Δευτέρα, 17 Ιούν, 2019

  • Επικίνδυνη η πολιτική ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 557)
  • Κόμματα «μίας χρήσης», επιζήμια για το λαό
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΗ
  • ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΕΛΒΕΤΙΑ Η «Απεργία Γυναικών» και η συσσωρευμένη αγανάκτηση των εργαζόμενων γυναικών
Επικίνδυνη η πολιτική ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 557)2 Κόμματα «μίας χρήσης», επιζήμια για το λαό3 ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΗ4 ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ5 ΕΛΒΕΤΙΑ Η «Απεργία Γυναικών» και η συσσωρευμένη αγανάκτηση των εργαζόμενων γυναικών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : «Και πάλι για το Βλαχογιάννειο Μουσείο»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : «Και πάλι για το Βλαχογιάννειο Μουσείο»

Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την ημέρα που το γνωστό για τα μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, φασιστικά και αντικομμουνιστικά εκθέματα «Βλαχογιάννειο Μουσείο» στη Βέροια βρέθηκε πανελλαδικά στο προσκήνιο και οδηγήθηκε , αναγκαστικά έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και όσα βγήκαν στο φως, στη διακοπή της λειτουργίας του ορθά.

Δεν έχει περάσει αρκετό διάστημα ώστε να ξεχαστεί το γεγονός πως μαθητές σχολείων της περιοχής ποτίστηκαν από το δηλητήριο των ακροδεξιών εκθεμάτων του και των ιστορικών ψεμάτων και της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας του λαού, όπως άλλωστε καταγγέλθηκε από συγκεκριμένους φορείς-ΣΦΕΑ. Όλα τα παραπάνω απέδειξαν πως ο συγκεκριμένος χώρος μόνο κατ’ όνομα φέρει τον τίτλο του «Μουσείου», καθώς σε τίποτε δε θυμίζει μουσείο και δεν παίζει ασφαλώς το ρόλο αυτό.

Ζώντας όμως σε εποχές πονηρές, εποχές όπου το αυγό του φασιστικού φιδιού έχει σπάσει και οι εθνικιστικές – ακροδεξιές ιδέες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ένα οικείο περιβάλλον , κύκλοι της περιοχής (δυστυχώς όπως πληροφορούμαστε και η Μητρόπολη Βέροιας) αποφάσισαν πως δεν υφίσταται θέμα και ανακοίνωσαν ουσιαστικά την επαναλειτουργία , κάνοντας μάλιστα λόγο για «θερινή» της λειτουργίας!

Δε μας εκπλήττει η πρόθεση επαναλειτουργίας του « Βλαχογιάννειου» ούτε κι ο τρόπος που η Ιεραρχία της περιοχής , καλύπτοντας και το διαχειριστή του χώρου, επιθυμεί και ανακοινώνει το άνοιγμα του. Εξάλλου εξ’ όσων γνωρίζουμε το «Μουσείο» βρίσκεται υπό την εποπτεία της.

Δε μας εκπλήττει αφού το θεωρούμε συνέχεια και απόρροια του εθνικιστικού κλίματος που καλλιεργείται και στην περιοχή μας , κλίμα που εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα με τα περίφημα, εθνικιστικής κοπής, συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αλλά και τις καταλήψεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ανάλογη θεματολογία και γνωστότατους υποκινητές. Η παραπάνω κίνηση επαναλειτουργίας του ψευδεπίγραφου Μουσείου εντάσσεται απόλυτα σε αυτό το πλαίσιο.

Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε και να υπογραμμίσουμε τα εξής:

-Ο παραπάνω χώρος βρίθει από εθνικιστικού , ακροδεξιού, μιλιταριστικού , αντιδημοκρατικού και αντικομμουνιστικού χαρακτήρα εκθέματα τα οποία , παρά τα αντίθετα προσδοκώμενα, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν αλλά εξακολουθούν να παραμένουν εκτιθέμενα για να παραποιούν την ιστορική αλήθεια, να την προσβάλλουν. Όχι μόνο δε διδάσκουν, όπως αρμόζει σε χώρο που θέλει να ονομάζεται Μουσείο, αλλά αντίθετα παραπλανούν, συσκοτίζουν, δηλητηριάζουν και φανατίζουν.

-Είναι και πάλι απαραίτητο σωματεία εργαζόμενων- ιδίως τα εκπαιδευτικά σωματεία- και φορείς να εκφράσουν εκ νέου την εναντίωσή τους στο ενδεχόμενο ένας τέτοιος χώρος να επαναλειτουργήσει.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

Βέροια, 11 Δεκεμβρίου 2018

 

Έχει διαβαστεί 83 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 335 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά