Κυριακή, 31 Μάι, 2020

  • «ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» ΤΗΣ ΕΕ: Βαρύς λογαριασμός που δεν πρέπει να πληρώσει ο λαός
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ IN.GR & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΑΚΗ
  • Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 1 Ιούνη στη Βέροια
  • 31 Μαΐου 1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στ. Σαράφη
  • Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)
«ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» ΤΗΣ ΕΕ: Βαρύς λογαριασμός που δεν πρέπει να πληρώσει ο λαός1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ IN.GR & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΑΚΗ 2 Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 1 Ιούνη στη Βέροια3 31 Μαΐου 1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στ. Σαράφη4 Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος5 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 597)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα ακίνητα του Δήμου στο «Υπερταμείο» Αποκρατικοποιήσεων

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Για τα ακίνητα του Δήμου στο «Υπερταμείο» Αποκρατικοποιήσεων

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την αντίθεση του Δ.Σ (με βάση σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ) σχετικά με την ένταξη 127 ακινήτωντου Δήμου στο «Υπερταμείο» αποκρατικοποιήσεων. Με βάση αυτό το Δ.Σ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4 λευκά από τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο, τον Θεόφιλο Κορωνά, τον Γιώργο Μελιόπουλο και τον Γιώργο Κάκαρη) να υποβάλλει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακυρότητας της Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παραχωρούνται στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ακίνητα της περιφέρειας του Δήμου Βέροιας. Στα σχετικά ακίνητα συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος αλλά και ο Θ. Αποστολόπουλος ο χώρος του ΣΜΑ, ο χώρος του Μουσικού Σχολείου, χώροι μουσείων της ππόλης, αγροτεμάχια σε Βεργίνα κ.α

Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, που μέσω του ψηφίσματός της ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας. Απόφασης που όπως θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος, δε στρέφεται κατά της κυβέρνησης. «Ζητούμε το αυτονόητο, τα ακίνητα του δημοσίου, που δεν ανήκουν στο δήμο αλλά που εξυπηρετούν εδώ και χρόνια τις ανάγκες του και ανήκουν την εδαφική του επικράτεια, να μην ανήκουν στην εταιρεία του δημοσίου αλλά στους δημότες».
Την άποψη να προσφύγουμε στο ΣτΕ στοχευμένα, επιλέγοντας ακίνητα που είναι χρήσιμα για τους δημότες και αφήνοντας έξω κάποια που δε χρειάζονται, πρότειναν ο Αντώνης Καγκελίδης και ο Θεόφιλος Κορωνάς. Ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της προσφυγής, αρκεί να κατονομάσουμε τα ακίνητα και να μη συμπεριληφθούν αυτά που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αναξιοποίητα και δεν έχουν όφελος για το δήμο. Αλλιώς, όπως είπε, δε θα έχει τύχη η προσφυγή. 
«Ποιος θα είναι ο αρμόδιος να καταδείξει τους χρήσιμους ή άχρηστους χώρους; Έπρεπε πρώτα να ερωτηθεί ο δήμος για το ποια ακίνητα θα μπορούσαν να μην είναι χρήσιμα», ανέφερε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους χαρακτήρισε την εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο ο Γιώργος Μελιόπουλος, που βλέπει όπως είπε το ίδιο αντιλαϊκό έργο να συνεχίζεται στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.
«Μονόδρομος η προσφυγή μήπως και μπορέσουμε περιουσιακά στοιχεία, όπως μουσεία και εκκλησίες, να γυρίσουν εκεί που ανήκαν και όχι στο Υπερταμείο», ανέφερε ο Βασίλης Λυκοστράτης.
«Αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου» είπε μέσω επιστολής, λόγω απουσίας του, που διαβάστηκε ση συνεδρίαση ο Αντώνης Μαρκούλης, προκαλώντας την αντίδραση του Βασίλη Παπαδόπουλου, πρώτον για την εξ' αποστάσεως τοποθέτηση που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς και δεύτερον γιατί έτσι, αποκαλεί «χρήσιμους ηλίθιους» του δημοτικούς συμβούλους και είναι προσβλητικό.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση και του Γιώργου Μελιόπουλου, που είπε πως ο Μαρκούλης συκοφαντεί άλλες θέσεις και ταυτίζεται πλήρως με κυβέρνηση.
Τέλος, ο Δήμαρχος αφού άκουσε τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις για «ξεδιάλεγμα» των ακινήτων που θα αναφέρονται στην προσφυγή, είπε πως δεν έχουμε ανθρώπινους πόρους, αλλά θα γίνει προσπάθεια καταγραφής των ακινήτων, ένα προς ένα, μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αρκεί να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός με την κατάθεση της αίτησης ακυρότητας. Όπως ανέφερε, οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι το όλο ζήτημα είναι πρώτιστα πολιτικό και όχι νομικό. Και από αυτή την άποψη θα πρέπει η δημοτική αρχή να είναι προετοιμασμένη για αγώνες σε σύγκρουσης με την ακολουθούμενη πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε- «δανειστών».

Έχει διαβαστεί 106 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 128 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά