποβάθμιση των όποιων πάρκων και χώρων πρασίνου κλπ.

Αυτές είναι ορισμένες απ’ τις προτεραιότητές μας για βασικά ζητήματα που καθορίζουν το επίπεδο ζωής μας. Για τις μεγάλες ελλείψεις είναι συνυπεύθυνοι τόσο η διοίκηση Τζιτζικώστα όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτός της οποίας είναι ο κ. Γιαννούλης, οι οποίοι βέβαια συγκλίνουν στα βασικά και ουσιαστικά ζητήματα. Όπως είναι για παράδειγμα οι μίζεροι για το λαό μας προϋπολογισμοί της Περιφέρειας λόγω της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος, όπως είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για μια συγκεκριμένη ιεράρχηση έργων και παρεμβάσεων με βασικό κριτήριο την άμεση ή έμμεση υποστήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.

Η αντιπαράθεση που προσπαθεί να κάνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιαννούλης στη Διοίκηση της Περιφέρειας που πρόσκειται στη ΝΔ περί ταχύτητας απορρόφησης των κονδυλίων είναι πραγματικά άσφαιρη. Και αυτό γιατί συμφωνούν σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις ενώ ήταν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έδινε συγχαρητήρια στη Διοίκηση Τζιτζικώστα μπροστά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας που έγινε πριν ένα χρόνο.

Από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εργατικά- λαϊκά στρώματα και τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές, αποδεικνύεται ότι η πρωτιά στην

απορροφητικότητα «αναπτυξιακών» κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που καταγράφεται τόσο συνολικά για τη χώρα μας σε επίπεδο Ε.Ε, όσο και για την Π.Κ.Μ σε επίπεδο Ελλάδας, βασικά εξυπηρετεί επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και μπαλώνει ορισμένες τρύπες, κατευθύνει ορισμένα ψίχουλα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα λεγόμενα «αναπτυξιακά» ευρωπαϊκά κονδύλια προέρχονται από τη βαριά φορολογία των εργατικών και ευρύτερα λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, σε όλη την Ε.Ε.

Φίλες και φίλοι

Με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση θα μπει στο  προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς  επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι θα μπορούσε να απογειωθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και η παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων, εφοδίων κλπ. Έτσι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες.

Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας. Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο βιομηχανίες όπως η ΕΒΖ, δεν θα απαξιώνονταν και δεν θα έκλειναν.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Διοίκηση της Περιφέρειας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα  μέχρι και από τη Χ.Α, συμφωνούν στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας μας σε «πύλη εισόδου» προς τα Βαλκάνια, αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην ενέργεια, στις μεταφορές, σε άλλους κλάδους.

Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί και επιχειρηματικά συμφέροντα που καθιστούν τα Βαλκάνια και τη Β.Ε κόμβο αντιθέσεων-αντιπαραθέσεων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που φέρνουν πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είναι οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που έφεραν στο προσκήνιο και τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στην ουσία της οποίας συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στην Περιφέρεια, εκτός του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ.

Και η ουσία βρίσκεται στην ενίσχυση αυτού του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, του βασικού παράγοντα αποσταθεροποίησης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, ότι τέτοιες μέρες πριν 20 χρόνια, το ΝΑΤΟ αξιοποιώντας τα εδάφη, τις εγκαταστάσεις, τον εναέριο χώρο της χώρας μας, άρχισε τους

βομβαρδισμούς απέναντι στην τότε Γιουγκοσλαβία, διαλύοντας τις υποδομές της χώρας, χτυπώντας σχολεία, νοσοκομεία, άμαχο πληθυσμό.

Γι’ αυτό καταρχήν αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για όλους τους λαούς της περιοχής. Είναι επίσης απαράδεκτη γιατί συντηρεί τα ανιστόρητα περί «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής ιθαγένειας» ακριβώς για να συντηρούνται αλυτρωτισμοί, να αλληλοτροφοδοτούνται εθνικισμοί που μπορούν να αξιοποιηθούν από μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην τακτική του «διαίρει

και βασίλευε» στα Βαλκάνια, αν και όποτε χρειαστεί για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.

Το ποιος κρύβεται πίσω από τη συμφωνία αποκαλύπτεται τόσο από τα συνεχόμενα συγχαρητήρια του κ.Πάιατ επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας και αξιωματούχων της Ε.Ε, αλλά και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού προ λίγων ημερών στα Σκόπια συνοδεία των στελεχών των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας. Ας  θυμηθούμε ότι  εδώ στο νομό μας ,όχι πολλά  χρόνια  πριν , χιλιάδες  συμπολίτες  μας  δούλευαν  στα κλωστήρια.  Οι αγρότες  της  περιοχής μας, καλλιεργούσαν την  πρώτη  ύλη που  χρειάζονταν  αυτά τα   εργοστάσια για να  δουλέψουν:το βαμπάκι. Τα  εργοστάσια  αυτά οι  ιδιοκτήτες  τους , οι  Λαναράδες  και σία τα  έκλεισαν  για  να  τα  μεταφέρουν  στις  γειτονικές βαλκανικές  χώρες Βουλγαρία  ,Σκόπια. Εκεί  βρήκανε, όπως  και  άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, φτηνότερη  εργατική   δύναμη για  να  αυξήσουν  το  μέσο  ποσοστό  κέρδους   τους. Εδώ  ας  αναρωτηθούμε: Άραγε στις γραπτές συμφωνίες ,στα επίσημα έγγραφα, που συνυπόγραψαν οι εκπρόσωποι των  επιχειρηματικών ομίλων με τους κρατικούς φορείς των Σκοπίων και αφορούσαν στους  όρους για  την  εγκατάσταση και δραστηριοποίηση επιχειρήσεων, όπως η Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Βερόπουλος ο οποίος  έχει  8 μεγάλα  SM  Σκόπια , έκλεισε εκείνα που είχε εδώ και πέταξε  στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, κ.α πολλοί) στο έδαφος  τους ,πώς ονομαζόταν  η   γειτονική  χώρα; ΦΥΡΟΜ; Όχι φυσικά!Όμως  μπροστά στο  κέρδος η αστική τάξη δεν  διστάζει σε τίποτα ,δεν έχει πατρίδα.

Ο πατριωτισμός  της  περνάει από  το στομάχι της και καταλήγει στην  τσέπη  της.

Για να αποσπάσει τη στήριξη του λαού σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει τα  δήθεν «οφέλη» που θα έχει τάχα από τη «συνανάπτυξη» των Βαλκανίων, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως έχουμε πείρα:

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν ωφελήθηκαν ούτε θα ωφεληθούν από τις επενδύσεις μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στη γείτονα και γενικότερα στα Βαλκάνια. Πέρα από το γεγονός ότι η μετανάστευση επιχειρήσεων τα προηγούμενα χρόνια άφησε χιλιάδες ανέργους και στην ΠΚΜ, οι χαμηλότεροι μισθοί στις βαλκανικές χώρες αξιοποιήθηκαν για τη συμπίεση των μισθών στη χώρα μας, συμπίεση που επικυρώθηκε με το μνημονιακό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων.

Ταυτόχρονα, η ενεργειακή φτώχεια αφορά ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, την ώρα που το ενεργειακό δίκτυο επεκτείνεται, περνάν αγωγοί όπως ο TAP από

την περιοχή μας. Οι επενδύσεις σε μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές για τη διασύνδεση των βαλκανικών χωρών, αλλά και τα 200εκ.€ που υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους επιχειρηματικούς ομίλους ως μαγιά για το ταμείο της

συνανάπτυξης, είναι πόροι που θα στερηθεί ο λαός της περιοχής για την κάλυψη των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

Φίλες και φίλοι

Με δυνατό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να ενισχυθεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και στην ακροδεξιά.

Έτσι μπορεί να γκρεμιστεί από την τρίτη εκλογική θέση η Χ.Α,  αλλά και να χωθούν στις τρύπες τους αυτοί που πρόδωσαν αμέτρητες φορές το λαό μας όπως τότε που οι πολιτικοί τους πρόγονοι παρέδιδαν στους Γερμανούς ναζί, στους Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες τη Μακεδονία, το λαό μας. Όπως τότε που έβαζαν κουκούλες και κατέδιδαν στους κατακτητές, πατριώτες που πάλευαν για την απελευθέρωση, που οδηγούσαν τους κατακτητές σε θηριωδίες. 

Όπως τώρα που δεν λένε κουβέντα για τους εργαζομένους, για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, αλλά στέκονται «κλαρίνο» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στο πιο ισχυρό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, του εφοπλιστικού.

Φίλες και φίλοι

Το όνομα του συνδυασμού μας δεν είναι τυχαίο. Πιστεύουμε πραγματικά ότι μόνο μια ευρεία κοινωνική - λαϊκή συσπείρωση μπορεί σήμερα να «ταράξει τα νερά», να διεκδικήσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Συνολικά στην ΠΚΜ το ψηφοδέλτιο μας στελεχώνεται από ανθρώπους αγωνιστές όλων των ηλικιών, με προσφορά, με αξίες και ιδανικά που δεν μπαίνουν σε συνδιαλλαγές και παζαρέματα, που δεν έχουν δεσμεύσεις σε επιχειρηματίες.

Από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες και υπάλληλους, μικρομεσαίους αγρότες, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, μικρούς επαγγελματίες, επιστήμονες, φοιτητές καλλιτέχνες, ανθρώπους του αθλητισμού, απόστρατους. Με διακριτό το χαρακτηριστικό της ανανέωσης και της παρουσίας νέων ανθρώπων.

Φίλες και φίλοι

Έχουμε τη δυνατότητα με ένα καλό αποτέλεσμα, να εκλέξουμε περιφερειακό σύμβουλο και εδώ στην Π.Ε Ημαθίας, ο οποίος θα μπορέσει να έχει τη δική του

συμβολή τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής όσο και στη διατύπωση προτάσεων για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.

Γιατί όσο δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει μεγάλη σημασία

το ποιος μπορεί να ασκήσει αξιόπιστα πραγματική αντιπολίτευση από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζόμενων, της νεολαίας.

Με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΚΜ, μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο λαός μας, η νεολαία.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 135 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.