Κυριακή, 17 Μαΐ, 2026

  • Τι είδους πατριωτισμός;
  • ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων
  • Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται
  • Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης
Τι είδους πατριωτισμός;1 ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων2 Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται4 Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας5 Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή μία αυτοκτονία

Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα

Η ομιλία του Βουλευτή Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2022

από Η Άλλη Άποψη
Η ομιλία του Βουλευτή Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2022

Συνολική κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας μέσα από την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Αναφέρθηκε στα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που γεννούν τα ψεύδη του Πρωθυπουργού που αφορούν τις ζωές χιλιάδων πολιτών όπως αποδείχτηκε με την έκθεση Τσιόδρα για την πανδημία και τις ΜΕΘ.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των βουλευτών της ΝΔ στην Ημαθία κατηγορώντας τους ότι ήταν υποκριτική η στάση τους μπροστά στα αρνητικά δεδομένα του νομού. Αλλά και κατά της κυβέρνησης για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την επιβάρυνση της οικονομίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ που είναι ένα σπιράλ εξελίξεων και αρνητικής πρωτιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδική αναφορά έκανε στην ακρίβεια η οποία συνεχώς επιδεινώνεται, θα γίνει αλματώδης από Ιανουάριο και η κυβέρνηση αδιαφορεί. Αυτή η ακρίβεια αλλά και η αδυναμία στο πορτοφόλι του καταναλωτή, όπως ανέφερε ο Άγγελος Τόλκας, έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την αγορά και την κατανάλωση.  

Κατήγγειλε ότι στην Ημαθία οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με δυσοίωνο μέλλον. Ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο, ούτε μια παρέμβαση αναπτυξιακή 2,5 ολόκληρα χρόνια  για να αναστρέψει την πορεία εγκατάλειψης και φτώχειας κι επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα ψέματά του για τα 10,7 εκατομμύρια Ευρώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε στην ομιλία του χαρακτηριστικά:

«Συμμετέχετε στον πυρήνα της συντηρητικής Ευρώπης που έβαλε την υγεία στο ζύγι με την οικονομία και έχασε και στα δύο. Όπως παλιότερα είχε βάλει την στήριξη της ελληνικής οικονομίας στο ζύγι με την δημοσιονομική τιμωρητική πειθαρχία και είχε ολέθρια αποτελέσματα.

Εσείς θέλετε ένα κράτος που θα μοιράζει πόρους και πλούτο σε όσους είχατε έως σήμερα συνηθίσει να το κάνετε. Εμείς θέλουμε έναν προϋπολογισμό που θα σταματήσει την πορεία της χώρας προς μια νέα χρεοκοπία.

Θέλετε μια χώρα λάφυρο στα χέρια πλούσιων και ολιγαρχών πολιτικών σας φίλων. Εμείς μιλάμε για μια νέα ημέρα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού με ανατροπή όσων μας έφεραν εδώ».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το βίντεο της ομιλίας.

Έχει διαβαστεί 713 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 638 επισκέπτες και 1 μέλος.