Πέμπτη, 28 Μάι, 2020

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: «Ταμείο Ανάκαμψης» 750 δισ. για το κεφάλαιο, στους λαούς ο λογαριασμός
  • Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για θέματα του νομού
  • Δικομματικό θέατρο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • ΚΕΠΑ  on line:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ."Απ' της ψυχής μου το παράθυρο"
  • Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2019
  • Δήμος Βέροιας: Πίνακες εκτιμήσεων ΕΛΓΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: «Ταμείο Ανάκαμψης» 750 δισ. για το κεφάλαιο, στους λαούς ο λογαριασμός1 Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για θέματα του νομού2 Δικομματικό θέατρο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών3 ΚΕΠΑ  on line:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ."Απ' της ψυχής μου το παράθυρο" 4 Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2019 5 Δήμος Βέροιας: Πίνακες εκτιμήσεων ΕΛΓΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΜΙΠΗ: Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΜΙΠΗ: Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Για έβδομη χρονιά η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει την, Ζ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2017. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Σημαντικότερο γεγονός της εκάστοτε Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού αποτελεί η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας υπό τον γενικό τίτλο Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί έξι επιστημονικές ημερίδες που εξέτασαν αντίστοιχα χρονικά διαστήματα του 19ου και του 20ου αιώνα. Εφέτος, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. ξεκινά ένα νέος κύκλος θεματικών αυτή τη φορά ημερίδων υπό τον ίδιο γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα», ενώ το θέμα της πρώτης επιστημονικής συνάντησης είναι οι: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία, από τα οθωμανικά χρόνια, ως τις μέρες μας».

Εκτός από την επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση έρευνας τοπικής ιστορίας, η οποία εντάχθηκε από πέρσι στον προγραμματισμό της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ή ασχολούνται ερευνητικά με την τοπική ιστορία, όσο και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία. Θέμα της φετινής συνάντησης ορίστηκε «Η χρήση της φωτογραφίας στην έρευνα και τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας».

Το πρόγραμμα της εβδομάδας συμπληρώνεται με παρουσιάσεις εκδόσεων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στη Βέροια και τη Νάουσα και μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Childhood Memories” στην οποία αναδεικνύονται πτυχές της παιδικής ηλικίας και της καθημερινότητας των παιδιών της Παιδόπολης «Καλή Παναγιά» Βέροιας. Η έκθεση βασίζεται στο βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση Παιδόπολη Καλή Παναγιά. Εκεί που η Ιστορία συνάντησε τα παιδιά, το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Παρακάτω, ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ζ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2017

Ζ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2017 25 - 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00:«Παιδόπολη Καλή Παναγιά» Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά. – Βιβλιοπαρουσίαση. Θα ακολουθήσει προβολή σχετικής ταινίας – ντοκιμαντέρ. (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος όροφος).

Ομιλητές: Ιωάννης Μπέτσας – Επ. Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορίας – Συγγραφέας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00: «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα» Παρουσίαση Πρακτικών Επιστημονικής Ημερίδας. (Καφέ Σείριος – Νάουσα).

Ομιλητές: Μαρία Τορορή – Δικηγόρος
Αλέκος Χατζηκώστας – Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης – Δρ. Ιστορίας

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, 17:00: «Η χρήση της φωτογραφίας στην έρευνα και τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας» - 2η Συνάντηση Έρευνας Τοπικής Ιστορίας (Αρχοντικό Μπέκα – Βέροια).

Εισηγητής: Δημήτρης Γουλής – Δρ. Παιδαγωγικών

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία» - Έναρξη Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, 09:30: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία» - Συνέχεια – Λήξη Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Παράλληλες δράσεις: «“Childhood Memories’" Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών». - Φωτογραφική Έκθεση με αφορμή το βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση «Παιδόπολη Καλή Παναγιά» Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά. Επιμέλεια Έκθεσης: Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας (Χώρος Τεχνών Βέροιας: 25 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου 2017).

Έχει διαβαστεί 161 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 97 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά