Κυριακή, 23 Φεβ, 2020

  • Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια
  • Η βιβλιοπαραγωγή το 2019
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)
  • Μία όμορφη ατμόσφαιρα!
  • «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»
  • Σαν σήμερα ιδρύθηκε στα 1943 η ΕΠΟΝ
Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια1 Η βιβλιοπαραγωγή το 20192 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)3 Μία όμορφη ατμόσφαιρα!4 «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»5 Σαν σήμερα ιδρύθηκε στα 1943 η ΕΠΟΝ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας πραγματοποίησαν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα κα Zelmys María Domínguez Cortina και ο πρόξενος κος  José Oriol Marrero Martínez.

Τους Κουβανούς διπλωμάτες υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Hμαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Τριλόφου Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης, η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, ο ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσιούντας. Την μετάφραση έκανε η Μαρία Σάντσο, καθηγήτρια Ισπανικών στην Βέροια, ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου Didactica.

Οι Κουβανοί διπλωμάτες βρέθηκαν στην Ημαθία στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας “Με την Κούβα στην καρδιά” που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Τριλόφου (εγκαίνια σήμερα ώρα 6.30μ.μ.)  και συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές στο Δημαρχείο. Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έκανε αναφορά στην ιστορία της Βέροιας και στάθηκε ιδιαίτερα στο Βασίλειο της Μακεδονίας, στο πέρασμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και στην συνύπαρξη χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων. Ο αντιπεριφερειάρχης  Κώστας Καλαϊτζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην τοπική οικονομία και τους κεντρικούς πυλώνες της που είναι η αγροτική παραγωγή και η παραγωγή βόιου κρέατος, μίλησε για τα χιονοδρομικά του νομού αλλά και για την Σχολή Αριστοτέλους στη Νάουσα. Ο Γιώργος Μπίκας είπε ότι η Ημαθία είναι από τους κεντρικούς παραγωγικούς νομούς και ζήτησε από τους Κουβανούς διπλωμάτες να συζητήσουν για τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες. Μάλιστα πρότεινε να ενεργοποιηθεί και ένα προξενείο της Κούβας στην Βόρεια Ελλάδα.

Η πρέσβειρα Zelmys María Domínguez Cortina δήλωσε ότι στην Ελλάδα νιώθει την αγάπη του Ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι οι δυο λαοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία όπως η αγάπη στην οικογένεια, το καλό φαγητό, η μουσική και η «ελευθερία». Ανέφερε ακόμη ότι ο Γενικός Πρόξενος ετοιμάζει μια εργασία με θέμα την σχέση του Χοσέ Μαρτί (Κουβανού ποιητή και συγγραφέα,  εθνικού ήρωα  και σύμβολο του αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας του) με την Ελλάδα. Ο Χοσέ Μαρτί, μιλούσε Ελληνικά, αγαπούσε  την Ελλάδα και τους Έλληνες και στα έργα  έχει κάνει αναφορά σε 65 περιοχές της Ελλάδος. Από την πλευρά του ο πρόξενος José Oriol Marrero Martínez είπε ότι οι φωτογραφίες της παρούσας έκθεσης είναι δικές του ενώ στο μέλλον θα πραγματοποιήσει άλλη μια έκθεση με θέμα αυτή τη φορά  “Με την Ελλάδα στην καρδιά” , η οποία θα απεικονίζει τις 65 Ελληνικές περιοχές που αναφέρονται στα έργο του Χοσέ Μαρτί. Η συνάντηση έληξε με κέρασμα , που περιελάμβανε τοπικές γεύσεις

Έχει διαβαστεί 108 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 63 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά