Τρίτη, 20 Αύγ, 2019

  • Επαναληπτικός ψεκασμός την Πέμπτη το βράδυ στην Τ.Κ. Κουλούρας για την αντιμετώπιση των ακμαί-ων κουνουπιών
  • ΗΠΑ:Εμφανίζονται έτοιμες να επιβάλουν απόλυτο εμπάργκο στη Βενεζουέλα
  • Ξεκίνησε την προετοιμασία ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • Βέροια: Τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων στην ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων
  • 11ο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας
  • Στις πραγματικές της διαστάσεις!
Επαναληπτικός ψεκασμός την Πέμπτη το βράδυ στην Τ.Κ. Κουλούρας για την αντιμετώπιση των ακμαί-ων κουνουπιών 1 ΗΠΑ:Εμφανίζονται έτοιμες να επιβάλουν απόλυτο εμπάργκο στη Βενεζουέλα2 Ξεκίνησε την προετοιμασία ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ3 Βέροια: Τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων στην ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων4 11ο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας5 Στις πραγματικές της διαστάσεις!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Για τη αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Για τη αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας

Στην κοινή σύσκεψη φορέων που έγινε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Ημαθίας με θέμα την προτεινόμενη οριοθέτηση-αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας στην τοποθέτησή της ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Το τριήμερο αυτό 23  έως 25 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε σε όλη την Ελλάδα τις Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας γίνονται αυτές τις μέρες διάφορες εκδηλώσεις. Στο παρελθόν,  θυμόμαστε  ότι οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας διοργάνωναν αυτό το τριήμερο συναυλίες, συνέδρια και διάφορες εκδηλώσεις. Φέτος  δεν προγραμματίστηκε καμία εκδήλωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε αντίθεση με άλλες πόλεις όπως για παράδειγμα στην Φλώρινα, την Καστοριά το Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη κ.α.

Το αναφέρω αυτό γιατί ο εμπορικός κόσμος τις αγκάλιασε τέτοιου είδους δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες γινόταν και μέσα στην αγορά.

Αγαπητοί φίλοι,

Στην θεωρία  η πρόταση για τον χαρακτηρισμό μιας πόλης ως αρχαιολογικό χώρο ακούγεται πολύ καλό. Στην πράξη όμως, εμείς που βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στον έμπορο και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του, είναι πολύ σοβαρό. Όπου εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία δυστυχώς τα προβλήματα αυξάνονται, διογκώνονται και χρονίζουν, εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου και της αγοράς.

Υπάρχουν παραδείγματα για τις καθυστερήσεις των έργων στα οποία εμπλέκονται υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού , ενδεικτικά να θυμηθούμε ότι το πάρκο των Αγ. Αναργύρων είναι λάκκος με φίδια και χόρτα. Οπότε το επιχείρημα ότι δεν θα καθυστερεί η υπηρεσία να λύσει προβλήματα που θα προκύπτουν στην αγορά, δεν μας πείθει.

Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνιζόμαστε καθημερινά να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά,  δεν έχουμε χρόνο να μπλέξουμε με το φάντασμα της γραφειοκρατίας, τα μνημεία ήδη προστατεύονται από την νομοθεσία, δεν πρόκειται να προστατευτούν περισσότερο εάν ολόκληρη η πόλη κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω: ακούμε τον τελευταίο καιρό από την αρχαιολογική υπηρεσία ότι με την προτεινόμενη οριοθέτηση-αναοριοθέτηση θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της γραφειοκρατίας οριστικά. Το εύλογο ερώτημα που γεννιέται είναι ότι σε μια χώρα που μαστίζεται από γραφειοκρατικές δοκιμασίες τέτοιου είδους και συνθλίβει καθημερινά τους πολίτες γιατί αυτό δεν νομοθετείται ώστε να ισχύσει  πανελλαδικά και να βελτιώσει κατά πολύ τα προβλήματα της γραφειοκρατίας»;

Έχει διαβαστεί 159 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 20 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Τετάρτη, 21 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 101 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά