Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα
Ο Γιώργος Σπυρίδης στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Tο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας επισκέφτηκε την Παρασκευή 2/5 κλιμάκιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλή τον Γιώργο Σπυρίδη.Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , την υπολειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου, την έλλειψη ασθενοφόρου και τεχνικού εξοπλισμού.
Ο κ. Σπυρίδης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην χωρά μας με την υγεία να είναι ο τομέας που έχει υποστεί τις περισσότερες περικοπές και πολλοί συνδημότες μας να στερούνται βασικών ιατρικών υπηρεσιών.Υπάρχει δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού και μέσων με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των συνδημοτών μας.Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι μεγάλη και πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό ,τη στελέχωση του ασθενοφόρου με οδηγό και την άμεση επιστροφή του υπέρηχου, τον οποίο είχε δωρίσει ο Εμπορικός Σύλλογος και ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί στην λειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου.