Τετάρτη, 27 Μάι, 2020

  • Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2019
  • Δήμος Βέροιας: Πίνακες εκτιμήσεων ΕΛΓΑ
  • Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας προς τους βουλευτές
  • Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης
  • Και οι σχολικές καθαρίστριες;
  • Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;
Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2019 1 Δήμος Βέροιας: Πίνακες εκτιμήσεων ΕΛΓΑ2 Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας προς τους βουλευτές3 Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης4 Και οι σχολικές καθαρίστριες;5 Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, προς το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας για την ΑΜΑΛΘΕΙΑ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  Κώστα  Καλαϊτζίδη, προς το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας για την ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Παροχή στοιχείων και απόψεων επί του 6ου κατά σειρά θέματος προς συζήτηση της Ημερησίας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της 15ης Μαρτίου 2017.

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κάποιοι στο ζήτημα της «Αμάλθειας» φαίνεται ότι ανακάλυψαν την Αμερική, την οποία είχαν χαμένη  στα τριάντα χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της, με την Ημαθία να χάνει μια τεράστια αναπτυξιακή δεξαμενή και το δημόσιο να είχε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Τους λέω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Ημαθίας έχουν κοινή θέση και στάση, όχι μόνο για την Κουλούρα, αλλά για την συνολική αναπτυξιακή ατζέντα του τόπου μας.

Καλή περιφέρεια και κακή αντιπεριφέρεια υπάρχει μόνο στο μυαλό τους και στις μυστικές συγκεντρώσεις  που παραβρίσκονται.

 Καλό θα ήταν να ενημερωθεί το σώμα αλλά και οι πολίτες της Ημαθίας για το γεγονός ότι θα υπάρξει μεν ενοποιημένο τελωνείο Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, αλλά το τελωνείο της Σκύδρας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Τώρα τι σόι ενοποίηση είναι αυτή, είναι ένα  ζήτημα που άπτεται της λογικής του Ποντίου Πιλάτου.

Tα ερωτήματα που τίθενται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και για τα οποία πρέπει να υπάρξει απάντηση είναι τα εξής:

Ποιο είναι το ποσό που έχει κατατεθεί επίσημα από τους επιχειρηματίες της Ημαθίας με το οποίο θα ενισχυθεί η αποκατάσταση των χώρων;

Δεν θα έπρεπε να το γνωρίζουμε από την στιγμή που η Π.Ε. Ημαθίας είναι άμεσα εμπλεκόμενη στην διαδικασία παραχώρησης ως βασικός μέτοχος της «Αμάλθειας»;

Από πότε λοιπόν η έκκληση μου για ενημέρωση του συγκεντρωθέντος ποσού συνιστά δική μου άρνηση στην εγκατάσταση του τελωνείου;

Καλό θα είναι να αφήσουν κάποιοι τις όποιες σκοπιμότητες γιατί όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Τα λόγια είναι αφορολόγητα, ειδικά από αυτούς που διαχειρίστηκαν κοινά φορέων επί σειρά δεκαετιών.

Κλείνω με πρόταση προς τον Δήμο Βέροιας, να ζητήσουμε  από κοινού (Π.Ε. Ημαθίας και δήμος) την τροποποίηση των όρων χρήσης της «Αμάλθειας» ώστε να εντάξουμε στις δράσεις του leader ένα πρότυπο επιχειρηματικό κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων αξιοποιώντας έτσι την εγκατάσταση του τελωνείου.

Επίσης προς ενημέρωση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, σας επισυνάπτω τις ενέργειες που έκανε η Π.Ε Ημαθίας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Κουλούρας και την εγκατάσταση του τελωνείου.

Ενέργειες για την μετεγκατάσταση του τελωνείου στην Κουλούρα

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, δυο βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας να κινήσουν τις διαδικασίες διοικητικής αποβολής των καταπατητών της έκτασης του χώρου της «Αμάλθειας». Στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ολοκληρώθηκε η αυτοψία και κινήθηκαν ΑΜΕΣΑ  οι νομικές διαδικασίες αποβολής των καταπατητών, γεγονός που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά ανέλαβα το πολιτικό κόστος και το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας. Αξίζει να τονίσω ότι επί 16 χρόνια η περιοχή, τόσο όταν ανήκε στην κυριότητα του δημοσίου, όσο και όταν πέρασε στην «Αμάλθεια Α.Ε» υπήρξε «ξέφραγο αμπέλι» με αποτέλεσμα να υπάρξουν ιδιαίτερα εκτεταμένες καταπατήσεις της, οι οποίες να πλησιάσουν στα όρια της χρησικτησίας και να χαθούν οριστικά οι εκτάσεις αυτές από την κυριότητα της «Αμάλθειας».

Στις 20 Οκτωβρίου του 2014 κατεβήκαμε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε με τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα παραχώρησης της Κουλούρας για την εγκατάσταση του τελωνείου.

 Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στείλαμε κοινή επιστολή με τον δήμαρχο στον τότε υπουργό οικονομικών για την παραχώρηση του χώρου της Κουλούρας για την στέγαση του τελωνείου.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 συγκάλεσα σύσκεψη στο γραφείο μου, παρόντων όλων των βουλευτών, των δημάρχων και των κοινωνικών φορέων και υπογράψαμε κοινό ψήφισμα με τις ίδιες θέσεις, τις οποίες αποστείλαμε στην τότε κυβέρνηση.

 Στις 8 Ιουνίου του 2015 επισκέφθηκα το τελωνείο Ημαθίας και ενημέρωσα το προσωπικό και τους εκτελωνιστές για την θέση μας περί αξιοποίησης της Κουλούρας με την μετεγκατάσταση του τελωνείου.

Στις 12 Ιουνίου 2015 στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τον τότε υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σγουρίδη του θέσαμε εκ νέου το ζήτημα εγκατάστασης του ενοποιημένου τελωνείου στην Κουλούρα.

Στις 22 Ιουνίου 2015 με κοινή μας επιστολή με τον δήμο Βέροιας, επανεπιβεβαιώνουμε την θέση μας στη νέα κυβέρνηση για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης στην Κουλούρα, για την λειτουργία του ενοποιημένου τελωνείου.

Στις 15 Οκτωβρίου 2015  με επιστολή μου προς τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Κουίκ, θέτω εκ νέου το ζήτημα.

Το ίδιο κάνω με νέα επιστολή προς τον κ. Κουίκ στις 8 Δεκεμβρίου του 2015.

     

Έχει διαβαστεί 98 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 129 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά