Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Έγκριση δημοπράτησης "Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Βεργίνας"

από Η Άλλη Άποψη
Έγκριση δημοπράτησης "Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Βεργίνας"

Με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του 1ου υποέργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Βεργίνας», της ενταγμένης στο Ε.Π. ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) πράξης «Αποχέτευση Ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δημοτικής ενότητας Βεργίνας Δήμου Βέροιας», συνολικού προϋπολογισμού 7.868.923,73 € χωρίς ΦΠΑ και 9.506.708,48 € με ΦΠΑ.

Το 1ο υποέργο, προϋπολογισμού 4.970.000,00 € χωρίς ΦΠΑ,  αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών βαρυτικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Βεργίνας και Παλατιτσίων, τους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς των λυμάτων από τους οικισμούς προς την θέση του βιολογικού καθαρισμού και τον αγωγό διάθεσής τους στον τελικό αποδέκτη.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους τμήματα:

Το εσωτερικό δίκτυο Βεργίνας από βαρυτικούς αγωγούς δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ200 και Φ250 μήκους 17.870m.

Τον βαρυτικό αγωγό δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ200 μήκους 365m που μεταφέρει τα λύματα από το νέο μουσείο Βεργίνας προς το αντλιοστάσιο Βεργίνας.

Το αντλιοστάσιο λυμάτων Βεργίνας (τύπου Β), όπου συλλέγονται τα λύματα του εσωτερικού δικτύου του οικισμού Βεργίνας και μεταφέρονται προς τον οικισμό Παλατιτσίων μέσω καταθλιπτικού αγωγού από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ200, 10atm και μήκους 2.700m.

Το εσωτερικό δίκτυο Παλατιτσίων από βαρυτικούς αγωγούς δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ200 και Φ315 μήκους 9.495m.

Το αντλιοστάσιο λυμάτων Παλατιτσίων (τύπου Α), στο οποίο θα συλλέγονται τα λύματα του ανατολικού τμήματος του οικισμού Παλατιτσίων και θα μεταφέρονται στον κεντρικό βαρυτικό αγωγό προσαγωγής μέσω καταθλιπτικού αγωγού από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ90, 10atm και μήκους 364m.

Τον βαρυτικό αγωγό δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο διαμέτρων Φ315 και Φ400 μήκους 4.840m, όπου καταλήγουν τα λύματα του καταθλιπτικού αγωγού Παλατιτσίων και μεταφέρονται προς την ΕΕΛ.

Τον αγωγό διάθεσης δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο διαμέτρου Φ315 μήκους 350m.

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν κατά μήκος υφιστάμενων δημοτικών οδών.

Η πράξη «Αποχέτευση Ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δημοτικής ενότητας Βεργίνας Δήμου Βέροιας» περιλαμβάνει και 2ο υποέργο, που αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, η διαδικασία προέγκρισης δημοπράτησης του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την έγκριση της δημοπράτησης, ξεκινάει η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή του υποέργου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων της ΔΕΥΑΒ, η προκήρυξη  αναμένεται να δημοσιευτεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2021.

Ο Δήμαρχος

Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος                        


Έχει διαβαστεί 228 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 233 επισκέπτες και 0 μέλη.