Κυριακή, 20 Οκτ, 2019

  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)
  • Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)
  • Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»
  • Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία
  • VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)1 Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)2 Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»3 Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία4 VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ερώτηση Γ. Ουρσουζίδη για την «ορθολογικότερη αξιοποίηση της δύναμης της Αστυνομίας προς όφελος των αναγκών του λαού μας»

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Γιώργος Ουρσουζίδης κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 3728/4.3.2016 ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα, με θέμα την ορθολογικότερη αξιοποίηση της δύναμης της Αστυνομίας προς όφελος των αναγκών του λαού μας. 

Ερώτηση:Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

υπόψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,

Η παρατεινόμενη για  μεγάλο χρονικό διάστημα οικονομική κρίση επεκτεινόμενη σε ολοένα μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού της χώρας, oι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και η συνεπακόλουθη λιτότητα, ασκούν πιέσεις με κίνδυνο την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

  Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δημιουργείται γόνιμο έδαφος για την αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ρεαλισμός και ευελιξία, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της ασφάλειας.

  Η Ελληνική Αστυνομία, ο θεματοφύλακας του αγαθού της ασφάλειας, με δυσκολία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που ανακύπτουν, βιώνοντας και η ίδια τις συνέπειες των περικοπών, ως απόρροια  των νεοφιλελεύθερων και αναποτελεσματικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα.

  Η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως παρουσιάστηκε στο Σχέδιο αναδιάταξης των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κ.Μ κ. Μπαντουβάκη Νικόλαο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο για να είναι και αποτελεσματική, θα πρέπει να συνοδευτεί τόσο από τον εντοπισμό και την αναθεώρηση των πραγματικών αναγκών όσο και από την ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για τον περιορισμό των δυνάμεων που απασχολούνται σε κυβερνητικούς στόχους και πρόσωπα, όμως η ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για την διάθεση Αστυνομικών σε Βουλευτές, πρώην Υπουργούς, πρώην Πρωθυπουργούς και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, οδηγεί σε στρέβλωση, φαινόμενο το οποίο ξεκάθαρα αποτυπώνεται στα παρακάτω στοιχεία:

 Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποσπαστεί 110 αστυνομικοί, ενώ στους υπόλοιπους 155  βουλευτές των άλλων κομμάτων 480 αστυνομικοί, επίσης απασχολούνται σε εξωκοινοβουλευτικούς επιπλέον 80 αστυνομικοί - στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και άρτια εκπαιδευμένοι.

 Οι παθογένειες αναφορικά με την ορθολογική κατανομή του προσωπικού για το σύνολο των υφιστάμενων δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβάλλεται να παύσουν άμεσα.  Αυτό θα πραγματοποιηθεί, αφού σταθμιστούν οι ανάγκες και οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις των δομών, σε απόλυτα πραγματική βάση, ήτοι:

Να επανακαθοριστεί, με τρόπο απόλυτο και χωρίς παρεκκλίσεις, η οργανική δύναμη κάθε υπηρεσιακής δομής, σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

Να αξιοποιηθεί το προσωπικό της Αστυνομίας ανάλογα με τις γνώσεις και τα προσόντα που διαθέτει (ακαδημαϊκή κατάρτιση, εκπαιδεύσεις, εξειδικεύσεις κ.α.), για την βέλτιστη λειτουργικότητα του σώματος.

Σε εναρμόνιση προς την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, να ενισχυθεί ο θεσμός της αστυνομίας, με εξειδικευμένο προσωπικό από άλλους φορείς του δημοσίου τομέα, που λιμνάζει σε διάφορες υπηρεσίες (στοιχεία από Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης).

Να απαλλαγεί η Αστυνομία από τα ξένα προς την αποστολή της καθήκοντα, απεμπλοκή του Αστυνομικού και Πολιτικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από καθήκοντα (επιδόσεις δικογράφων, έκδοση αδειών εργασίας κ.α.), που θα μπορούσαν να καλυφθούν από άλλους φορείς του δημοσίου, με σκοπό τη διάθεση των δυνάμεων του Σώματος στην υπηρεσία του πολίτη, σύμφωνα με την αποστολή της Αστυνομίας.

Επανεξέταση και επανεκτίμηση της αναγκαιότητας αλλά και των ορίων του τρόπου διάθεσης του προσωπικού και των μέσων για τη φύλαξη επιχειρήσεων και επιχειρηματιών καθώς και την παρουσία των Αστυνομικών στα γήπεδα, περιπτώσεις με τις οποίες οι σύγχρονες Αστυνομίες ξένων χωρών δεν απασχολούνται.

Επανέλεγχος και θέσπιση αυστηρών κριτηρίων, που αφορούν τη διάθεση ανθρωπίνων πόρων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ  σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς οργανισμούς.   

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός,

 Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  προς όφελος των πραγματικών αναγκών του λαού μας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές    

Γεώργιος  Ν. Ουρσουζίδης

Εμμανουήλ Θραψανιώτης

Έχει διαβαστεί 154 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 134 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά