Δευτέρα, 21 Οκτ, 2019

  • Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ
  • Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού
  • Κορυφώνεται και στην Ελλάδα απόψε το βράδυ το φαινόμενο των Ωριωνίδων
  • Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • Παρουσιάστηκε το « Μπλέντερ στα καπνά»
Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ2 Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού3 Κορυφώνεται και στην Ελλάδα απόψε το βράδυ το φαινόμενο των Ωριωνίδων4 Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας5 Παρουσιάστηκε το « Μπλέντερ στα καπνά»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΜΙΠΗ: Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΜΙΠΗ: Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Για έβδομη χρονιά η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει την, Ζ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2017. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Σημαντικότερο γεγονός της εκάστοτε Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού αποτελεί η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας υπό τον γενικό τίτλο Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί έξι επιστημονικές ημερίδες που εξέτασαν αντίστοιχα χρονικά διαστήματα του 19ου και του 20ου αιώνα. Εφέτος, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. ξεκινά ένα νέος κύκλος θεματικών αυτή τη φορά ημερίδων υπό τον ίδιο γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα», ενώ το θέμα της πρώτης επιστημονικής συνάντησης είναι οι: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία, από τα οθωμανικά χρόνια, ως τις μέρες μας».

Εκτός από την επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση έρευνας τοπικής ιστορίας, η οποία εντάχθηκε από πέρσι στον προγραμματισμό της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ή ασχολούνται ερευνητικά με την τοπική ιστορία, όσο και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία. Θέμα της φετινής συνάντησης ορίστηκε «Η χρήση της φωτογραφίας στην έρευνα και τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας».

Το πρόγραμμα της εβδομάδας συμπληρώνεται με παρουσιάσεις εκδόσεων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στη Βέροια και τη Νάουσα και μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Childhood Memories” στην οποία αναδεικνύονται πτυχές της παιδικής ηλικίας και της καθημερινότητας των παιδιών της Παιδόπολης «Καλή Παναγιά» Βέροιας. Η έκθεση βασίζεται στο βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση Παιδόπολη Καλή Παναγιά. Εκεί που η Ιστορία συνάντησε τα παιδιά, το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Παρακάτω, ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ζ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2017

Ζ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2017 25 - 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00:«Παιδόπολη Καλή Παναγιά» Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά. – Βιβλιοπαρουσίαση. Θα ακολουθήσει προβολή σχετικής ταινίας – ντοκιμαντέρ. (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος όροφος).

Ομιλητές: Ιωάννης Μπέτσας – Επ. Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορίας – Συγγραφέας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00: «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα» Παρουσίαση Πρακτικών Επιστημονικής Ημερίδας. (Καφέ Σείριος – Νάουσα).

Ομιλητές: Μαρία Τορορή – Δικηγόρος
Αλέκος Χατζηκώστας – Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης – Δρ. Ιστορίας

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, 17:00: «Η χρήση της φωτογραφίας στην έρευνα και τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας» - 2η Συνάντηση Έρευνας Τοπικής Ιστορίας (Αρχοντικό Μπέκα – Βέροια).

Εισηγητής: Δημήτρης Γουλής – Δρ. Παιδαγωγικών

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία» - Έναρξη Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, 09:30: «Μετακινήσεις πληθυσμών στην Ημαθία» - Συνέχεια – Λήξη Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Παράλληλες δράσεις: «“Childhood Memories’" Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών». - Φωτογραφική Έκθεση με αφορμή το βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση «Παιδόπολη Καλή Παναγιά» Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά. Επιμέλεια Έκθεσης: Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας (Χώρος Τεχνών Βέροιας: 25 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου 2017).

Έχει διαβαστεί 125 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος Β 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 107 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά