Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
Για την απελευθέρωση Βέροιας,Νάουσας, Αλεξάνδρειας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στις 16 Οκτωβρίου του 1912 η Βέροια, στις 17 η Νάουσα, στις 18 η Αλεξάνδρεια, οι τρεις πόλεις μας η μία μετά την άλλη, αποκτούν την ελευθερία τους μετά από μακροχρόνια σκλαβιά γεμάτη αίμα και θυσίες.
Σήμερα τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία, για την απελευθέρωση από το ζυγό της σκλαβιάς.
Οι μάρτυρες του αγώνα θα ζουν αιώνια στο μυαλό και στην καρδιά μας, οι ιερές μορφές τους έχουν ταυτιστεί, με ό,τι πολυτιμότερο ορίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,… την ελευθερία!
Μας δίδαξαν, πως η ελευθερία κατακτιέται, δε χαρίζεται.
Με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, θα τους τιμούμε πάντα και θα αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό.