Τρίτη, 18 Φεβ, 2020

  • Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας
  • Η συγκέντρωση του Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια
  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια ενάντια στο Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο
  • «Εκτός λογικής» για την κυβέρνηση η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης...
  • Απόντες από την απεργιακή κινητοποίηση…
  • Μία αξιόλογη πρωτοβουλία
Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας1 Η συγκέντρωση του Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια2 Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια ενάντια στο Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο3 «Εκτός λογικής» για την κυβέρνηση η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης...4 Απόντες από την απεργιακή κινητοποίηση…5 Μία αξιόλογη πρωτοβουλία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ Α.Ε απαντούν στον δήμαρχο Νάουσας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν σε βάρος μας, είτε ευθέως είτε υπαινικτικά, από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΕΤΑ Α.Ε. κ. Κουτσογιάννη, κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη, ζητώντας δικαιολογημένα την παρέμβασή της, προκειμένου αυτονόητα να διασφαλίσουμε στοιχειωδώς το δικαίωμα μας για εργασία, θέλουμε με έμφαση να καταστήσουμε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως προς την κοινή γνώμη της πόλης της Νάουσας τα ακόλουθα :

 1. Η απόφασή μας να επιλέξουμε την δικαστική οδό, ζητώντας την προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων αποδοχών μας, σύμφωνα με όσα ο Νόμος ορίζει, υπαγορεύθηκε προφανώς από την αδήριτη και από κάθε άποψη δικαιολογημένη ανάγκη μας να αναζητήσουμε λύση στο καθημερινό ζωτικό πρόβλημα των εξαθλιωμένων οικονομικά οικογενειών μας. Δεν είναι δυνατόν, από τη μία πλευρά να ομολογείται με ύφος κλισέ ότι «οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο για τις διαμαρτυρίες τους» κι από την άλλη, να ασκείται κριτική σε βάρος τους, επειδή επέλεξαν να ζητήσουν το δίκιο τους, με τον πλέον ασφαλή και ενδεδειγμένο, σύμφωνα με τους κανόνες της Πολιτείας, τρόπο. Όπως, δεν είναι δυνατόν να καλούνται στην θέση τους, όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς την καταβολή σημαντικού μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών τους, ως ένδειξη καλόπιστης συμπεριφοράς και διάθεσης για πραγματική συμπαράσταση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Για τον ίδιο λόγο επίσης, δεν είναι δυνατόν να αποσιωπάται ότι μέχρι κι αυτή τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν δελτίο, η Διοίκηση της επιχείρησης, ενώ γνωρίζει απόλυτα - ήδη από τις 2.4.2015 - το περιεχόμενό της, να παραβιάζει την από 2.4.2015 διαταγή του Προέδρου του Πρωτοδικείου Βέροιας. Ακόμη, κι αν η άρνηση της συμμόρφωσής της προς την παραπάνω διαταγή, συνιστά σοβαρότατο ποινικό αδίκημα (263Α ΠΚ).  

 2. Κανείς εργαζόμενος και ειδικότερα απ΄ αυτούς που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, δεν ζήτησε με την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη, να εισπράξει προκαταβολικά (!!!) αποδοχές υπερημερίας, εξαιτίας της άσκησης του ως άνω δικαιώματός του. Πρόκειται για πρόδηλα συκοφαντική άποψη, που αν δεν οφείλεται σε σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εχθρικής προκατάληψης σε βάρος των εργαζομένων, οπωσδήποτε φανερώνει ανεπίτρεπτη για τις περιστάσεις άγνοια του Νόμου και ιδίως των δικονομικών αρχών. Ωστόσο, 

 3. Κανείς εργαζόμενος και κανένας εκπρόσωπος εργαζομένων, πολλώ δε μάλλον ο νομικός μας συμπαραστάτης, δεν «συμβούλεψε» τον Πρόεδρο της ΕΤΑ Α.Ε. να «κλείσει την επιχείρηση, για να πληρωθεί το προσωπικό». Απεναντίας, όταν ο Πρόεδρος της επιχείρησης δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί οικονομικά στην πληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρίας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας του υπενθύμισε ότι πάνω από τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους τρίτους, βρίσκονται μόνον οι εργαζόμενοι, που από τη μία έχουν αποδεδειγμένα στηρίξει την επιχείρηση στις δύσκολες στιγμές της, κι από την άλλη αδυνατούν, παρόλο που έχουν προσφέρει την  εργασία τους, να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη της διατροφής  των οικογενειών τους. 

 4. Όταν έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια σκληρής δοκιμασίας, αλλά και έμπρακτης προσπάθειας για τη στήριξη της επιχείρησης, έχουμε αποδεχθεί σωρεία μειώσεων των αποδοχών μας, όχι μόνον εξαιτίας της γενικής συμμόρφωσης προς τους Μνημονιακούς Νόμους, αλλά και λόγω μονομερών αποφάσεων της Διοίκησης της εταιρίας για περιστολή του μισθολογικού κόστους (π.χ. διαρκής αξιοποίηση του συστήματος μονομερούς επιβολής εκ περιτροπής εργασίας), είναι πραγματικά προκλητικό να ισχυρίζεται κανείς ότι η σημερινή Διοίκηση, έπειτα από επτά μήνες απόλυτης αδράνειας έχει «μοχθήσει» κι έχει «προσπαθήσει» για την εξεύρεση λύσης. 

 5. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ Α.Ε., ενώ είμαστε οι μοναδικοί όμηροι και τα θύματα μιας αδικαιολόγητης αδράνειας της Διοίκησης της εταιρίας, θα εμφανιστούμε ξαφνικά ως οι «πρωταίτιοι» για το οικονομικό της αδιέξοδο, ώστε να δικαιολογηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι για την απώλεια μιας τόσο σημαντικής για το Δήμο της Νάουσας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ωστόσο, είμαστε όλοι αποφασισμένοι, για να διαδώσουμε την αλήθεια, με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε κόστος. Γιατί πολύ απλά, «ποτέ το σκοτάδι δεν θα μπορούσε να σκεπάσει το φως»!!!

 

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ Α.Ε. ΟΤ.Α. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΒΕΡΜΙΟΝ» Α.Ε. ΟΤΑ 

 

Έχει διαβαστεί 267 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 96 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά