Κυριακή, 12 Ιούλ, 2020

  • 'ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ'' ΣΤΟ ΡΟΔΟΧΩΡΙ 10 11/7/2020
  • ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα κορονοϊού . 5 κρούσματα στην Ημαθία
  • Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε 15χρονη από την Βέροια που φιλοξενείτο σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 603)
  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ: Ζητά στήριξη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που υποθάλπουν την τουρκική προκλητικότητα
  • “O Αττίκ στο Παρίσι και άλλες ιστορίες” … περιοδεύει στις γειτονιές της Βέροιας!
'ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ'' ΣΤΟ ΡΟΔΟΧΩΡΙ 10 11/7/2020 1 ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα κορονοϊού . 5 κρούσματα στην Ημαθία2 Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε 15χρονη από την Βέροια που φιλοξενείτο σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια3 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 603)4 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ: Ζητά στήριξη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που υποθάλπουν την τουρκική προκλητικότητα5 “O Αττίκ στο Παρίσι και άλλες ιστορίες” … περιοδεύει στις γειτονιές της Βέροιας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όνειρο οι διακοπές για τους πολλούς!

Ερευνά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει ότι φέτος το καλοκαίρι το 53% των συμπατριωτών μας θα μείνει στην πόλη. Αιτία δεν είναι ο φόβος για τον κορονοϊό, αλλά η οικονομική δυσπραγία. Τα σχόλια δικά σας. Περισσότερα

Η ομιλία της Μ. Παπαδοπούλου γραμματέα της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου

από Η Άλλη Άποψη
Η ομιλία της Μ. Παπαδοπούλου γραμματέα της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Συνέντευξη Τύπου ΚΚΕ (19/06/2019)

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό Ημαθίας απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία της λαϊκής οικογένειας. Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και στην κάλπη στις 7 Ιούλη γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή δική τους δύναμη την επόμενη μέρα, σημαίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας, διεκδίκησης όσων μας πήραν αυτά τα χρόνια κάνοντας τη ζωή μας μαύρη. Σημαίνει πιο ισχυρή αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα που μας ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι η  δύναμη αυτή που σταθερά και μόνιμα χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία είναι στο πλάι του λαού και της νεολαίας που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε είδους ψιθυριστές. Να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλλήματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού – αντιδραστικού σχεδίου. Όλοι σαν καλοί μαθητές έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματα τους τις αντεργατικές προτάσεις – απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της ΕΕ.

Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν

Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ

Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060

Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις

Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ

Η παραμονή, διεύρυνση και επέκταση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων που εκτός των άλλων καθιστούν στόχο αντίποινων στην περιοχή μας.

Το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης” που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή της “βιώσιμης ανάπτυξης” που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, τα προβλήματα, τα βάσανα. Η ανασφάλεια είναι εδώ, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που τα δημιουργούν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι που είδαν το μέσο μισθό τους να κατρακυλάει κάτω από τα 1.000 ευρώ που ζουν την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (3 στους 10).

Τα διλλήματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η ΝΔ και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική που διασφαλίζει τα συμφέροντα των λίγων κατακρεουργώντας την ζωή των πολλών. Αυτών δηλαδή που παράγουν όλο τον πλούτο.

Τη συντηρητική πολιτική στηρίζουν και αναπαράγουν και τα άλλα κόμματα-αναχώματα ή συμπληρώματα ανεξάρτητα από την όποια κριτική ασκούν στην διακυβέρνηση. Από τον “αριστερό” Βαρουφάκη μέχρι τον εθνικιστή ακροδεξιό Βελόπουλο.

Γι’ αυτό η ψήφος του λαού πρέπει να είναι καταδικαστική για όλους αυτούς. Να μην διασκορπιστεί δεξιά-αριστερά, να μαυρίσει και να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Για τον λαό το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι ένα. Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που μάχεται για τα δικαιώματα του, μέσα και έξω από την βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Το ΚΚΕ έχει δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η δύναμη εκείνη που αντιπολιτεύθηκε με σταθερότητα μέσα και έξω από την βουλή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα και το σύνολο των δυνάμεων που την υπηρέτησαν.

Στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους, ανέδειξε τα προβλήματα τους, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την επίλυση τους.

Ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών. Ήταν πάντα παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Στάθηκε δίπλα στους μικρομεσαίους ΕΒΕ, στον αγώνα τους για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Αντιτάχθηκε σθεναρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Στήριξε τους αγώνες της νέας γενιάς για την κάλυψη των αναγκών της, για δουλειά, μόρφωση, αθλητισμό και πολιτισμό.

Είναι το μοναδικό κόμμα που λέει το μεγάλο ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, στο διαχωρισμό τους και τη νομιμοποίηση της χρήσης τους.

Ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία και παιδεία.

Το ΚΚΕ ήταν ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας με την σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για το ξήλωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων από την περιοχή.

Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία. Εκεί θα καταθέσουμε και την ενίσχυση της εκλογικής δύναμης μας. Θα οργανώσουμε και θα στηρίξουμε τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος για:

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, πραγματική επαναφορά των ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προστασία των ΒΑΕ, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών μνημονιακών νόμων. Για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας με δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου παιδεία, πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για σταθερή και μόνιμη με δικαιώματα.

Για τα δικαιώματα των γυναικών στην μητρότητα και την αγωγή στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με άμεση κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και όλων των μονάδων υγείας – πρόνοιας σε ιατρικό – νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για σύγχρονο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές, δωρεάν για το λαό.

Ενάντια στην φορολογία και τις κατασχέσεις.

Ειδικά καλούμε όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί και αισθάνονται προδομένοι από την “αριστερά” του διαβολικά καλού Τράμπ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της επέκτασης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, της “αριστεράς” που συμμαχεί με το κράτος-δολοφόνο των Παλαιστινίων, το Ισραήλ, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και να το δυναμώσουν εκλογικά.Τέλος σας παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο μάχης και πραγματικής ελπίδας του ΚΚΕ στην Ημαθία. Η σύνθεση του εκφράζει το ταξικό εργατικό κίνημα, το αγροτικό κίνημα, το γυναικείο κίνημα στο νομό μας. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν αγωνιστές άνθρωποι που ήταν πάντα πρωτοπόροι στο κίνημα, στο πλάι του Κόμματος, άτομα που πρώτη φορά μπαίνουν υποψήφιοι, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια συνέχεια με άτομα που ήταν υποψήφια και σε προηγούμενες εκλογές.

 

Έχει διαβαστεί 97 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Β 3-6 μποφόρ

Δευτέρα, 13 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 29 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τρίτη, 14 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 582 επισκέπτες και 0 μέλη.