Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Βέροιας

Τον προϋπολογισμό του 2021 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας. Το ύψος του είναι 54.169.628 ευρώ και αυτό που τονίστηκε ότι παρουσιάζεται σημαντική πίεση στα οικονομικά του δήμου, υστέρηση που θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας.

Στην συζήτηση ασκήθηκε κριτική για την καθυστέρηση συζήτησης του θέματος αλλά και για τα έργα που υλοποιούνται με απευθείας αναθέσεις.

Την παρουσίαση έκανε ο Δημήτρης Σαζακλίδης, στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας, ο οποίος σημείωσε ότι το σχέδιο χαρακτηρίστηκε ρεαλιστικό από το Παρατηρητήριο και χωρίς παρατηρήσεις.

Αιτιολογώντας την καθυστέρηση στην συζήτηση του προϋπολογισμού, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου είπε ότι οφείλεται στην αλλαγή ηγεσίας στην οικονομική υπηρεσία αλλά και στις καθυστερήσεις που δημιουργεί στην λειτουργία του δήμου η πανδημία με την εκ περιτροπής εργασία. Ο κ. Ασλάνογλου στάθηκε στην τοποθέτησή του στην μειωμένη χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι δήμοι τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας την ίδια περίοδο δεν προχώρησε στην αύξηση νέων φόρων.

Η Γεωργία Μπατσαρά τόνισε ότι παρά τα προβλήματα της πανδημίας, όλα στον δήμο λειτουργούν και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται, είναι ρεαλιστικός και βασίζεται πάνω σε στρατηγικό σχέδιο.

Ο Παύλος Παυλίδης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός δεν δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας για την μετά κορονοϊό εποχή και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή ξοδεύει πόρους σε κατευθύνσεις που δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις της εποχής. Ο κ. Παυλίδης πρότεινε μείωση κάποιων κωδικών του προϋπολογισμού (πχ μείωση εξόδων κίνησης αιρετών, μείωση κατά 300 χιλ. ευρώ της επιχορήγησης της ΚΕΠΑ κ.α) με στόχο την ενίσχυση του αποθεματικού ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Ο κ. Μαρκούλης άσκησε κριτική στην καθυστέρηση που σημειώθηκε στην εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης σημείωσε ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι επανάληψη του σχεδίου των προηγούμενων χρόνων ενώ άσκησε και κριτική για το ύψος των απευθείας αναθέσεων.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του δήμου εκφράζει την ταύτιση του δήμου με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Μελιόπουλου.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή επέλεξε την αδράνεια από την ανάπτυξη και ακολουθεί ένα αχνό πλάνο συντήρησης. Για τον προϋπολογισμό είπε ότι είναι χωρίς πλάνο ανάπτυξης και είναι μίζερος.

Έμφαση στην υστέρηση εσόδων που θα προκαλέσει η πανδημία και στην αναγκαιότητα εξοικονόμησης πόρων έδωσε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Στην αδυναμία είσπραξης οφειλών προς τον δήμο, στάθηκε ο Κώστας Βασιλειάδης και τόνισε ότι θα πρέπει η διοίκηση να βρει εργαλεία ώστε να βάλει στο ταμείο του πόρους που του οφείλονται.

Την επιλογή των απευθείας αναθέσεων υπερασπίστηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος λέγοντας ότι επιτυγχάνεται και οικονομικότερη υλοποίηση έργου και σε πιο γρήγορους χρόνους.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επεσήμανε ότι ακούστηκαν από τις παρατάξεις πολλές ανακρίβειες και ανέφερε παραδείγματα από τις τοποθετήσεις συμβούλων. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ακόμη ότι η αχίλλειος πτέρνα όλων των δήμων είναι η είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών προηγούμενων ετών. Είπε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα είναι μεγαλύτερα από αυτά που τέθηκαν για ψήφιση επειδή έργα που εγκρίθηκαν πρόσφατα (καταφύγιο ζώων, ενεργειακή αναβάθμιση Φιλίππειου γυμναστηρίου, Πλατεία στο Εργοχώρι) είναι ύψος 1,6 εκ. ευρώ και απουσιάζουν αλλά θα προστεθούν το επόμενο διάστημα.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Παύλος Παυλίδης δεν μπήκε για ψηφοφορία επειδή σύμφωνα με τον πρόεδρο Άρη Λαζαρίδη, δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία (να περάσει πρώτα από την οικονομική υπηρεσία του δήμου). Εξ αιτίας αυτής της εξέλιξης, η παράταξη Παυλίδη απείχε από την ψηφοφορία.

Αντίθετα δεκτή στην ψηφοφορία έγινε η πρόταση της παράταξης Μαρκούλη, που ακολούθησε τα προβλεπόμενα. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την παράταξη Μαρκούλη.

Τον προϋπολογισμό ψήφισαν οι παρατάξεις της διοίκησης και κομμάτια του η παράταξη Τσανακτσίδη.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr

Λευκό ψήφισε ο Χρήστος Τσιούντας.

Έχει διαβαστεί 385 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 434 επισκέπτες και 0 μέλη.