Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΕΚ Ημαθίας: Αφιερωμένη στον αγώνα των αγροτών η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
από Η Άλλη Άποψη
Γέμισε παιδικές φωνές τοΕργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», στην Νάουσα, για την χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά. Η γιορτή του Εργατικού Κέντρου συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον δεκάδων παιδιών, των γονέων, αλλά και των παππούδων και των γιαγιάδων τους, που συμμετείχαν ενεργά για μια ακόμη χρονιά.
Όσα παιδιά βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και δραστηριότητες και να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ευχετήριες κάρτες και στολίδια για το δέντρο τους.
Για όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, στο χώρο υπήρχε face painting, το οποίο όπως φάνηκε το χάρηκαν με την ψυχή τους. Δράση ιδιαίτερου συμβολισμού, στη φετινή γιορτή, ήταν η κατασκευή καρτών που ήταν εμπνευσμένες από τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στα μπλόκα, οι οποίοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν αγωνιστικά το νέο έτος, στις θέσεις τους, σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα.
Δεν ήταν λίγα τα παιδιά που μέσα στις κάρτες τους με τα τρακτέρ, έγραψαν τα ονόματα των μπαμπάδων ή των παππούδων τους, που συμμετέχουν κι αυτοί στις αγροτοκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, για να τους τις αφιερώσουν.
Στο τέλος της γιορτής, όλα τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και φεύγοντας, πήραν μαζί τους ένα μικρό κέρασμα, με ευχές για καλή χρονιά! Η επιτυχία της γιορτής, βασίστηκε για ακόμη μια φορά, στην εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και γονέων εκλεγμένων στα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.