Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων
  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων1 Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ2 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/94 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ5 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

Η παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στη συζήτηση για το Τελωνείο Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Η παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στη συζήτηση για το Τελωνείο Ημαθίας

Η αξιοποίηση της Αγοράς Κουλούρας, κατά το ένα μέρος με τη δημιουργία του Τελωνείου, η ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα,  η ανέγερση Διοικητηρίου, η πραγματική εξυγίανση της Τάφρου 66, η επέκταση του Αρδευτικού  Δικτύου, η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου, είναι βασικά προβλήματα της Ημαθίας που ζητούν λύσεις. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες  παραμένουν για χρόνια, αιτήματα.

Το ενδιαφέρον για το Τελωνείο αναζωπυρώθηκε πριν δύο χρόνια, όταν πολιτικοί και οικονομικοί φορείς της Ημαθίας κίνησαν πάλι τις διαδικασίες. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα λόγω ατελούς προετοιμασίας.

Σήμερα βρισκόμαστε πάλι εδώ για μια νέα αρχή.

Εμείς, ως Περιφερειακή Παράταξη, δηλώνουμε από την αρχή ότι τασσόμαστε υπέρ της παραχώρησης, της χρηματοδότησης  για την ανακαίνιση και την λειτουργία του Τελωνείου.

Το ίδιο δηλώσαμε και το 2017 διατυπώνοντας παράλληλα επιφυλάξεις και παρατηρήσεις, για ελλείψεις και ασάφειες που θα εμπόδιζαν την υλοποίηση του έργου.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Και σήμερα, πέρα από την αρχική συναίνεση μας, δεν θα παραλείψουμε να επισημάνουμε ελλείμματα και ασάφειες που πιθανόν πάλι να εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη του ζητήματος, γιατί αυτό υπαγορεύει η ευθύνη και το καθήκον μας.

Και επειδή πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, ας δούμε τι εμπόδισε την υλοποίηση του έργου  με την απόφαση του 2017.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του Υπουργείου, την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η καθυστέρηση οφείλονταν στην λανθασμένη ερμηνεία των όρων παραχωρητής και παραχωρησιούχος.  Για το ποιος με άλλα  λόγια σε τελική ανάλυση θα πλήρωνε για την δαπάνη επισκευής και ανακαίνισης.

Αυτός ήταν ένας πρώτος λόγος, εντελώς γραφειοκρατικός, που θα μπορούσε να λυθεί πολύ γρήγορα αν υπήρχε διάθεση εκατέρωθεν. Άλλωστε ήταν σαφές τότε, ότι τη χρηματοδότηση θα αναλάμβαναν φορείς όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος Βέροιας, το Επιμελητήριο, Ιδιώτες κλπ. Υπήρξε και ένας «άγνωστος» χορηγός που δήλωνε ότι προσφέρει 200.000€. Αλήθεια τι έγινε με αυτά τα χρήματα;

Στην πραγματικότητα όμως έφταιξε το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολήθηκε στη συνέχεια  ώστε να λυθεί η παρεξήγηση και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

 Στην πολιτική δεν αρκούν οι καλές  προθέσεις και η ανεδαφική αισιοδοξία, απαιτείται προπαντός, βούληση και επιμονή στο στόχο.

Γιατί είμαστε πάλι επιφυλακτικοί;

Για τρεις κυρίως λόγους:

Γιατί  δεν συνοδεύει την εισήγηση ένας ενδεικτικός προϋπολογισμός.

Γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά στις πηγές και τα προγράμματα χρηματοδότησης του έργου, και

Γιατί όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη και των Φορέων δεν υπάρχει η ίδια διάθεση  και ο ενθουσιασμός για την χρηματοδότηση του έργου.

Υπάρχει κίνδυνος επομένως η απόφαση παραχώρησης να αποδειχθεί κενό γράμμα αφού η λειτουργία Τελωνείου προϋποθέτει έτοιμες υποδομές και αυτές για να γίνουν χρειάζονται χρήματα.

 

 

Έχει διαβαστεί 151 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 388 επισκέπτες και 1 μέλος.