Τρίτη, 19 Μάρ, 2024

  • Ναουσαίικες απορίες
  • Slam poetry στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
  • Επιβεβαίωση...
  • Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την ευθύνη υπουργών!
  • Συμβαίνουν και τέτοια στη Ημαθία...
  • Ρωσία: Ο Πούτιν κερδίζει το 87,97% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές
Ναουσαίικες απορίες1 Slam poetry στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας 2 Επιβεβαίωση...3 Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την ευθύνη υπουργών!4 Συμβαίνουν και τέτοια στη Ημαθία...5 Ρωσία: Ο Πούτιν κερδίζει το 87,97% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα αθωώνει το «τέρας» που γεννά

Τον Οκτώβρη του 2022 είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση το φρικιαστικό έγκλημα του βιασμού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό από τον Η. Μίχο και σειρά ακόμα δραστών.Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι αιτίες για φρικιαστικά εγκλήματα όπως αυτά σε βάρος ανηλίκων βρίσκονται σ... Περισσότερα

ΕΜΙΠΗ: Ημερίδα για τη περίοδο 1950-1974

από Η Άλλη Άποψη
ΕΜΙΠΗ: Ημερίδα για τη περίοδο 1950-1974

Από την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας έγινε γνωστό ότι ως υπό εξέταση περίοδος για την πέμπτη θεματική, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα», ορίστηκε το χρονικό διάστημα 1950-1974, προκειμένου να διερευνηθούν πτυχές της ιστορίας της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της, κατά την Μετεμφυλιακή περίοδο και την μετάβαση της επαρχίας στην περίοδο της επταετούς Δικτατορίας των Συνταγματαρχών (Χούντας). Βασική επιδίωξη των οργανωτών της Ημερίδας αποτελεί η προσπάθεια για συμμετοχή εισηγητών με ανακοινώσεις οι οποίες θα επιχειρούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών εστιάσεων, τόσο της πολιτικής, όσο και της κοινωνικής, πολιτισμικής, οικονομικής κ.λ.π. ιστορίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού (28/9/2015 – 4/10/2015), κατά τις ημέρες Παρασκευή 2/10/2015 (απόγευμα) και Σάββατο 3/10/2015.

Υπεύθυνη τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους α) Ηλία Νικολακόπουλο, β) Αθανάσιο Σφήκα, γ) Ιάκωβο Μιχαηλίδη, και δ) Βαγγέλη Καραμανωλάκη.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι η Οργανωτική Επιτροπή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η οποία αποτελείται από τους: α) Εμμανουήλ Ξυνάδα, β) Αθανάσιο Βουδούρη γ) Ολυμπία Μπέτσα δ) Αναστασία Ταναμπάση ε) Ιωάννα Ζιώγα, στ) Μαρία Χειμωνοπούλου και ζ) Νικόλαο Βουδούρη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους, μέχρι την 30η Αυγούστου 2015, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η.emipi@ymail.com . Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο τετραμηνιαίο περιοδικό της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Έχει διαβαστεί 477 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 240 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)