Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Εκεί συγκεντρώσεις από τη Δημοτική Αρχή για "δουλειά με δικαιώματα", εδώ;
από Η Άλλη Άποψη
Η σχετική είδηση αναφέρει: "Συγκέντρωση συνέχισης του αγώνα ενάντια στην ανεργία, για «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», πραγματοποιεί αυτή την ώρα ηδημοτική αρχή Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου.
Η δημοτική αρχή διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας που ανακυκλώνουν την ανεργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κάλυψη από το κράτος όλων των αναγκών του δήμου, παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του 2021. Ολοι οι εργαζόμενοι του δήμου, ανεξαρτήτου σχέσης και χρόνου εργασίας, να αμείβονται με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου. Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνει στους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου, «όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες».
Για μία ακόμη φορά η εκεί δημοτική αρχή "κάνει τη διαφορά" ασχολούμενη με τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και αγωνιστικά ζητώντας λύσεις. Οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες στην Ημαθία γιατί δεν παραδειγματίζονται από τέτοια στάση;