Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/10
 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
 • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΡΛΑΜΗ
Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/102 Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       3 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!5 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΡΛΑΜΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ

Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ πραγματοποίησε το μεσημέρι 28/10 στο άγαλμα του αντάρτη το παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στο χώρο υπήρχε φωτογραφικό υλικό από την ΕΑΜικη αντίσταση και έγινε κατάθεση στέφανων. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν:
Ο Μπάμπης Λαζαρίδης εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ, αλλά και στη συμβολή της Αντίστασης γενικότερα στην απελευθέρωσης της χώρας αλλά και στο πραγματικό νόημα του ΟΧΙ του λαού μας.

Από μέρους της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ ο Νίκος Μαργαρίτης τόνισε τα εξής:

«Η σημερινή ημερομηνία και η μετέπειτα πάλη του ελληνικού λαού απέναντι στην φασιστική κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις του καπιταλισμού εγκυμονούν κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων.

Αυτές οι αντιθέσεις είναι που οδήγησαν και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που παρόλα αυτά στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης που είχε καθοριστική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού. Γι’ αυτό προσπαθούν σήμερα να συγκαλύψουν τα γεγονότα και ανιστόρητα εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Μιλάνε για τα δήθεν εγκλήματα του Στάλιν, ότι η αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η συμφωνία μη επίθεσης Μολότωφ – Ριμπερντροπ που κέρδισε πολύτιμο χρόνο στη Σοβιετική Ένωση για να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο πόλεμο.

Σήμερα, όλες οι αστικές δυνάμεις προβάλλουν την «εθνική ενότητα», τον «εθνικό στόχο» που πρέπει όλοι να στηρίξουμε. Τέτοιος στόχος σήμερα είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», η ανάκαμψη της οικονομίας που απαιτεί και προϋποθέτει να συντριβούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Επιβεβαιώνουν ακόμα μία φορά ότι η «εθνική ενότητα» γι αυτούς σημαίνει ένα λαό υποταγμένο που θα στηρίζει κάθε προσπάθεια για να πλουτίσουν μία χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι «εθνική ενότητα» ούτε τότε υπήρχε και δεν είναι δυνατό να υπάρξει. Από την μία μεριά ήταν η πλειοψηφία του λαού που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και από την άλλη ήταν η αστική τάξη της χώρας που είτε συνεργάστηκε με τους κατακτητές είτε διέφυγε στο εξωτερικό. Πάντα όμως είχαν στραμμένα τα μάτια τους στις μεταπολεμικές εξελίξεις, που με την βοήθεια των Βρετανών και των ΗΠΑ κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους.

Προβάλλουν σήμερα ως «εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ όλους τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας. Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη, κάτι που φάνηκε και από την συμφωνία με τις ΗΠΑ που ενισχύουν τις βάσεις στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αποτελούν εγγύηση σταθερότητας αλλά όπως φάνηκε πρόσφατα με την τουρκική εισβολή στη Συρία, αυτές οι δυνάμεις εμπλέκουν τους λαούς σε πολέμους, δημιουργούν στρατιές προσφύγων.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το ιστορικό δίδαγμα από την πάλη της δεκαετίας του 1940, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τον πόλεμο, τις κρίσεις, τη φτώχεια, το τέρας του ναζισμού και του φασισμού.

Ο ίδιος ο λαός μέσα από την ιστορική πείρα που έχει χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο. Δεν πρέπει ο λαός να βρίσκεται «κάτω από την σημαία» των εκμεταλλευτών του, αλλά να χαράζει το δικό του δρόμο για την δική του εξουσίας, να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει.»

Η εκδήλωση έκλεισε με το «επέσατε θύματα» και τον εθνικό ύμνο.

Έχει διαβαστεί 129 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 217 επισκέπτες και 1 μέλος.