Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
  • Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα σχολεία
  • Από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο
  • Εννιά χρόνια μετά
  • Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»1 Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα σχολεία2 Από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο3 Εννιά χρόνια μετά4 Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εκδήλωση στη Βέροια της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας που οργανώνει η ΟΓΕ με θέμα τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο και τιμώντας παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ πραγματοποίησε εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 13/3 στο καφέ «ΣΤΑΡ».Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ με τη γραμματέα της Μαρία Παπαδοπούλου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η αντιπρόεδρος Μίνα Λιμνίδου η οποία αναφέρθηκε στις σύγχρονες πλευρές της ανισοτιμίας, σκιαγραφώντας την πραγματικότητα που ζουν οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, από την ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μέχρι την επίθεση στη μητρότητα. Μίλησε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για σύγχρονα δικαιώματα και τις προϋποθέσεις για να γίνουν οι δυνατότητες αυτές πράξη. Καταλήγοντας υπογράμμισε:

«Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας.

Αυτή η πρόοδος δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.

Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας μας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Όμως τι μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά;

 Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.

Eξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή- λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Τα δικαιώματα των γυναικών στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά, να γίνουν πραγματικότητα με τη γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την κατοχύρωση σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη όλης της οικογένειας. Η ολόπλευρη και ουσιαστική προστασία της μητρότητας σημαίνει κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών της γυναίκας κατά την εμβρυική, τη βρεφική, την παιδική, την εφηβική, την ενήλικη φάση της ζωής της, και όχι περιορισμένα μόνο στην περίοδο της εγκυμοσύνης, της γέννας και του θηλασμού. Όλα αυτά όμως απαιτούν μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν, όπου θα σχεδιάζουν οι ίδιοι την παραγωγή επιστημονικά και κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Απαιτούν μια κοινωνία στην οποία η εργασία των γυναικών δε θα αποτελεί εφεδρεία για την κερδοφορία του κεφαλαίου.» Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσιος διάλογος.

 

Έχει διαβαστεί 258 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 142 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά