Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»

από Η Άλλη Άποψη
Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»

Με επιστολή της,  στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων  κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στους τοπικούς βουλευτές της Ημαθίας,   η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας  περιγράφει  τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι έμποροι της πόλης , μετά τους μειωμένους τζίρους που καταγράφηκαν κατά την εορταστική περίοδο , αλλά και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.  Τα μέλη της Διοίκησης, καλούν τον αρμόδιο υπουργό να αφουγκραστεί τα σοβάρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και προτείνουν την λήψη νέων μέτρων που θα βοηθήσουν στην βιωσιμότητα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί τις ημέρες των εορτών  κινήθηκε ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας. Δυστυχώς αποκαρδιωτική είναι η κίνηση και την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.

Συνέπεια όλης αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η αγωνία των συναδέλφων μας, που έχουν εφοδιάσει με εμπορεύματα τις επιχειρήσεις τους  , τα οποία μένουν απούλητα.

Σε όλους μας πλέον κυριαρχεί ο προβληματισμός για το πως θα ανταποκριθούμε στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις χωρίς ρευστότητα και θα ανταπεξέλθουμε σε  πάγιες δαπάνες, ενοίκια, , φορολογικές ,ασφαλιστικές οφειλές και προσωπικό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο ,η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας  καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις:

-Την παράταση του μέτρου χωρίς τόκους και προσαυξήσεις για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομική κρίση.

- Την κάλυψη των πάγιων δαπάνων.

- Τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των  οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη, δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις  τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις.

-Επίσης θα πρέπει να μετατεθεί το χρόνος  καταβολής των υποχρεώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

-  Τέλος , είναι αναγκαίο να εξετάσετε την  επαναφορά και λειτουργία του Προγράμματος

 ΣΥ-Εργασία και για τα εμπορικά καταστήματα.

 Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Ευελπιστούμε  οι προτάσεις μας να βρουν ανταπόκριση και σύντομα ν’ ανακοινώσετε νέα μέτρα για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου».

Έχει διαβαστεί 594 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 555 επισκέπτες και 0 μέλη.