Σάββατο, 04 Ιούλ, 2020

  • Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»
  • ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
  • Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο
  • Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία
Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»1 ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ2 ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!3 Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας4 Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο5 Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενημέρωση των δήμων εκτός Θεσσαλονίκης για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη από τον Περιφερειάρχη

print
email
από Η Άλλη Άποψη

 

Ενημέρωση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στους Δήμους εκτός Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης και της ανάλογης ενημέρωσης που έγινε στους Δήμους της Θεσσαλονίκης για το νέο πρόγραμμα.

Η ευρωπαϊκή πολιτική για τις πόλεις έχει σημαντικές διαφορές από αυτήν της περιόδου 2007 – 2013 αλλά και των προηγούμενων προγραμματικών περιόδων, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι εισάγει το νέο στοιχείο της ολοκληρωμένης στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε επίπεδο πόλης / μητρόπολης, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζει κατά το δυνατό πέντε προκλήσεις:

-Οικονομικές.
-Κοινωνικές.
-Δημογραφικές.
-Περιβαλλοντικές.
-Κλιματικής αλλαγής.

«Η στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης είναι αναγκαίο να συμφωνεί και να συγκλίνει προς τους στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αστική εδαφική ανάπτυξη και οι πόροι που διοχετεύονται προς τις αστικές περιοχές πρέπει να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τους ευρύτερους στόχους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και αυτούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ποσοστό τουλάχιστον 5% των πόρων σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να επενδυθεί σε ολοκληρωμένες δράσεις για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, αναθέτοντας μέρος της διαχείρισης και υλοποίησης της στρατηγικής στις πόλεις η οποία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον την επιλογή και ιεράρχηση των πράξεων, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζει», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «σημαντικά προβλήματα άνισης ανάπτυξης στην Περιφέρεια και θέτει ως στόχο την αντιμετώπιση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και τη βελτίωση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».

Γι’ αυτό και η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη χωρίζεται σε δυο επίπεδα εφαρμογής των παρεμβάσεων. Το πρώτο είναι στο πολεοδομικό συγκρότημα της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στα λοιπά σημαντικά αστικά κέντρα για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων και συγκρούσεων χρήσεων γης αστικών – υπεραστικών λειτουργιών.

«Η επιλογή των εκτός Θεσσαλονίκης αστικών κέντρων θα γίνει μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας. Συνολικά στις στρατηγικές θα αποδοθούν 106 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 10 % των πόρων του ΕΤΠΑ και 10% των πόρων του ΕΚΤ στο ΠΕΠ. Επιλέξιμα καταρχάς είναι τα αστικά κέντρα με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ η έκδοση σχετικής πρόσκλησης προς τις Αστικές Αρχές αναμένεται τον Αύγουστο. Για τους Δήμους εκτός Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό περίπου 25 εκ. ευρώ», εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε μάλιστα ότι «στόχος μας είναι μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης να βοηθήσουμε τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας να βελτιώσουν τις υποδομές τους, να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά και να δημιουργήσουμε συνθήκες βελτίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και έγκαιρη προετοιμασία των επιχειρησιακών τους σχεδίων και σε αυτό το πλαίσιο αρχίσαμε από πολύ νωρίς την ενημέρωσή τους»

Έχει διαβαστεί 201 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 05 Ιουλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 89 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά