Τρίτη, 28 Σεπ, 2021

  • ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
  • Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών
  • Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"
  • "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας
  • Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις1 Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών2 Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"3 "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας4 Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κρίκος

Κρίκος

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγι... Περισσότερα

Για τις σχολικές καθαρίστριες

από Η Άλλη Άποψη
Για τις σχολικές καθαρίστριες

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο εσωτερικών, «επιλύεται» το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων, ο οποίος ανατίθεται οριστικώς στους Δήμους. Ορίζεται ότι, αν οι ανάγκες των Δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό τους, μπορούν να καλύπτονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος, οι οποίες καταρτίζονται από τους οικείους Δήμους, ύστερα από έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006. Οι συμβάσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των ΟΤΑ που προβλέπεται στο αρ.89 του ν.4604/2019 και δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν.2190/1994, όσον αφορά τις διαδικασίες και τα τυπικά προσόντα πρόσληψης. Οι εν λόγω εξαιρέσεις κρίνονται άκρως απαραίτητες για την ταχύτητα της διαδικασίας πρόσληψης, ενόψει ενάρξεως του νέου σχολικού έτους αρχές Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους. Ρητά ορίζεται δε, ότι αποκλείεται η μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τέλος, προβλέπονται ότι με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ρυθμίζονται η διαδικασία πρόσληψης, οι όροι της σύμβασης εργασίας, ως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της προτεινόμενης διάταξης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση μοιράζοντας «καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς» νομίζει ότι μπορεί να κρύψει άθλια την αλήθεια από τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας πιστά την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική και με αυτή την τροπολογία, συνεχίζει να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα και την επιλογή στους δημάρχους για το ποιους θα προσλάβουν και στο «βάθος κήπος» οι ιδιωτικοποιήσεις και τα συμφέροντα των εργολάβων. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην τροπολογία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα, ξεζούμισαν οι κυβερνήσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα.

Ενώ αντίθετα μπορούν και προβλέπουν, όπως σε όλες τις ΣΟΧ, τον αποκλεισμό της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφαιρώντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατρέποντας την καθημερινή ανάγκη υγιεινής στα σχολεία σε περιστασιακή. Πρακτικές προκηρύξεων όπως της 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ή 4Κ/2020 για το «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει αποδειχθεί ότι πετάνε στον Καιάδα της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους από το προσωπικό που εργάστηκε για πολλά χρόνια σε αυτές τις υπηρεσίες και κυρίως αγωνίστηκαν για μόνιμη και σταθερή εργασία. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση αφήνει την επιλογή στους δημάρχους.

Κανένας εργαζόμενος στον καθαρισμό σχολικών κτιρίων να μην απολυθεί.

 Άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών – καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολείων.

Έχει διαβαστεί 359 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 27 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.