Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Αγωνιζόμενο Ηρωικό λαό της Παλαιστίνης! Να σταματήσουμε τη γενοκτονία!

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Αγωνιζόμενο Ηρωικό λαό της Παλαιστίνης! Να σταματήσουμε τη γενοκτονία!
Η πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ για εισβολή στη Λωρίδας της Γάζας με σκοπό την καθολική κατοχή της αποδεικνύει ότι ο πραγματικός του στόχος είναι ο αφανισμός του Παλαιστινιακού λαού, η επέκταση της Ισραηλινής κατοχής και ο ενταφιασμός της προοπτικής δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη συμπράττουν με το Ισραήλ οι ΗΠΑ, ενώ η ΕΕ παραμένει απαθής. Μάλιστα, ενώ η γενοκτονία συνεχίζεται μπροστά στα μάτια μας η ελληνική κυβέρνηση αναβαθμίζει τις οικονομικές πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ (βλ. και ξεπούλημα της ΕΒΟ στους Ισραηλινούς).
Οι νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε ήδη το Ισραήλ στη Γάζα δεν μπορούν να περάσουν ως μία ακόμα κανονικότητα. Αποτελούν ένα έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
Ο λαός της Παλαιστίνης δεν ήταν και δεν είναι μόνος του! Ο αγώνας του για Γη, ελευθερία, αποτίναξη της κατοχής και εθνική ανεξαρτησία, αποτελεί σήμερα κορυφαίο παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθιας καλεί όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες/ους να συνεχίσουμε μαχητικά τον αγώνα για να σταματήσει η γενοκτονία! Είμαστε, επίσης, στο πλευρό όλων όσων σήμερα --παρά τις συλλήψεις, τις διώξεις και την άγρια καταστολή-- αντιστέκονται και μέσα στην καρδιά του Ισραήλ, ενάντια στην κατοχή και την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Είμαστε ενάντια σε οποιουδήποτε τύπου συμμετοχή της χώρας μας στην επιθετική δράση του κράτους του Ισραήλ. Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης κινητοποίησης. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπει τέλος στο έγκλημα! Να συμμετέχουμε σε όλες τις διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης!
Απαιτούμε:
➢ Να σταματήσει κάθε επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.
➢ Να σταματήσουν αμέσως οι νέοι παράνομοι εποικισμοί στη Δυτική κατεχόμενη Όχθη και οι δολοφονικές επιθέσεις των εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού.
➢ Να ανοίξουν όλες οι δίοδοι για να περάσει η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη λωρίδα της Γάζας.
➢ Να διακοπούν αμέσως όλες οι σχέσεις, κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία και στήριξη της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ όσο αυτό συνεχίζει αυτή την πολιτική.
➢ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2015.
Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Στο πλευρό της Παλαιστινιακής αντίστασης μέχρι τη νίκη!

Έχει διαβαστεί 432 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1771 επισκέπτες και 0 μέλη.