Τετάρτη, 27 Μάι, 2020

  • Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης
  • Και οι σχολικές καθαρίστριες;
  • Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;
  • Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
  • Και χαμένοι...και δαρμένοι!
Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης1 Και οι σχολικές καθαρίστριες;2 Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;3 Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ5 Και χαμένοι...και δαρμένοι!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίσκεψη του Τάσου Κορωνάκη γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Επίσκεψη στη Βέροια πραγματοποίησε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης την Τετάρτη 10/6. Έδωσε αρχικά συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια, πραγματοποίησε ομιλία-συζήτηση στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Ν.Ε Χαμπίδη και τους γραμματείς των οργανώσεων της Βέροιας Χονδροματίδη και Τζελέπη) σημείωσε εισηγητικά:«Για εμάς έχει συμβολική αξία να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία και να μιλάμε μαζί της. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να βρει λύση και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μας. Το κείμενο που έχει βγει δεν είναι αυτό που θα θέλαμε αλλά είναι προϊόν της διαπραγμάτευσης. Η πρόταση των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είναι έξω από τα όρια της εντολής που λάβαμε. Εμείς θα σεβαστούμε τους όρους της Ευρωζώνης και οι εταίροι την εντολή του Ελληνικού λαού. Η πρόταση μας πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Να είναι βιώσιμοι και να μην φορτώνει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Η Ελληνική πλευρά κάλυψε τον μισό δρόμο, μένει να κάνει το ίδιο και η πλευρά των εταίρων. Και το κόμμα και η κοινωνία πρέπει να εκφράσει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να έχουμε ένα αποτέλεσμα επωφελές και για τις δυο πλευρές».Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του κόμματος λέγοντας ότι αυτό είναι «ο διαμορφωτής της πολιτικής μας…είναι η βάση που υπήρχε και θα υπάρχει».

Σε ερώτηση μας για την πρωτοβουλία 22 βουλευτών για την επαναφορά των ΣΣΕ καθώς και του κατώτερου μισθού τόνισε: "...Είναι απόλυτη δέσμευσή μας ότι θα έρθουν οι συλλογικές συμβάσεις και θα έρθουν. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πάνω σ΄αυτό...", υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως κατανοεί τα όποια αιτήματα βουλευτών για επίσπευση των διαδικασιών και υλοποίησης κομματιών του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ…Είναι μέσα στους όρους που θέτουμε για την υπογραφή συμφωνία. Κάθε μέρα ξηλώνουμε μνημονιακούς νόμους».

Σε άλλη μας ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν έχουν φέρει ακόμη προς ψήφιση τη σχετική πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, απάντησε πως αυτό θα γίνει  το επόμενο διάστημα.

Σε ερώτηση μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Ελληνικές υποχωρήσεις, ο κ. Κορωνάκης απάντησε ότι η πίεση είναι και στις δυο πλευρές. «Με βίαιο τρόπο προσπαθούν να φέρουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία. Δεν μας ξέρουν καλά. Θα πρωτοτυπήσουμε. Δεν θα διακινδυνεύσουμε μισθούς και συντάξεις για να υπάρξει συμφωνία…».

Σε ερώτηση για το αν ο Σαμαράς έφερνε στην Βουλή κείμενο συμφωνίας παρόμοιο με αυτό της σημερινής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφιζε,  απάντησε ότι ο Σαμαράς απέτυχε, δεν έφερε ποτέ κείμενο συμφωνίας στην Βουλή και αν είχε εκλεγεί θα εφάρμοζε το email Χαρδούβελη με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Δεν θεωρούμε ότι απέτυχαν στις διαπραγματεύσεις…εφάρμοζαν ότι τους έδιναν..»

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι η κυβέρνηση μένει πιστή στις κόκκινες γραμμές της ενώ για τις διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ήταν γνωστό και προεκλογικά. «Δεν παρακαλάμε για συμφωνία κάθε είδους. Ο κόκκινες γραμμές μας, είναι κατακόκκινες» σημείωσε. "...Είμαστε στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης και καταθέσαμε μια πρόταση σε αυτή τη βάση. Δεν ήρθαμε στην κυβέρνηση μόνο για να διαπραγματευτούμε αλλά για να εφαρμόσουμε πρόγραμμα τετραετίας..." τόνισε και περίγραψε συνοπτικά τους τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας μέσα από έναν σχεδιασμό παραγωγικής ανασυγκρότητσης, με την ελάφρυνση από τη θηλειά του χρέους, με στροφή στις δημόσιες επενδύσεις, με την παραγωγή νέου πλούτου, και νέες θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ αν υιοθετεί το Ευρώ  απάντησε. «Η εντολή που λάβαμε είναι εντός του ευρώ χωρίς λιτότητα» ενώ σε άλλη ερώτηση για την διαπραγμάτευση απάντησε: «Η συμφωνία δεν θα έχει νέο δάνειο, δεν θα έχει νέο μνημόνιο. Θέλουμε την διευθέτηση του χρέους και συζητάμε γι αυτά που μας χρωστάνε. Κάνουμε υποχωρήσεις για το θέμα της διευθέτησης του χρέους».

Σε ερώτηση για την εμφανιζόμενη «πολυγλωσσία» τόνισε ότι «είμαστε συντεταγμένοι….υπάρχει όμως και κλίμα κακοφωνίας που δεν συμβάλλει και πως η διαφωνία όταν κατατίθεται στα ΜΜΕ και όχι στα όργανα δεν βοηθά».

Σε ερώτηση αν η αλλαγή ηγεσίας στην ΔΗΜΑΡ αλλάξει τα δεδομένα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι έχει καλή σχέση με τον κ. Θεοχαρόπουλο αλλά πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο κομμάτων.

Τέλος σε ερώτηση μας αν υπάρχει χώρα της Ε.Ε που εφαρμόζει φιλολαϊκή πολιτική (άσχετα εάν είναι σε μνημόνια ή όχι) και εάν με βάση τους «σιδερένιους νόμους της» μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το παράδειγμα καθώς και ότι κάποιοι «περιμένουν να κάνουν επανάσταση σήμερα». Για το εμπάργκο τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μεγάλα νέα» καθώς και εκφράστηκε η ελπίδα ότι μπορεί κάτι να προκύψει κατά τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία –συζήτηση, ενώ εισηγητική παρέμβαση έκανε η τοπική βουλευτής Φ. Καρασαρλίδου.

 

Έχει διαβαστεί 322 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 99 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά