Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

  • Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…
  • Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι
  • «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!
  • ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου
  • Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!
  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς
Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…1 Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι2 «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!3 ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου4 Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!5 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θα ανοίξουν ξανά…

Η επιβολή του δεύτερου λοκνταουν θα σημάνει το «τέλος του εμποράκου». Η πραγματικότητα και στην Ημαθία το αποδεικνύει. Ήδη πολλά μαγαζιά (ΦΩΤΟ από Βέροια) έχουν κλείσει οριστικά, πριν ακόμη αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά. Πίσω από κάθε μαγαζί υπάρχουν ανθρώπινες ζωές και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Και ν’ ακούς την κυβέρνηση ότι ... Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη της Βέροιας (Λευκή Νύχτα), αποφάσισε η Επιτροπή Ανάπτυξης - Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την Παρασκευή 27 Μαρτίου του 2020, έως και τις 24:00.

Πράγματι καινοτόμα η Επιτροπή, που αποφάσισε την παράταση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οργανώσεων των εργαζομένων όπως ορίζει ο νόμος Ν. 3377/2005, αρ. 12, παρ.2, …το πλαίσιο ωραρίου (…) ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες της περιοχής (…) να παρατείνεται κατά χρόνο (…) Οι αποφάσεις λαμβάνονται ύστερα από γνώμη όλων των κατά περίπτωση ενδιαφερόμενων οργανώσεων, των εργοδοτών και των εργαζομένων, που παρέχεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη σχετική πρόσκληση. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, οι αποφάσεις των νομαρχιακών συμβουλίων εκδίδονται χωρίς την ανωτέρω γνώμη, και βέβαια με την υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε κατά της «Λευκής Νύχτας», γι΄ αυτό και παλαιότερα συμφωνήσαμε στη διοργάνωσή της. Παρουσιάστηκαν, όμως, προβλήματα “στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων” από εμπόρους, γεγονός που μας οδήγησε να πούμε όχι στη διοργάνωση μιας ακόμη «Λευκής Νύχτας», γεγονός που γνωστοποιήσαμε στην Επιτροπή.

Η καινοτόμα λοιπόν Επιτροπή, αποφάσισε την παράταση του ωραρίου (Λευκή Νύχτα), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων, απόφαση που κατά τη γνώμη μας εγείρει αρνητικές αντιδράσεις και αυτό γιατί, τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, χωρίς τη συμφωνία αυτών που θα σηκώσουν το βάρος αυτής της απόφασης, προκαλούν προβλήματα.

Σαν Εργατικό Κέντρο Βέροιας, καταγγέλλουμε την επιθετική και εντελώς αθέμιτη ενέργεια της παράτασης του ωραρίου και ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο σημείο, ενώ μέχρι τώρα λέγαμε και λέμε “όχι στην ασυδοσία των εργοδοτών”, να προσθέσουμε και “όχι στην ασυδοσία των Επιτροπών”.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κινητοποιηθούν κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» για να επιβλέψουν τη νομιμότητα και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τυχόν παραβιάσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 64 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 204 επισκέπτες και 0 μέλη.